Josh Walet

Zwemwater op steeds meer plekken slechter door maatregelen watertekort

Vanwege het watertekort is de Klimaatbestendige Wateraanvoer (KWA) in werking gezet. Hierdoor kan het Hoogheemraadschap van Rijnland niet meer spoelen in onze regio. Dat betekent dat het zwemwater op steeds meer plekken slechter wordt.

We kampen in Nederland met een watertekort. Vanwege het watertekort wordt de verdeling van zoetwater landelijk bekeken. Zo wordt zoetwater uit het Amsterdam Rijnkanaal naar West-Nederland gepompt. In onze regio merken inwoners dat de KWA in werking is getreden doordat de sluizen in de regio van Alphen aan den Rijn beperkt worden geschut, oftewel beperkt opengaan.

Vanwege de KWA kan het Hoogheemraadschap van Rijnland het water in onze regio niet meer spoelen. “Dan verliezen we zoetwater”, aldus het Hoogheemraadschap van Rijnland. En dat heeft invloed op het zwemwater. “Het heeft tot gevolg dat blauwalg toeneemt en helaas ook steeds meer zwemwaterlocaties worden afgekeurd.” Op dit moment geldt een waarschuwing voor blauwalg in de speelvijver van de Zegerplas.

Wie wil gaan zwemmen in natuurwater doet er goed aan om vooraf op zwemwater.nl te kijken op welke locaties dit nog veilig kan. De actuele metingen kun je ook bekijken via dit artikel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."