Josh Walet

Zwemwater op steeds meer plekken slechter door maatregelen watertekort

Vanwege het watertekort is de Klimaatbestendige Wateraanvoer (KWA) in werking gezet. Hierdoor kan het Hoogheemraadschap van Rijnland niet meer spoelen in onze regio. Dat betekent dat het zwemwater op steeds meer plekken slechter wordt.

We kampen in Nederland met een watertekort. Vanwege het watertekort wordt de verdeling van zoetwater landelijk bekeken. Zo wordt zoetwater uit het Amsterdam Rijnkanaal naar West-Nederland gepompt. In onze regio merken inwoners dat de KWA in werking is getreden doordat de sluizen in de regio van Alphen aan den Rijn beperkt worden geschut, oftewel beperkt opengaan.

Vanwege de KWA kan het Hoogheemraadschap van Rijnland het water in onze regio niet meer spoelen. “Dan verliezen we zoetwater”, aldus het Hoogheemraadschap van Rijnland. En dat heeft invloed op het zwemwater. “Het heeft tot gevolg dat blauwalg toeneemt en helaas ook steeds meer zwemwaterlocaties worden afgekeurd.” Op dit moment geldt een waarschuwing voor blauwalg in de speelvijver van de Zegerplas.

Wie wil gaan zwemmen in natuurwater doet er goed aan om vooraf op zwemwater.nl te kijken op welke locaties dit nog veilig kan. De actuele metingen kun je ook bekijken via dit artikel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie vandaag 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer vandaag 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.