Alphens

Zwerver zorgt voor overlast

In winkelcentrum de Baronie zorgt een zwerver voor overlast en onrust onder winkeliers en bezoekers. 

De zwerver was gehuisvest in de hufterproof containerwoningen naast de gevangenis. "Hier heeft hij helaas ook voor veel overlast gezorgd en vernielingen aangebracht. Hij is hier nu voor een week uitgezet en slaapt hij weer op straat. Hij hangt veel rond in het gebied bij de Baronie maar zorgt hier voor veel overlast", vertelt politieagent Frank Heijmink.

De bezoekers voelen zich onveilig, laat hij weten. "Hij vraagt bij het winkelend publiek om bijvoorbeeld muntgeld of sigaretten. Zodra hij dit niet krijgt begint hij te schelden." 

De voorzitter van de winkeliersvereniging van winkelcentrum de Baronie, Harry Berg, is ook niet blij met de zwerver. "Het gaat ook wel eens goed maar helaas zorgt hij nu te vaak voor overlast. Hij heeft meerdere gezichten, het is een hardnekkig verhaal. Samen met de politie zijn wij nu op zoek naar een oplossing, gelukkig helpt Frank ons hier goed mee." 

Zodra de zwerver voor overlast zorgt, wordt dit gemeld bij de politie. Zij hebben nu een bestuurlijke rapportage opgesteld en deze naar de burgemeester gestuurd in de hoop dat zij hulp kan bieden. "Hoewel met een gebiedsverbod het probleem waarschijnlijk wordt verlegd", laat Heijmink weten. "Maar op deze manier kunnen we wel een dossier opbouwen, meneer heeft al een flinke lijst met overtredingen."

"Het is een trieste maatregel maar als het niet anders kan, dat moet het maar zo", vertelt Berg.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:25

Expositie abstracte schilderijen Parkvilla foyer

Tot en met 5 januari 2020 exposeren Vera Pieterse en Bep Cherillo een deel van hun schilderijen in de foyer van Parkvilla in Alphen. De expositie bestaat uit schilderijen op doek met een abstracte stijl met soms daarin verborgen een realistische toets.

Gemeente gisteren 16:47

Scanauto controleert op betaald parkeren

Vanaf 2 december gaat Gemeente Alphen aan den Rijn een scanauto inzetten om te controleren of mensen betaald hebben voor het parkeren of een vergunning hebben.

Evenementen gisteren 16:08

Data van de Avond- en Dag LAURA zijn bekend

In 2020 vindt de 73e editie plaats van de fietsvierdaagse van de LAURA en de 51e editie van de avondfietsvierdaagse. De organisatie heeft de data van het evenement bekend gemaakt. Let op! De Dag Laura vindt in een andere week plaats.

Overige gisteren 15:22

Intertoys donatie-actie voor Jantje Beton van start

De donatie-actie van Intertoys voor Jantje Beton is van start gegaan. Tot en met 31 maart 2020 kun je bij de kassa van de Intertoys € 0,50 doneren aan Jantje Beton. De opbrengst komt ten goede aan projecten van Jantje Beton voor kinderen in kwetsbare posities.