Alphens

Zwerver zorgt voor overlast

In winkelcentrum de Baronie zorgt een zwerver voor overlast en onrust onder winkeliers en bezoekers. 

De zwerver was gehuisvest in de hufterproof containerwoningen naast de gevangenis. "Hier heeft hij helaas ook voor veel overlast gezorgd en vernielingen aangebracht. Hij is hier nu voor een week uitgezet en slaapt hij weer op straat. Hij hangt veel rond in het gebied bij de Baronie maar zorgt hier voor veel overlast", vertelt politieagent Frank Heijmink.

De bezoekers voelen zich onveilig, laat hij weten. "Hij vraagt bij het winkelend publiek om bijvoorbeeld muntgeld of sigaretten. Zodra hij dit niet krijgt begint hij te schelden." 

De voorzitter van de winkeliersvereniging van winkelcentrum de Baronie, Harry Berg, is ook niet blij met de zwerver. "Het gaat ook wel eens goed maar helaas zorgt hij nu te vaak voor overlast. Hij heeft meerdere gezichten, het is een hardnekkig verhaal. Samen met de politie zijn wij nu op zoek naar een oplossing, gelukkig helpt Frank ons hier goed mee." 

Zodra de zwerver voor overlast zorgt, wordt dit gemeld bij de politie. Zij hebben nu een bestuurlijke rapportage opgesteld en deze naar de burgemeester gestuurd in de hoop dat zij hulp kan bieden. "Hoewel met een gebiedsverbod het probleem waarschijnlijk wordt verlegd", laat Heijmink weten. "Maar op deze manier kunnen we wel een dossier opbouwen, meneer heeft al een flinke lijst met overtredingen."

"Het is een trieste maatregel maar als het niet anders kan, dat moet het maar zo", vertelt Berg.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.