Wegenstelsel in regio N207-zuid moet beter kunnen

De verkeerssituatie in de regio tussen N11, A12 en A4 moet worden verbeterd. Een belangrijke rol is weggelegd voor de N207 tussen de Steekterbrug bij Alphen en Waddinxveen. Maar: er wordt ook rekening gehouden met verkeer door de dorpen.

Er zijn al jaren plannen voor verbetering van de N207-zuid, de provinciale weg en omgeving tussen Alphen-Stad en gemeente Waddinxveen. Het verkeer loopt in deze regio, die de driehoek tussen N11, A12 en A4 bestrijkt, geregeld vast. Als er iets gebeurt op een van de snelwegen staan alle provinciale wegen vast. Dat is erg vervelend voor de bewoners van Hazerswoude-Dorp en Boskoop, maar ook voor het hele Alphense bedrijfsleven.

Verlengde Bentwoudlaan
Er zijn nu concrete plannen voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan, een weg tussen Waddinxveen en de N455 met een aansluiting ten westen van Boskoop. Dat betekent dat er minder verkeer over de N207 en over de Zijde rijdt, maar meer verkeer via de N209 dwars door Hazerswoude-Dorp. De Alphense gemeenteraad vindt dit alleen goed als er ook lokale maatregelen voor beide dorpen worden getroffen. Tot nu toe vindt de raad voorgestelde maatregelen onvoldoende.

Visie op hele regio
Inmiddels heeft wethouder Kees van Velzen hier de wens voor een tweede brug in Boskoop-noord aan toegevoegd en hij heeft een aantal geplande rotonden bij Hazerswoude-Dorp afgewezen. Onlangs is door de wethouder ook gemeld dat de verkeerssituatie vanuit Zoetermeer moet verbeteren. Vanuit de Zoetermeerse wijk Overheem wordt namelijk de N209 gebruikt om naar de N11 te rijden, dwars door Hazerswoude-Dorp. Dezelfde provinciale weg wordt gebruikt als sluiproute naar de N11. Van Velzen wil een integrale visie op de hele regio hebben.

Opstelling Nieuw Elan
De situatie is complex. De provincie wil de Verlengde Bentwoudlaan aanleggen, gemeente Waddinxveen is akkoord, maar in Alphen aan den Rijn wordt getwijfeld. Daarbij speelt de opstelling van Nieuw Elan een cruciale rol. Voorheen was de fractie voor de aanleg, maar dat is met de komst van raadslid Peter Bontekoe als nieuwe woordvoerder twijfelachtig. Wethouder Van Velzen is echter zeker van de steun van Nieuw Elan. Daarmee zou de meerderheid van de raad de geplande lokale maatregelen voor nu voldoende vinden. De gemeenteraad neemt donderdag 14 december een definitief besluit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.