Richard Middelraad (D66) stopt als gemeenteraadslid

D66-raadslid Richard Middelraad stopt als raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn. Middelraad heeft deze week bij zijn partij bekend gemaakt zijn raadswerk per 1 september neer te leggen.

In een verklaring laat Middelraad weten dat hij door onvoorziene persoonlijke omstandigheden in september zal verhuizen naar de gemeente Midden-Delfland. Door het verhuizen naar een andere gemeente is het niet langer mogelijk om raadslid te zijn in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Fractievoorzitter Inge Prins laat weten teleurgesteld kennis te hebben genomen van de beslissing van Middelraad. "Richard was een enorm betrokken raadslid. Hij heeft de afgelopen jaren de portefeuilles op het sociale domein, zorg, welzijn en jeugd, met verve ingevuld. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring op dit dossier, dat zullen we enorm gaan missen. Maar bovenal gaan we een fijn fractielid missen", aldus Prins.

Vervanger
Maurits de Vries zal de vrijgekomen raadszetel gaan invullen. De Vries was de afgelopen jaren als commissielid actief voor de D66-fractie. "Maurits heeft de afgelopen jaren al veel ervaring en dossierkennis opgedaan. En net als Richard heeft Maurits een enorme passie voor de sociale vraagstukken. Maurits heeft gelukkig laten weten bereid te zijn om raadslid te worden. We hadden ons als fractie dan ook geen betere opvolger kunnen wensen", aldus Prins.

De beëdiging zal plaatsvinden in de raad van 27 september.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.