Sport gisteren 14:53

Europa lonkt voor Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15)

De Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15) heeft afgelopen weekend in Eindhoven een mooie prestatie neergezet. Hij was één van de jongste deelnemers en bewees dat hij nu al een echte rugslagspecialist is. 

Advertorial Sport 9 apr. 2021 09:55

Zo heb je nóg langer plezier van je skates!

Door je skates regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden, kun je de levensduur van je skates flink verlengen en kun je er natuurlijk veel meer kilometers op maken! Maar mag je je skates wel of niet met water schoonmaken? Hoe vaak hebben je skates een onderhoudsbeurt nodig? En welk gereedschap heb je nodig voor het onderhoud van je skates?

Winactie Sport 5 apr. 2021 15:57

Winnen: 10-weekse cursus SlowRunnen met SlowRun Alphen aan den Rijn

SlowRun is een totaal concept voor vrouwen vanuit een ontspannen basishouding. De basis van de 10-weekse cursus is plezier en ontspanning. Samen, met een fijne groep vrouwen, de lol in bewegen (her)ontdekken. Klinkt dit als iets voor jou? Let dan op, want wij mogen een 10-weekse cursus weggeven!

Sport 15 mrt. 2021 10:50

Alphenaar Kevin Blom opnieuw als VAR in Champions League-duel

Dinsdag 16 maart staat er een wedstrijd op het programma tussen Atalanta Bergamo en Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Het arbitrageteam wordt verzorgd door scheidsrechters van Nederlandse bodem. Alphenaar Kevin Blom is aangewezen als VAR. 

Sport 12 mrt. 2021 12:33

Scala goes Around the World een groot succes

In een tijd waar leerlingen tijdens thuisonderwijs veel achter hun laptop zitten en te weinig bewegen, kwam het Scala College met een ludiek idee om een rondje om de wereld te maken. Leerlingen én leraren van de school deden massaal mee en het doel is inmiddels behaald. 

Advertorial Sport 11 mrt. 2021 17:54

Paasactiviteiten bij Lodge Alphen

Tweede Paasdag vier je Pasen bij Lodge Alphen! Geniet van een heerlijke paasbrunch op het terras van Lodge Alphen of maak er een picknick van op de dagcamping. Ga vervolgens op zoek naar het gouden ei en win een prijs! Ook is het voor kinderen mogelijk om zich te laten schminken in paasthema. Kortom: een leuke lentedag om volop te genieten van het paasgevoel! 

Sport 11 mrt. 2021 10:32

Fiets mee met Alphen Beweegt

Fietsen is leuk én gezond! En dat vinden de buurtsportcoaches van Alphen Beweegt ook. Zij organiseren daarom op woensdag 24 maart, 21 april en 19 mei een fietstocht waar iedereen aan mee kan doen. 

Sport 8 mrt. 2021 11:58

Maureen Koster gaat onderuit in finale 3000 meter

De in Alphen bekende atlete stond vrijdagavond tijdens het EK indooratletiek in Polen op een goede positie om in de prijzen te vallen. 300 meter voor de finish sloeg het noodlot toe, Koster struikelde en viel op de grond.  

Advertorial Sport 8 mrt. 2021 10:30

Running & Walkingcenter viert tienjarig jubileum

Peter, eigenaar van Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat in Alphen, is inmiddels een bekend gezicht in Alphen. Met zijn ongeëvenaarde kennis en ervaring met sportschoenen, heeft hij al vele mensen uit de regio mogen helpen aan de juiste loopschoenen. Samen staan we stil bij zijn tienjarig jubileum.

Sport 7 mrt. 2021 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Advertorial Sport 6 mrt. 2021 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Sport 4 mrt. 2021 11:20

Definitief geen voetbaltoernooi tussen Alphense voetbalclubs

Nadat de KNVB besloot dat de competities in het amateurvoetbal niet meer hervat worden, gingen er geluiden rond over een toernooi tussen Alphia, Alphense Boys, ARC en AVV Alphen. Het verzoek van de clubs om hun jeugdteams het tegen elkaar op te laten nemen, is echter door de gemeente afgewezen. 

Sport 22 feb. 2021 10:42

Gouden plak voor Maureen Koster op het NK indoor senioren

Zondag 21 februari ging Maureen Koster, woonachtig in Alphen, de strijd op het NK indoor senioren in als favoriet. En die rol maakte ze waar, want ze wist een gouden plak op de 3000m in de wacht te slepen. 

Advertorial Sport 19 feb. 2021 17:40

Klim uit je winterslaap bij Klimpark Alphen!

Dit weekend wordt er heerlijk lenteweer verwacht. Hoe fijn is het in het zonnetje naar buiten te gaan en coronaproof iets te ondernemen? Klimpark Alphen opent daarom dit weekend de deuren.