Sport vandaag 11:13

Alphense Marielle (22) stapt zonder ervaring op de fiets om mee te doen aan Tour for Life

In acht dagen tijd 1300 kilometer afleggen voor het goede doel. Dat staat de Alphense Marielle Gaalswijk (22) te wachten in augustus 2021. Voor sportliefhebbers al een behoorlijke uitdaging, maar zeker voor Marielle. Zij is deze uitdaging aangegaan zonder veel ervaring met fietsen te hebben. “Het wordt heel hard trainen, maar ik heb er onwijs veel zin in!”

Advertorial Sport 23 nov. 2020 14:42

Buiten ligt de wereld aan je voeten!

Kinderwethouder Day vindt buitenspelen belangrijk en leuk. De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt zijn het helemaal met haar eens en maken met hun programma Samen Actief buitenspelen daarom nog leuker!

Sport 20 nov. 2020 16:29

De ladder op bij Hockey Club Alphen

Dat er getraind mag worden is voor de jeugd fijn, maar wat ze echt willen is natuurlijk strijden. Daarom hebben de lijncoördinatoren van Hockey Club Alphen niet lang gedacht maar snel geschakeld. Op 24 oktober is HCA gestart met een onderlinge laddercompetitie voor de jeugdteams.

Sport 12 nov. 2020 18:25

Alphen krijgt een nieuw parcours voor obstacle running: Fort Alpha

Alphenaar Ricardo van den Belt is een obstacle runner in hart en nieren. De relatief nieuwe sport, wat een combinatie is tussen hardlopen en het trotseren van obstakels onderweg, groeit snel in populariteit. Ricardo vond dat Alphen daarom ook toe was aan een eigen parcours en realiseerde daarom Fort Alpha.

Sport 10 nov. 2020 10:07

Alphense Boys en Remco Tuinenburg verlengen

Remco Tuinenburg is ook in het seizoen 2021-2022 de hoofdtrainer van Alphense Boys. Het bestuur van de zondag-hoofdklasser en de oefenmeester zijn het afgelopen week snel eens geworden over de verlenging van zijn contract met één jaar.

Sport 8 nov. 2020 15:13

RKSV Wilskracht: ‘’Gewoon de leukste gymvereniging van Alphen’’

Niet alleen de horeca heeft het zwaar in deze tijd. Ook sportverenigingen hebben te maken met veel uitdagingen om coronaproof trainingen aan te kunnen bieden. Om de verenigingen extra te steunen, zet Alphens.nl regelmatig een vereniging in het zonnetje. Deze keer: RKSV Wilskracht.

Advertorial Sport 26 okt. 2020 17:37

Wandelen versus hardlopen

Nu veel sporten weer stilliggen, gaan we spontaan op zoek naar alternatieven om toch een beetje in beweging te blijven. Wandelen en hardlopen zijn beide laagdrempelige sporten, die je heel eenvoudig uit kunt oefenen en waar je niet zoveel spullen voor nodig hebt. Maar welke sport is nu eigenlijk beter? Kun je beter 5 km gaan hardlopen of heeft 5 km wandelen toch de voorkeur?

Blog Sport 12 okt. 2020 16:31

Gelukkige overwinning van ARC op Capelle

Veel grasvelden waren in het weekeinde niet goedgekeurd om op te voetballen. Dat van Capelle wel, dus kon de wedstrijd tussen Capelle en ARC gewoon doorgaan. Hoewel, gewoon, niets is gewoon op dit moment en als het dan ook nog eens onafgebroken stortregent is het allemaal wel heel troosteloos.

Sport 3 okt. 2020 08:39

Eerste sportweekend na de aangescherpte maatregelen

Het is weer een weekend vol sportwedstrijden. Met de huidige coronamaatregelen is het allemaal net even iets anders dan aan het begin van het sportseizoen. Maar hoe doen de sportclubs het in Alphen aan den Rijn?

Sport 28 sep. 2020 09:57

NOS Jeugdjournaal maakt opnames van Alphense Girls

In Nederland zijn er zo’n 100 voetbalverenigingen waar ‘boys’ voorkomt in de naam van de club. Niet altijd even leuk voor de meisjes die daar voetballen, zo vinden ook de meiden die voetballen bij Alphense Boys. Het NOS Jeugdjournaal maakte hier een reportage over.

Blog Sport 24 sep. 2020 11:36

Leuke wedstrijden dit weekeinde

Komend weekeinde staan er voor de Alphense clubs leuke wedstrijden op de rol. Een daarvan is Jodan Boys – ARC. 

Blog Sport 21 sep. 2020 16:04

A.V.V. Alphen begint met verlies

A.V.V. Alphen is de competitie met een nederlaag begonnen. RKDES trok op sportpark De Bijlen met 2-1 aan het langste eind. Dat was geen onverdiende zege voor de club uit Kudelstaart, hoewel de thuisclub in de tweede helft aanzienlijk beter speelde dan in het eerste part.