Boksschool Teus de Kruyf logo
Tip!

Boksschool Teus de Kruyf

Teus de Kruyf
Boksschool Teus de Kruyf is opgericht in 2001 door de naamdrager van de school. De school is een school waar een ieder welkom is en waar iedereen met iedereen kan trainen onder zeer goede begeleiding.

Er trainen dames en heren door elkaar heen en een ieder moet respect voor elkaar hebben. Er wordt regelmatig negatief over het boksen gedacht maar als mensen komen kijken hoe het er op deze school aan toegaat veranderen ze snel van mening. Respect is een groot goed die zeker op de boksschool uitgedragen wordt. Boksen is een zeer oude sport en wordt al sinds de Romeinse tijd gedaan. Bij Boksschool Teus de Kruyf worden er op verschillende avonden verschillende trainingen gegeven. Vele van de boksleden willen hun conditie verbeteren. Ze komen op boksen omdat het een heel zware training is. Je traint alle spieren in je lichaam en het vormt je lichaam, waardoor je de kracht van longen, hart en bloedsomloop vergroot.  Dus ook voor recreatie boksen ben je van harte welkom onder zeer goede begeleiding.

 

Openingstijden

Maandag     07:00 - 20:30
Dinsdag     16:30 - 21:30
Woensdag     07:00 - 21:30
Donderdag     09:00 - 21:30
Vrijdag     07:00 - 21:30
Zaterdag    

09:00 - 11:30

Zondag     10:00 - 12:00

In 2001 startte Teus de Kruyf zijn boksschool. Hem stond een sportieve ontmoetingsplek voor ogen waar iedereen welkom is en kan trainen onder zeer goede begeleiding.

In zijn sportschool trainen zowel mannen als vrouwen en het motto is dat iedereen respect moet hebben voor elkaar. Er wordt nog regelmatig negatief over het boksen gedacht, maar als mensen komen kijken hoe het er tijdens de lessen aan toegaat, veranderen ze snel van mening. Respect is namelijk een waarde die zeker op boksscholen duidelijk wordt uitgedragen.

Bij Boksschool Teus de Kruyf zijn er op verschillende avonden diverse trainingsvormen. Veel leden willen hun conditie verbeteren. Zij boksen omdat het een zware training is. Niet alleen voor alle spieren in je lichaam, maar ook longen, hart en bloedsomloop hebben er baat bij. Wie recreatief wil boksen onder goede begeleiding kan daarvoor terecht bij Boksschool Teus de Kruyf.

Wedstrijdboksen is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn diverse avonden waarin boksers met elkaar op wedstrijdniveau met elkaar sparren. Wil een lid wedstrijden gaan boksen dan bepalen de trainers wanneer hij of zij er klaar voor is. Dit niet alleen om de leden te beschermen als ze er nog niet aan toe zijn, maar ook om de successen te waarborgen voor zowel de boksers als voor de school.

Is je interesse gewekt? Kom dan gerust kijken. Een keertje vrijblijvend meetrainen is ook mogelijk. De boksschool biedt één gratis proefles aan. Neem dan wel van tevoren contact op zodat we weten wanneer je komt. Ook kun je een afspraak maken voor een privéles.

Het damesboksen heeft in Nederland een grote inhaal slag gemaakt tov de heren en de rest van de wereld. Het damesboksen neemt in alle leeftijdscategorieën enorm toe, dit omdat boksen een veelzijdige sport is. Het boksen versterkt je zelfvertrouwen, je leert hoe je jezelf kunt verdedigen en hoe je een effectieve tegenstoot kan plaatsten. Het geeft ontspanning en toch ook inspanning op een gezonde manier en je hebt een goede begeleiding.

Je kunt bij Boksschool Teus de Kruyf zowel als recreant of als wedstrijd bokser meedoen. De recreant kan zich meten op een sportieve manier met andere, het is fysiek en conditioneel een uitdaging om je spieren en natuurlijk je uithoudingsvermogen verder te ontwikkelen. Als wedstrijd bokser kun je jezelf meten met andere boksers van andere verengingen, zelfs uit andere landen. Boksschool Teus de Kruyf heeft enkele dames die boksen nationaal en internationaal op een redelijk hoog niveau.

Er trainen dames van 8 jaar tot 54 jaar bij boksschool Teus de Kruyf, die enkele keren per week komen trainen. De dames zijn dol enthousiast op de manier waarop er getraind wordt en waarop de dames begeleid worden. Teus vind het dames boksen heel belangrijk, niet alleen de wedstrijdsport maar zeker ook de recreanten. Hij heeft een zeer nauw en goed contact met Arnold Vanderlyde, welke iedere zondag op Papendal een dames groep traint en begeleidt om op een hoger niveau te gaan boksen.

Kom eens langs om kennis te maken of om een gratis proefles mee te trainen!

Scholen
Voor scholen is het mogelijk een verzorgde boksclinic van ruim 5 kwartier te volgen, welke gegeven wordt door een bokstrainer. Het kan een gymles of een “buitenles” bij slecht weer vervangen. Enkele scholen die dit jaarlijks doen zijn:

Scala College, Groen Hart Lyceum, Wereld Wijzer groep 7 en 8, ROC Mijdrecht

Bedrijven
Voor bedrijven kan dit een een “team uitje” zijn. Er kan iets gedronken worden aan de bar en tevens kan er een clinic verzorgd worden door een bokstrainer. Deze clinic is voor bedrijven iets speciaals; bij een bedrijfs ‘boksdag’ kan het item zijn “heb vertrouwen in je collega”. Dit gaat op in de sport door elkaar niet te raken, maar binnen een bedrijf moet er ook sprake zijn van onderling vertrouwen. Tevens is het een sport die zowel fysiek als mentaal erg zwaar is, maar ook ontzettend leuk. Na afloop zullen mensen anders aan kijken tegen deze sport. Het is weer eens iets anders dan bijvoorbeeld vlotten bouwen, of paintballen. Enkele bedrijven die dit hebben gedaan:

Gemeente Alphen aan den Rijn, KLM Ticket Office, KLM Cargo, Politie Noord-Holland, Avery Dennison

Verenigingen
Voor de meeste sport verengingen is hun “eigen” sport vanzelfsprekend voor de sporters. Voor de sporters is het een uitdaging om eens een andere sport te doen, andere krachten te meten en te kijken hoe men er conditioneel voor staat. Zeker voor de “buitensport” is het ideaal om in de winter iets aan je conditie te doen of om bij te houden. Enkele verenigingen die dit hebben gedaan:

Handbalvereniging, Voetbalvereniging Alphense Boys, ARC, ESTO Bodegraven, AVV SDZ

Voor meer info neem dan contact met ons op!

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in