Hippisch Centrum Zeegersloot logo

Hippisch Centrum Zeegersloot

De Alphense Ruiters
De “Landelijke Rijvereniging en Pony Club De Alphense Ruiters” is gehuisvest op de accomodatie van Stichting Hippisch Centrum Zeegersloot (St. HCZ) en is lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (K.N.H.S.). 

De Vereniging biedt verschillende mogelijkheden en faciliteiten. Hieronder vallen het organiseren van officiële wedstrijden, het verzorgen van instructie en gastinstructie en het organiseren van activiteiten. Hiermee zorgt de Vereniging ervoor dat hun leden naar een hoger niveau in de paardensport worden geholpen en dat het sociale aspect van sport(beoefening) niet uit het oog verloren wordt. 

Historie
De Vereniging is opgericht in juli 1934 en heeft in 2009 haar 75-jarig jubileum mogen vieren. Oorspronkelijk is de Vereniging ontstaan uit een groepje paardeneigenaren die gezamenlijk de paardensport wilden beoefenen. Begonnen op een klein stukje grond is de Vereniging later verhuisd naar 
De Heul. Daar werd ook de Ponyclub toegevoegd aan de Vereniging. In de zeventiger jaren zijn zij verhuisd naar de Heuvelweg waar vervolgens een manegebedrijf ontstond. In 1988 zijn zij uiteindelijk verhuisd naar hun huidige lokatie, de Westkanaalweg te Alphen aan den Rijn.

 


Openingstijden
Openingstijden zijn bij ons helaas onbekend 

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in