Windsurfvereniging Zegerplas logo

Windsurfvereniging Zegerplas

De windsurfvereniging Zegerplas ligt, zoals de naam al aangeeft, aan de Zegerplas. Op het naast het clubhuis gelegen veldje is er voldoende ruimte om op te tuigen om daarna direct het water op te gaan. Zelf nog geen spullen? Ook geen probleem, nieuwe leden kunnen het eerste jaar spullen van de club gebruiken. Een aantal maal per jaar hebben we een opstapdag waarbij je kunt leren surfen, uiteraard eerst beginnend met de theorie, maar al snel ga je zelf het water op. 

Naast het surfen is ook het suppen tegenwoordig populair en ook dit gebeurd regelmatig. De jaarlijkse toertocht van Ter Aar naar Alphen lijkt soms zelfs meer suppers dan surfers te hebben. Een andere terugkerende klassieker is de twee uur van Alphen. Een marathon surfwedstrijd waarbij twee uur non-stop gevaren wordt. Dit is de oudste surfwedstrijd van Nederland!

Surfers staan ook bekend om hun gezelligheid en open houding en dat is bij WSV zegerplas niet anders. Veel mensen kennen ons clubhuis dan ook van de altijd gezellige afsluiting van de sportontmoeting, maar ook de rest van het jaar wordt en regelmatig een feestje gevierd en gebarbequed met uitzicht over de Zegerplas.

Nieuwsgierig? We zijn elke woensdagavond en zondagmiddag open, kom ook eens langs.  

 

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in