Berging van Koningin Julianabrug start in september

De bergingswerkzaamheden zullen circa twee maanden in beslag nemen. Het is nog niet bekend welk bedrijf de berging gaat uitvoeren. Juridisch gezien moet de combinatie Mourik/BSB Staalbouw (opdrachtnemer van het project Koningin Julianabrug) in de gelegenheid worden gesteld om de verplichtingen in de overeenkomst na te komen en de schade te herstellen. Ook door de verzekeringsmaatschappijen wordt dit benadrukt. Dit betekent dat zij de opdracht geven aan het geselecteerde bergingsbedrijf, maar niet zelf de uitvoering doen. 

In de eerste helft van september beginnen de bergingswerkzaamheden van de hijskranen en het brugdek na het ongeluk met de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn. 

Alle betrokken partijen (gemeente, aannemer, Provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap, Onderzoeksraad voor de Veiligheid) zijn gezamenlijk bezig een gerenommeerd bergingsbedrijf te selecteren op basis van de vijf in te dienen bergingsplannen. Wethouder Tseard Hoekstra benadrukt dat alle partijen dit plan moeten goedkeuren. "Wij laten ons adviseren door TNO en TU Delft voert een second opinion op het plan uit. Wij verwachten dat het plan eind augustus klaar is en in de eerste helft van september de berging start."

Beveiliging onderzoeksgebied
Tot nu toe wordt het onderzoeksgebied 24/7 beveiligd door BOA’s van de gemeente Alphen aan den Rijn, ondersteund door BOA’s van de gemeenten Den Haag, Leiden en Zoetermeer en een beveiligingsbedrijf.

Omdat duidelijk is dat de beveiliging een langere tijd zal gaan duren, worden externe beveiligers ingehuurd. Iedere dag is een Alphense BOA aanwezig als aanspreekpunt voor de externe beveiligers. Zo snel als mogelijk worden er camera’s geplaatst (bouwplaatstoezicht), zodat het aantal beveiligers afgebouwd kan worden.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken vandaag 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer vandaag 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.

Advertorial Evenement vandaag 09:24

Terugkeer van Culinair Alphen? Mysterieuze posts zet geruchtenmolen in gang

Een verrassende post van Culinair Alphen, het geliefde culinaire evenement dat sinds 2017 niet meer is georganiseerd, heeft de aandacht van Alphenaren getrokken. Verschillende mysterieuze socialemediaposts verschenen op het officiële Culinair Alphen-account, slechts bestaande uit puntjes en een cryptische boodschap:

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.