Gemeente 18 mrt. 2024 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Gemeente 29 jan. 2024 17:04

Nieuwe Omgevingswet bevordert betrokkenheid bij bouw- en omgevingsplannen

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht, deze moedigt aan om belanghebbenden actief te betrekken bij bouw- en verbouwplannen. Dit participatieproces, waarbij inwoners, bedrijven en organisaties worden betrokken, kan nu verplicht zijn, afhankelijk van de aard van het plan en de gemeentelijke regels.

Advertorial Gemeente 15 jan. 2024 12:59

Stem mee op de nieuwe naam voor jeugdhulp in Alphen aan den Rijn

De nieuwe organisatie voor jeugd- en gezinshulp in de gemeente Alphen aan den Rijn zoekt een nieuwe naam. Wordt het ‘Huis voor Jeugd en Gezin’, ‘Oog voor thuis’ of ‘Jeugdkracht’? Jij mag ook je mening geven. Stem jij ook mee?

Gemeente 5 jan. 2024 11:46

Europapark krijgt in 2024 een flinke opknapbeurt

Het Europark in Kerk en Zanen, biedt verschillende voorzieningen voor jong en oud. Het park is door de jaren heen intensief gebruikt. Gemeente Alphen kondigt daarom aan het park in 2024 te vernieuwen, waaronder het skatepark, tennisbaan en een aantal speeltoestellen.

Gemeente 28 dec. 2023 17:02

Gemeente Alphen verliest rechtzaak: schadevergoeding na gebruik vervuilde grond bij Máximabrug

Ruim twee jaar geleden trok manege Lone Star Western Stable aan de bel toen paarden ziek werden en overleden. De grond van de paardenweide was vervuild met zogenaamd TTG en de gemeente was dit vergeten te melden toen het perceel aan de manege werd verkocht. De rechter heeft bepaald dat de gemeente een schadevergoeding moeten betalen aan de manege.

Gemeente 4 dec. 2023 16:19

Ondanks eigendomsverandering blijven parkeerboetes uitgedeeld worden op het Stationsplein

De gemeente is geen eigenaar meer van de grond aan het Stationsplein in Alphen aan den Rijn, toch worden er nogsteeds boetes uitgedeeld voor foutparkeren. De bezoekers hebben verschillende verzoeken ingediend om dit te stoppen, maar toch blijven de Alphense handhavers bekeuringen uitschrijven. Bedrijven aan het Stationsplein hebben hierom een kort geding aangespannen tegen de Gemeente.

Gemeente 16 nov. 2023 10:56

Toegankelijk stemmen voor iedereen

In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn vrijwel alle stembureaus toegankelijk voor mindervaliden, met het gemeentehuis als bijzonder toegankelijke locatie.