Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal aanwezig is? Bekijk hier een korte vooruitblik.

Holland Rijnland themacafé Energie: ‘Veel minder én heel anders’
Wie: Gerard van As, Tseard Hoekstra en Ed de Leest
Waar: Jachthaven Het Roer Om, Haringkade 6, Katwijk
Wanneer: 22 februari | 20.00 tot 22.00 uur 

Wethouders Van As, Hoekstra (voorzitter) en De Leest zijn aanwezig bij het themacafé Energie van Holland Rijnland. Gemeenten streven ernaar om energieneutraal te zijn, om dit te bereiken moeten zij overstappen naar duurzame energieoplossingen. Tijdens het themacafé wordt er gesproken over hoe de organisaties daaraan kunnen bijdragen.

Vertellen over politiek aan groepen 6, 7 en 8
Wie: Tseard Hoekstra
Waar: Basisschool Het Vianova, Vroonhoevelaan 4, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 23 februari | 10.30 tot 12.00 uur 

Wethouder Hoekstra gaat aan de groepen 6,7 en 8 van basisschool Het Vianova vertellen over politiek in Nederland en in Alphen aan den Rijn. Daarnaast krijgen de basisschoolkinderen de gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouder. 

Uitreiken diploma’s pilot Judo
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Surinamestraat 2-A, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 23 februari | 10.30 tot 12.00 uur 

Wethouder Du Chatinier reikt judodiploma’s uit aan leerlingen van groepen 4 t/m 8 van basisschool Het Palet. De leerlingen hebben meegedaan aan judolessen van judoka Liesbeth Beeks en krijgen voor deze lessen een diploma. 

Run2Business bijeenkomst 20 van Alphen
Wie: Michel du Chatinier
Waar: Restaurant Trots, Julianastraat 48 te Alphen aan den Rijn
Wanneer: 23 februari | 17.00 tot 19.00 uur

Wethouder Du Chatinier is aanwezig bij de Run2Business bijeenkomst. De Run2Business club is de business club van de 20 van Alphen. Binnen de club zijn sponsors en overige leden uit het bedrijfsleven vertegenwoordigd. Tijdens deze bijeenkomst wordt er gesproken over voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Ook spreekt Alex van Zutphen, atletiektrainer van onder andere de Alphense Olympiërganger, NK kampioen en recordhouder polstokhoogspringen Femke Pluim, over het onderwerp "omgaan met succes en teleurstelling". 

Carnavals-middag voor 55-plussers
Wie: Liesbeth Spies
Waar: Feestburcht Avifauna, Hoorn 65, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 24 februari | 14.11 uur

Burgemeester Spies is aanwezig bij de carnavals-middag voor 55-plussers, georganiseerd door carnavalsvereniging De Cascarvieten. Tijdens deze middag treden onder andere Marco de Hollander en het muzikale kwartet ‘Ook Tof’ op. Daarnaast kunnen de 55-plussers gratis meedoen aan bingo. 

Overhandigen sleutel en prijsuitreiking carnavalsoptocht De Krooshappers
Wie: Kees van Velzen
Waar: Flora Boskoop, Parklaan 4, Boskoop
Wanneer: 24 februari | 19.00 tot 20.00 uur en 25 februari | 16.00 tot 17.15 uur

Wethouder Van Velzen overhandigt op 24 februari de sleutel van Boskoop aan Carnavalsverenging De Krooshappers. Dit is het officiële startsein voor carnaval en Boskoop is tijdens deze periode omgedoopt tot Kwakveen. Op 25 februari reikt wethouder Van Velzen een prijs uit aan de deelnemers van de carnavalsoptocht. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.