Advertorial Gemeente

Pieter Hilhorst betrekt burgers bij formatie college

Mede op verzoek van de grootste fracties gaat informateur Pieter Hilhorst haast maken met de vorming van een college voor Alphen aan den Rijn. De kiezers worden dit keer niet buitengesloten.

Burgemeester Liesbeth Spies is ook groot voorstander van het betrekken van burgers bij het proces. "De opkomst was 27 procent hoger dan vier jaar geleden. Dat geeft aan hoe de inwoner van Alphen aan den Rijn betrokken is geraakt bij onze mooie gemeente. Die kunnen we nu niet buitenspel zetten", aldus de voorzitster van het college van B&W. Hilhorst en de fractieleiders van de grootste partijen zijn het daar van harte mee eens. Ze willen in de raadszaal in gesprek met iedereen die vindt dat hij of zij iets kan toevoegen aan de vorming van een solide en breed gedragen college voor de komende vier jaar. 

Aangezien de agenda voor volgende week al helemaal vol gepland is en bovendien het verslag uiterlijk vrijdag gepresenteerd moet worden, blijft aanstaande zondag als enige mogelijkheid over. "We hebben ook nog Tweede Paasdag overwogen, maar dat is toch teveel een traditionele familiedag", zo motiveerde André de Jeu (Nieuw Elan) deze planning. 

Iedereen die wil bijdragen aanstaande zondag is van harte welkom van 14.00 tot 16.00 uur in de raadszaal in het gemeentehuis. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Aanmelden
Aanmelden is niet nodig, maar er wordt wel geadviseerd tijdig aanwezig te zijn. Bij voldoende belangstelling zal de schuifwand aan de zijkant opengaan, waardoor nog zeker 200 belangstellenden en eventuele inspekers een plaats krijgen.  Mocht u willen inspreken en uw zienswijze op papier hebben dan zou het fijn zijn als dit vooraf gestuurd wordt naar: griffiie@alphenadrijn.nl  De informateur en de fractieleiders krijgen uw informatie dan automatisch doorgestuurd en kunnen zich daarop voorbereiden. 

In het forum zullen naast de formateur ook de fractieleiders André de Jeu van Nieuw Elan, Marjon Verkleij van het CDA, René Driesen van Groen Links en Henk Goes van de PvdA plaats nemen. Anouk Noordermeer van de VVD is verhinderd. Haar plaats wordt ingenomen door Ruud Gebel, voormalig partijleider en op de achtergrond nog steeds betrokken.

1 April 

Vrij veel mensen (we zullen niet verklappen wie) hebben dit bericht in de eerste instantie serieus genomen. Ook wel een beetje begrijpelijk, want de informateur heeft met diverse betrokkenen op 2 paasdag wel degelijk een bespreking gepland. 

 


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.