Nieuws

« Vorige - Volgende »

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

11 juli 2018 - 11:02  •  reacties

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Alphen aan den Rijn - Bestuurlijke Tafel Ruimte, Wonen en Economie Holland RijnlandWie: Gerard van As Waar: Gemeentehuis KatwijkWanneer: 11 juli | 13.00 uur

Wethouder Van As is aanwezig bij de Bestuurlijke Tafel Ruimte, Wonen en Economie van Holland Rijnland. Tijdens dit overleg wordt kennisgemaakt met gedeputeerde Adri Bom en wordt gesproken over de regionale woonagenda. 

Openavond GGZ Rivierduinen inzake psychiatrie
Wie: Liesbeth Spies en Han de Jager
Waar: Toermalijnstraat 1, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 11 juli | 19.30 uur

Burgemeester Spies en wethouder De Jager zijn aanwezig bij de openavond van GGZ Rivierduinen. Tijdens deze avond wordt verteld over wat psychiatrie is en wat GGZ Rivierduinen hun cliënten biedt. Ook komen onderwerpen aan bod zoals crisisopvang en preventie. 

Lancering digitale buitenspeelkaart
Wie: Gert-Jan Schotanus
Waar: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 juli | 10.00 uur

Wethouder Schotanus lanceert samen met leerlingen van de St. Bonifaciusschool de buitenspeelkaart. Op deze kaart staan alle speel- en sportplekken van gemeente Alphen aan den Rijn. In totaal zijn er 355 speelplekken en 1787 speeltoestellen, verdeeld over de 8 kernen. 

Beschilderen ondergrondse containers
Wie: Leo Maat
Waar: Topaasplantsoen, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 12 juli | 11.00 uur

Wethouder Leo Maat brengt een bezoek aan leerlingen van groep 2 VMBO van het Scala College. De leerlingen beschilderen drie ondergrondse containers. Fraaie containers zorgen ervoor dat minder afval bijgeplaatst wordt en laat ook zien hoe waardevol en belangrijk de containers zijn voor de buurt. 

Bestuurlijke adviesgroep Programmatische Aanpak Gouwe
Wie: Kees van Velzen
Waar: Provinciehuis Zuid-Holland, Den Haag
Wanneer: 12 juli | 13.00 uur

Wethouder Van Velzen is aanwezig bij het overleg van de bestuurlijke adviesgroep Programmatische Aanpak Gouwe. Bij het overleg zijn onder andere gedeputeerde Floor Vermeulen, gedeputeerde Rik Janssen en wethouders uit Gouda en Waddinxveen aanwezig. In het gebied van en rondom de Gouwe spelen verschillende opgaven en ontwikkelingen. In de programmatische aanpak Gouwe wordt dit brede palet van met elkaar samenhangende opgaven uitgewerkt. 

Uitreiking certificaten aan statushouders
Wie: Han de Jager
Waar: Gemiva Castorstraat, Alphen aan den Rijn
Wanneer: 13 juli | 15.30 uur

Wethouder De Jager reikt certificaten uit aan statushouders, zij hebben afgelopen tijd een participatieverklaringstraject doorlopen. Dit traject is verplicht op grond van de Wet Inburgering. Na afloop van het traject ondertekent de statushouder een verklaring. Hiermee tonen ze hun betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving aan en hun bereidheid om daar actief aan bij te dragen. 

Fotograaf: Gemeente Alphen aan den Rijn
Markt