Wethouder De Jager reikt certificaten uit aan cursisten

Afgelopen week zijn de certificaten uitgereikt aan de cursisten van taalschool Sagènn. Voor ruim zeventig cursisten uit de regio Holland Rijnland lag er een certificaat klaar, die werden overhandigd door wethouder Han de Jager van de gemeente Alpen aan den Rijn.

In opdracht van de regio Holland Rijnland worden er voor volwassenen gratis cursussen Nederlandse taal, alfabetisering, digitale vaardigheden en rekenen aangeboden. Velen van de cursisten hebben een fulltime baan en willen daarnaast hun taalvaardigheid in het Nederlands verbeteren. De cursisten hebben Nederlandse lessen kunnen volgen op hun eigen niveau, maar ook zijn er cursisten die een cursus alfabetisering of digitale vaardigheden hebben afgerond. 

"Met het leren van de Nederlandse taal wordt het makkelijker om contact te maken voor Nederlandse mensen en mensen uit andere landen", zo vertelde een cursiste aan wethouder De Jager.

"Tijdens de cursus werken de cursisten niet alleen aan hun taalniveau of hun computervaardigheden, maar ook hun zelfvertrouwen neemt toe. Ze leren veel over de Nederlandse maatschappij, zo leren zo ook mogelijkheden zien voor zichzelf. Dat is prachtig om te zien, daar doen we het voor”, vertelt één van de docenten. Een andere docent vult aan: "We zien echt dat de cursussen mensen het zelfvertrouwen en de kennis kunnen geven richting bijvoorbeeld het aanmelden voor vrijwilligerswerk, voor verenigingen of sportclubs, maar ook hoe het kan leiden tot stages en betaalde banen."

Zowel tijdens het taaltraject als aan het einde ervan worden de cursisten gestimuleerd om de taal te gebruiken in de praktijk. Dit kan door het meedoen met activiteiten, die zowel bij Sagènn worden georganiseerd als in de buurthuizen in de regio, het vinden van vrijwilligerswerk, een taalcoach of maatje of indien dit in het bereik ligt het vinden van werk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!