Advertorial Gemeente

De Week van het Werk – Alphen werkt dichtbij

Daar sta je weer. In de file. Of op het perron, te wachten op een trein met vertraging. ’s Avonds ben je weer laat thuis. Hoeveel fijner zou je je dag beginnen én eindigen als je in tien minuutjes fluitend naar je werk kon fietsen?

De meeste Alphenaren houden al snel één tot twee uur per dag over als ze binnen in plaats van buiten de gemeente zouden werken. Dat is tijd die je kan besteden aan jezelf, je gezin en je sociale leven. Dat gunnen we iedereen. Het thema voor de Week van het Werk is dit jaar daarom: Alphen werkt dichtbij. Dit jaar vindt de Week van het Werk plaats van 29 oktober tot en met 3 november 2018.

Gun jezelf lokaal werk
De Week van het Werk wordt georganiseerd door ondernemers, onderwijs en overheid van Alphen aan den Rijn.  Dit jaar hebben we het thema ‘Alphen werkt dichtbij’ gekozen, omdat zij graag zouden zien dat zo veel mogelijk Alphenaren een baan in onze mooie groene gemeente krijgen. Door dichter bij huis te werken heb je minder reistijd en houd je meer tijd over om leuke dingen te doen met je partner, vrienden of familie. Ook scheelt het je de stress van in de file staan of lang onderweg zijn in het openbaar vervoer. Zo sta je lekkerder op én kom je fijner thuis. Tegelijkertijd versterk je het lokale bedrijfsleven en bespaar je energie door minder te reizen. Goed voor iedereen dus. 

Kom jij ook?
Voor wie is de Week van het Werk? Niet alleen voor jongeren en starters op de arbeidsmarkt, maar voor iedereen die zich wil oriënteren op een (andere) baan. Tijdens de Week van het Werk leer je waar de kansen voor werken in Alphen aan den Rijn liggen.

Voor iedereen is er een interessant programma te volgen, zoals onder andere: een opening met interessante sprekers, de Beurs van het Werk met interessante banen, werkgevers en workshops, een beroepenvoorlichting voor scholieren in en om Alphen aan den Rijn en bedrijfsbezoeken.

Kijk voor meer informatie op www.deweekvanhetwerk.nl.


Meer nieuws

Blog Sport gisteren 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen gisteren 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek gisteren 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige gisteren 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.