Nieuws

« Vorige - Volgende »

Draaiorgelpaard Nelis op 35-jarige leeftijd overleden

13 juni 2018 - 08:43  •  reacties

Draaiorgelpaard Nelis op 35-jarige leeftijd overleden

Alphen aan den Rijn - Volgens de beheerders wilde de 35-jarige Nelis niet meer eten en drinken, lag veel en kwam moeilijk in de benen. Om die redenen plus de hoge leeftijd is besloten om de fjord in te laten slapen. 

"Bijna alle ponyverzorgsters van Nelis hebben afscheid kunnen nemen en dat was voor allemaal heel zwaar.  Veel traantjes, en terecht. Sommigen hebben haar meer dan tien jaar verzorgd", schrijven de beheerders op Facebook.

Draaiorgel
Behalve kinderboerderijpaard is Nelis ook bekend bij de Alphenaren als draaiorgelpaard. Het paard werd op 3-jarige leeftijd gekocht door draaiorgelman Koos om voor het stadsorgel te lopen. "Toen ik haar kocht was ze nog heel vervelend, we hebben haar alles moeten leren", aldus Koos. "Maar uiteindelijk was ze zo braaf als wat en erg geliefd door de Alphenaren."

Nelis heeft 23 jaar op zaterdag voor het draaiorgel gelopen in het Alphense centrum tot ze te oud werd. "Toen heb ik samen met de Marja en André een deal gemaakt dat ze op de kinderboerderij mocht blijven staan waar ze van haar welverdiende pensioen heeft kunnen genieten."

Enkele weken geleden overleed Henk, het maatje van Koos. Ook Henk was onlosmakelijk verbonden met het draaiorgel. "Het is haast alsof het zo heeft moeten zijn. Een fijn idee om te bedenken dat ze nu weer samen zijn", vindt Koos. 

Fotograaf: PR Kinderboerderij Alphen
Markt