Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wegener ontslaat columnist Dennis Captein

1 maart 2012 - 11:39  •  reacties

Wegener ontslaat columnist Dennis Captein

Alphen aan den Rijn -

Columnist Dennis Captein is door WHM Wegener op non-actief gezet. Algemeen hoofdredacteur van WHM Wegener Media, Mart Jochemsen, heeft klachten ontvangen over de column Zondagrust. In de column fulmineert Captein tegen het eventuele niet doorgaan van de Elfstedentocht op een zondag vanwege bezwaren uit gereformeerde kring.

Jochemsen vindt de klacht terecht. “Het kan niet zo zijn, dat een bevolkingsgroep zo tegen de schenen wordt geschopt in ons blad. Vandaar welgemeende excuses aan geschoffeerde christelijke lezers en aan anderen die aanstoot namen aan de tekst.”

De column STENNIS MET DENNIS is om deze reden per direct uit de krant gehaald.

Dennis Captein staat overigens niet achter de excuses en beschouwt deze als een zwaktebod van Jochemsen. “Een hoofdredacteur, die nota bene eerst toestaat dat zo’n column wordt geplaatst en vervolgens terugkrabbelt omdat hij bang is voor een paar boze reacties, is wat mij betreft iemand zonder ruggengraat”, aldus Captein. “Geen knip voor de neus waard! Als hij nou een vent was geweest, dan had hij niet alleen mij, maar ook zichzelf weggestuurd. Had ik ook niet leuk gevonden, maar daar had ik dan nog respect voor gehad; dan had hij tenminste ook zijn eigen verantwoordelijkheid genomen.”

De Alphenaar schreef in totaal dertien jaar lang columns voor het Alphens Nieuwsblad. Zijn columns waren vaak prikkelend en lokten veel reacties uit. “Zou Jochemsen de naam van mijn column wel eens opgevallen zijn? Stennis met Dennis, dan weet je dat het niet gezapig zal zijn.”

Verder zegt hij: “Dit is een overwinning voor het religieus fanatisme. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed in Nederland. Dat de fundamentalisten deze proberen in te dammen, is nog tot daar aan toe, maar dat een hoofdredacteur van een krant deze vrijheid ook tracht weg te nemen, is ronduit schandalig.”

Captein zegt zich te bezinnen op een tegenreactie. 

De column waar het over gaat kunt u HIER lezen.

 

Update 1-3-2012 15:55
Na een goed gesprek heeft algemeen hoofdredacteur Mart Jochemsen besloten dat STENNIS MET DENNIS met ingang van de komende week geplaatst mag worden in Alphens Nieuwsblad.


Voorwaarde: een goed gesprek tussen Dennis Captein en mij...

Dennis is akkoord en dus is hij volgende week als vanouds te vinden in het Alphens Nieuwsblad.

met vriendelijke groet
Eveline J. Verhoeve
eindredacteur Alphens Nieuwsblad

Fotograaf: Josh Walet
Dennis Captein.'
Dennis Captein

Dennis Captein is uitgever en publicist.