Wil jij de Oekraïense bevolking helpen? Doe dan op 20 en 21 mei boodschappen bij de deelnemende supermarkten om voedsel te doneren.

De situatie in Oekraïne verslechtert snel en er is een grote behoefte aan voedsel. De organisaties Stichting SLIMM, Heart for Children of Ukraine en Svili Spravy en de burgemeesters van Rivne en Mikolajiv roepen op om voedsel in te zamelen voor zij die het nodig hebben in de getroffen gebieden.

Deelnemende supermarkte

In samenwerking met 21 supermarkten in de regio zal een grootschalige inzameling worden georganiseerd op 20 en 21 mei. De negen deelnemende supermarkten in de kern Alphen aan den Rijn zijn:

Voor een volledig overzicht van de 21 deelnemende supermarkten in de regio, kijk hier.

Vrijwilligers

De vorige inzamelingsactie was een groot succes: tien supermarkten zorgden in totaal maar liefst voor zeventien ton gedoneerd voedsel. Voor de aankomende actie wordt verwacht dat er twee volle vrachtwagens met voedsel ingezameld worden.

“Voor deze actie zijn heel veel vrijwilligers nodig die de boodschappen aannemen bij de supermarkten en transporten naar ons inzamelpunt waar de voedselpakketten worden gemaakt en verstuurd”, aldus Nataliya Kornyeyeva (initiatiefneemster SLAVA UKRAINI) en Peter van Harskamp (voorzitter Stichting SLIMM).

Kijk op de website van Stichting SLIMM voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger.