Op het kruispunt voor het politiebureau aan de Kees Mustersstraat. botste een taxibusje op een politiewagen. Nu blijkt dat de chauffeur onder invloed was van alcohol. Het vervoersbedrijf heeft de chauffeur daarom per direct ontslagen.

Dit meldt het Leidsch Dagblad. De politie had de man ter plekke aangehouden nadat er een blaastest was afgenomen. Op het politiebureau bleek dat de chauffeur 890 ug/l blies, wat flink meer is dan de toegestane 220 ug/l. Het rijbewijs van de chauffeur is ook ingevorderd, wat gebeurt als een ervaren bestuurder meer dan 570 ug/l blaast.

Bij de aanrijding tussen het taxibusje en de politiewagen afgelopen vrijdag vielen geen gewonden. Er was weinig schade aan de voertuigen. De kinderen die in het taxibusje zaten werden opgevangen op het politiebureau, waarna zij door een andere chauffeur naar huis werden gebracht. Vervoerbedrijf Willemsen de Koning heeft de ouders per brief op de hoogte gesteld dat de chauffeur per direct is ontslagen. Na de herfstvakantie zullen de kinderen door een nieuwe vaste chauffeur naar school worden gebracht.