Vol trots maakte de organisatie van de LAURA afgelopen augustus de nieuwe data bekend voor de fietsvierdaagse. Maar ook dit jaar gooit corona roet in het eten. Voor het organiseren van het evenement op de data in juni en juli krijgt de organisatie namelijk geen toestemming van de gemeente.

De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die tijdens het jaarlijkse fietsevenement worden aangedaan. De deelnemers rijden op de eerste dag naar Leiden, op de tweede dag naar Amsterdam, op de derde dag naar Utrecht en op de laatste dag naar Rotterdam. Alphen is alle vier de dagen de start- en finishplaats.

Traditiegetrouw vinden de Avond LAURA en Dag LAURA plaats in juni en juli. Vorig jaar stak corona daar een stokje voor. Toen ging het evenement helemaal niet door. Ook dit jaar zorgt het virus voor obstakels. Op dit moment krijgt de organisatie van de LAURA namelijk geen toestemming van de gemeente om het evenement in juni en juli te organiseren.

“Als er later in het jaar eindelijk een einde aan alle covid-maatregelen komt, of deze maatregelen worden sterk naar beneden bijgesteld, dan is er misschien een mogelijkheid om later in 2021 alsnog een aangepaste LAURA te organiseren”, aldus de organisatie. Of de organisatie zich daar aan gaat wagen weten ze nog niet. “Wij als bestuur gaan hierover nadenken.”