Als proef is er een betonnen graffitwand geplaatst in Park Zegersloot. De wand staat inmiddels op zijn plek, maar op zaterdag 24 juli zal de officiële opening van de graffiti Wall of Fame plaatsvinden.

Alphen aan den Rijn kent vanaf zaterdag 24 juli officieel een graffiti Wall of Fame in Park Zegersloot. Op de betonnen muur kunnen graffitikunstenaars ongestoord hun gang gaan en hun werk tonen in de open lucht. De muur is geplaatst bij De Bijlen, tussen parkeerterrein Ski- & Snowboard Experience en de Dagcamping.

Op initiatief van jongeren

Het idee om een graffitiwand in Alphen te plaatsen is niet nieuw. Er staat namelijk al een graffitiwand bij de skatebaan in het Heempark. Deze is echter van hout, waardoor de wand inmiddels helemaal is vergaan. Daarom is er nu gekozen voor een betonnen graffitiwand, zodat deze langer mee gaat dan de graffitiwand bij de skatebaan.

Twee Alphense jongeren kwamen met het voorstel. Begin dit jaar dienden zij dit in bij de gemeente. Graffitikunstenaar Joost Zwanenburg, onder andere bekend van de muurschilderingen op de Preludeflat, de Fazantflat en een bedrijfsschuur bij het Weteringpad, heeft hen hierbij geholpen. Volgens hen was het zuiden van Park Zegersloot daar een goede plek voor. Dit in verband met de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de plek.

Officiële opening

De Wall of Fame wordt feestelijk geopend met een gratis workshop door de Alphense graffitikunstenaar Joost Zwanenburg. Tijdens de opening wordt de Wall of Fame meteen ingewijd door enkele fameuze Alphense graffitikunstenaars. De plaatsing en opening zijn een samenwerking tussen de gebiedsadviseur van de gemeente, jongerenplatform Njetwork en cultuurplatform KHABBAZ.