Archieffoto

Gemeente omarmt initiatief om graffitwand te plaatsen bij de Zegerplas

Begin dit jaar kwamen twee Alphense jongeren met een voorstel om een nieuwe graffitwand te plaatsen bij de Zegerplas in Alphen. De gemeente heeft dit idee omarmd en plaatst binnenkort als proef een betonnen graffitwand in het zuiden van Park Zegersloot.

Het idee om een graffitiwand in Alphen te plaatsen is niet nieuw. Er staat namelijk al een graffitiwand bij de skatebaan in het Heempark. Deze is echter van hout, waardoor de wand inmiddels helemaal is vergaan. Daarom komt er nu een betonnen graffitiwand, zodat deze langer mee gaat dan de graffitiwand bij de skatebaan.

Twee Alphense jongeren kwamen met het voorstel. Begin dit jaar dienden zij dit in bij de gemeente. Graffitikunstenaar Joost Zwanenburg, onder andere bekend van de muurschilderingen op de Preludeflat, de Fazantflat en een bedrijfsschuur bij het Weteringpad, heeft hen hierbij geholpen. Volgens hen was het zuiden van Park Zegersloot daar een goede plek voor. Dit in verband met de zichtbaarheid en bereikbaarheid van de plek.

“De gemeente heeft het idee omarmd”, laat een woordvoerder desgevraagd weten. De graffitiwand komt als proef te staan tussen de dagcamping, sloot en fietsbrug nabij het parkeerterrein van Ski & Snowboard Xperience en Lodge Alphen. “Het initiatief en de locatie hebben we besproken met het bestuur van vereniging Vrienden Van Park Zegersloot en ook met de eigenaren van het indoor skicentrum, die het gastheerschap van de dagcamping vervullen.”

De wand zal medio juni/juli geplaatst worden. Het gaat in eerste instantie om een proefperiode van een jaar. “Wanneer na een jaar blijkt dat alle partijen tevreden zijn met de gekozen plek, mag de wand blijven staan. En anders zal er een andere locatie gezocht moeten worden.” Als de proef een succes blijkt, blijft het wel bij die ene graffitiwand. “Er komen geen andere graffitiwanden in het park.”

Op de foto: de graffitiwand bij de skatebaan toen deze een aantal jaar terug werd geplaatst.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.