Politiek Plein

Advertorial Politiek plein 8 jul. 2024 13:07

CDA zet zich in voor vrijwilligersorganisaties en roept op tot gezamenlijk proces richting begroting

Tijdens de recente gemeenteraadsvergadering heeft CDA-fractievoorzitter Jeroen van Gool een krachtig pleidooi gehouden voor de ondersteuning van vrijwilligersorganisaties en het opzetten van een gezamenlijk proces naar de begroting. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van vrijwilligers en riep het college op om ondanks financiële uitdagingen de steun voor deze organisaties te waarborgen.

Advertorial Politiek plein 1 jul. 2024 16:33

GroenLinks roept HaBeKo Wonen op: stop met controleren op onkruid, promoot groen

GroenLinks Alphen aan den Rijn heeft een brief gestuurd naar HaBeKo Wonen. Hierin roept de partij op te stoppen met tuininspecties op onkruid, groen en afval, en in plaats daarvan groen en biodiversiteit te promoten. Deze stap volgt op een recente brief van de woningbouwvereniging aan huurders waarin zij aankondigt tuinen te gaan controleren op ‘onkruid’, ‘snoeien’ en ‘algehele netheid’. GroenLinks waardeert de inspanningen van HaBeKo Wonen om de woonomgeving netjes en leefbaar te houden, maar vraagt HaBeKo groene tuinen juist aan te moedigen.

Advertorial Politiek plein 28 jun. 2024 17:25

GL, PvdA, CU: "Bezuinig de toekomst niet weg"

GroenLinks, PvdA en ChristenUnie komen met alternatieve plannen om de begroting van de gemeente Alphen aan Den Rijn rond te krijgen. Het Alphense college heeft namelijk begin juni een pakket maatregelen voorgesteld om miljoenen te bezuinigen. Dit is nodig om de teruglopende inkomsten uit het gemeentefonds op te kunnen vangen. 

Advertorial Politiek plein 20 jun. 2024 09:30

Verlost van vuurwerkoverlast?

GroenLinks pleit voor een vuurwerkvrije gemeente. Tijdens de raadsvergadering van 20 juni dient de partij dan ook een motie in om in vijf jaar tijd toe te werken naar een vuurwerkvrij Alphen aan den Rijn. GroenLinks heeft deze wens al jaren en meent dat de tijd hier rijp voor is.

Advertorial Politiek plein 4 jun. 2024 16:53

“Voor veiligheid en zekerheid”!

Ter voorbereiding op de Europese verkiezingen donderdag 6 juni kwamen de CDA Lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Tom Berendsen, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip en Kees Captein, de nieuwe regionale voorzitter van LTO, naar Hazerswoude-Dorp.

Advertorial Politiek plein 28 mei 2024 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 23 mei 2024 09:26

Journalistiek en Politiek – hoe zijn de verhoudingen

Op 29 mei organiseert het bestuur van  CU in Alphen ad Rijn en SGP Christenunie Nieuwkoop een boeiende avond over journalistiek en politiek. Hoe gaan journalisten om met politici en omgekeerd. Ze hebben elkaar nodig, maar hoe zijn de verhoudingen.  

Advertorial Politiek plein 22 mei 2024 09:42

Motie GroenLinks: geld besparen door diftar-systeem

GroenLinks dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 mei een motie in om te onderzoeken wat diftar kan opleveren voor Alphen aan den Rijn. De gemeente moet namelijk miljoenen bezuinigen. Dat geld moet ergens vandaan komen, zoals de verhoging van de ozb. GroenLinks zoekt naar duurzame oplossingen om te zorgen dat inwoners financieel niet hard geraakt worden. Eén van de mogelijkheden die de partij ziet is de invoering van een diftar-systeem voor afvalinzameling, waarbij inwoners betalen per hoeveelheid restafval. Hierdoor zou volgens GroenLinks de afvalstoffenheffing voor inwoners omlaag kunnen gaan.

Advertorial Politiek plein 20 mei 2024 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Politiek plein 6 mei 2024 16:51

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Groenendijk

Maandagavond 13 mei houdt de fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Pleyn 68, dorpshuis van  buurtschap Groenendijk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 2 mei 2024 09:28

Interview wethouder Relus Breeuwsma (CDA)

Relus Breeuwsma is inmiddels bijna twee jaar wethouder, met onder andere de portefeuilles buitengebied, mobiliteit, recreatie en milieu. Lees hier het interview waarin we dieper ingaan op Relus ervaringen en visie als wethouder.

Advertorial Politiek plein 16 apr. 2024 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Advertorial Politiek plein 7 apr. 2024 09:58

CDA-Fractievoorzitter Jeroen van Gool blikt terug op twee vruchtbare jaren in de Alphense gemeenteraad

In een tijd waarin lokale politiek een cruciale rol speelt in het vormgeven van de leefomgeving van haar inwoners, heeft het CDA Alphen aan den Rijn onder leiding van fractievoorzitter Jeroen van Gool zich ingezet voor een bloeiende en betrokken gemeenschap. “Met goede connecties met inwoners uit alle kernen als fundament, hebben de afgelopen twee jaar een periode van uitdagende maar ook hoopvolle ontwikkelingen gekend”, aldus van Gool.

Advertorial Politiek plein 29 mrt. 2024 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Advertorial Politiek plein 22 mrt. 2024 17:55

Provinciaal adviseurs kritisch over plannen Gnephoek

Zowel de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) als de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) zijn kritisch over het Contourenplan Gnephoek. Dat blijkt uit de rapporten die zij hebben opgesteld op verzoek van Gedeputeerde Staten (GS) Zuid-Holland. Beide adviseurs signaleren een toenemende spanning tussen enerzijds de Gnephoek als woningbouwlocatie en anderzijds water, bodem, natuur en leefbaarheid.

Advertorial Politiek plein 19 mrt. 2024 17:42

Politiek inloopspreekuur in Benthuizen

Maandagavond 8 april houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Buurthuis De Tas in Benthuizen. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 28 feb. 2024 10:40

Inloopspreekuur in Koudekerk

GroenLinks on tour! Maandag 4 maart houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur een inloopspreekuur in Vrijetijdscentrum De Ridderhof in Koudekerk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 16 feb. 2024 16:41

Maak Alphense ambities concreter

In de raadsvergadering van 15 februari is de motie van GroenLinks overgenomen om concrete Alphense ambities te formuleren voor de Regionale Investeringsagenda (RIA), die in april 2024 wordt vastgesteld. Volgens GroenLinks raadslid Erik van Zuylen biedt die agenda veel kansen om de gemeente nog groener, duurzamer en bruisender te maken.

Advertorial Politiek plein 1 feb. 2024 09:25

GroenLinks: betrek inwoners bij kruispunt Hazerswoude-Dorp

Op verzoek van GroenLinks vindt er binnenkort een informatiesessie plaats over het kruispunt Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp Centrum. De partij werd vorige week onprettig verrast door het nieuws vanuit het college dat er een ontwerp was vastgesteld zonder tunnelbak, en dat er bovendien geen inspraak of discussie meer mogelijk was.

Advertorial Politiek plein 24 jan. 2024 17:13

Inloopspreekuur GroenLinks in Zwammerdam

GroenLinks on tour! Maandag 29 januari houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Zwammerdam, in Dorpshuis De Zwanenburcht. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!