Politiek Plein

Advertorial Politiek plein 16 apr. 2024 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Advertorial Politiek plein 7 apr. 2024 09:58

CDA-Fractievoorzitter Jeroen van Gool blikt terug op twee vruchtbare jaren in de Alphense gemeenteraad

In een tijd waarin lokale politiek een cruciale rol speelt in het vormgeven van de leefomgeving van haar inwoners, heeft het CDA Alphen aan den Rijn onder leiding van fractievoorzitter Jeroen van Gool zich ingezet voor een bloeiende en betrokken gemeenschap. “Met goede connecties met inwoners uit alle kernen als fundament, hebben de afgelopen twee jaar een periode van uitdagende maar ook hoopvolle ontwikkelingen gekend”, aldus van Gool.

Advertorial Politiek plein 29 mrt. 2024 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Advertorial Politiek plein 22 mrt. 2024 17:55

Provinciaal adviseurs kritisch over plannen Gnephoek

Zowel de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) als de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) zijn kritisch over het Contourenplan Gnephoek. Dat blijkt uit de rapporten die zij hebben opgesteld op verzoek van Gedeputeerde Staten (GS) Zuid-Holland. Beide adviseurs signaleren een toenemende spanning tussen enerzijds de Gnephoek als woningbouwlocatie en anderzijds water, bodem, natuur en leefbaarheid.

Advertorial Politiek plein 19 mrt. 2024 17:42

Politiek inloopspreekuur in Benthuizen

Maandagavond 8 april houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Buurthuis De Tas in Benthuizen. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 28 feb. 2024 10:40

Inloopspreekuur in Koudekerk

GroenLinks on tour! Maandag 4 maart houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur een inloopspreekuur in Vrijetijdscentrum De Ridderhof in Koudekerk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 16 feb. 2024 16:41

Maak Alphense ambities concreter

In de raadsvergadering van 15 februari is de motie van GroenLinks overgenomen om concrete Alphense ambities te formuleren voor de Regionale Investeringsagenda (RIA), die in april 2024 wordt vastgesteld. Volgens GroenLinks raadslid Erik van Zuylen biedt die agenda veel kansen om de gemeente nog groener, duurzamer en bruisender te maken.

Advertorial Politiek plein 1 feb. 2024 09:25

GroenLinks: betrek inwoners bij kruispunt Hazerswoude-Dorp

Op verzoek van GroenLinks vindt er binnenkort een informatiesessie plaats over het kruispunt Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp Centrum. De partij werd vorige week onprettig verrast door het nieuws vanuit het college dat er een ontwerp was vastgesteld zonder tunnelbak, en dat er bovendien geen inspraak of discussie meer mogelijk was.

Advertorial Politiek plein 24 jan. 2024 17:13

Inloopspreekuur GroenLinks in Zwammerdam

GroenLinks on tour! Maandag 29 januari houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Zwammerdam, in Dorpshuis De Zwanenburcht. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 11 jan. 2024 14:03

CDA: Een rechtvaardige en solidaire gemeente

Het CDA Alphen aan den Rijn wenst jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Fractievoorzitter Jeroen van Gool neemt jullie mee in een terugblik op 2023 en een vooruitblik op het komende jaar.

Advertorial Politiek plein 22 dec. 2023 12:48

ChristenUnie voor totale herziening van gemeentelijke begroting

In voorgaande jaren heeft de ChristenUnie-fractie diverse keren vastgesteld dat de gemeente in goede tijden geen geld reserveert voor financieel slechte jaren. Plannen worden gemaakt zonder dat duidelijk is of die wel kunnen worden uitgevoerd. Initiatief wordt op initiatief gestapeld, zonder zorgen over betaalbaarheid.

Advertorial Politiek plein 28 nov. 2023 13:39

9 december kledingruil bij Buurten &Zo

GroenLinks Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 december een kledingruil voor dames en heren. Een gezellige middag van 12:30 tot 15:00 uur in Restaurant Buurten &Zo, waarop je een nieuwe outfit kan scoren zonder iets nieuws te kopen. Dit is dus hét moment om je kledingkast op te ruimen.

Advertorial Politiek plein 25 nov. 2023 11:46

GroenLinks blij met afspraken over azc

GroenLinks complimenteert de vastgestelde bestuursovereenkomst met het COA over een azc vestiging in onze gemeente. In Alphen aan den Rijn is het bedrijventerrein Hoorn-West aangewezen als locatie voor een azc. De bedoeling is dat hier ongeveer 350 – 400 asielzoekers verblijven voor een periode van maximaal vijf jaar. De kosten hiervoor komen voor rekening van het COA. Een andere voorwaarde is dat naast het azc er voor eigen inwoners en Oekraïense vluchtelingen ook extra tijdelijke woonvoorzieningen gerealiseerd worden in de gemeente.

Advertorial Politiek plein 21 nov. 2023 12:01

Bijeenkomst ChristenUnie: de kracht van christelijke politiek

Op 27 november 2023 organiseert het bestuur van de ChristenUnie, kieskring Alphen en Nieuwkoop, een bijeenkomst met Tweede kamerlid Nico Drost.  Hij zal een inspirerend verhaal houden over de kracht van christelijke politiek

Advertorial Politiek plein 20 nov. 2023 10:09

Floris Out kweekt vertrouwen

Floris Out, kwekerszoon uit Hazerswoude Dorp, staat op nummer 30 op de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamer. Met 26 jaar is hij het jongste raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Advertorial Politiek plein 17 nov. 2023 11:57

Energie van, voor en door Alphenaren

GroenLinks wil dat duurzame energie van, voor en door onze eigen inwoners kan worden geproduceerd. Ook willen we dat inwoners samen kunnen bedenken waar die energie het beste kan worden opgewekt. Daarvoor doet de fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn in de gemeenteraadsvergadering van 23 november twee voorstellen.

Advertorial Politiek plein 6 nov. 2023 09:18

Geef Oude Raadhuis de culturele en maatschappelijke invulling die het verdient

De fractie van GroenLinks steunt het plan om het Oude Raadhuis om te bouwen tot een multifunctioneel cultureel centrum. Dit initiatiefvoorstel van CDA werd eind oktober besproken in de raadscommissievergadering. Al jaren pleit GroenLinks voor een culturele en maatschappelijke bestemming voor het pand. De partij liet het punt ook opnemen in het coalitieakkoord van 2018 en diende later een motie om dit te bekrachtigen.

Advertorial Politiek plein 16 okt. 2023 12:53

Nieuw Elan juicht Contourenplan Gnephoek toe

Het Contourenplan Gnephoek wordt toegejuicht door Nieuw Elan, een stap die de toekomst van de woningmarkt in Alphen aan den Rijn verzekert. Wethouder Gerard van As benadrukt dat de Gnephoek voor iedereen is, met een divers aanbod van woningen die de lokale woningmarkt zullen versterken. Met 30% sociale huur, 30% middenhuur en middenkoop, en 40% in de vrije sector, wordt er een breed scala aan woonopties geboden. 

Advertorial Politiek plein 25 sep. 2023 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.