By Mikespaans at Dutch Wikipedia, CC BY-SA 3.0
Advertorial Politiek plein

Politiek inloopspreekuur in Benthuizen

Maandagavond 8 april houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Buurthuis De Tas in Benthuizen. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Wat houdt dit spreekuur in?

Dit inloopspreekuur is er zodat je rechtstreeks in contact kunt komen met politici. GroenLinks vindt het belangrijk om de afstand tussen inwoners en politiek te verkleinen, daarom is de hele fractie van GroenLinks aanwezig. "We zijn ieder keer in een andere kern van de gemeente," legt GroenLinks uit. "Op die manier horen we overal wat er speelt en zijn we voor iedereen zo bereikbaar mogelijk."

Misschien is er iets dat je bezighoudt, dat je graag met een raadslid zou willen bespreken. Of misschien heb je een idee om de leefbaarheid in jouw Benthuizen te vergroten. Maar het kan ook dat je juist een vraag of wens hebt voor de fractieleden. Graag gaan ze met je in gesprek over wat jij belangrijk vindt. Iedereen is welkom zonder afspraak: burgers, organisaties en ondernemers.

Mogelijke thema’s

Misschien heb je een idee of een vraag over wat de gemeente zou kunnen doen om te zorgen dat Benthuizen een fijne kern blijft met een hechte gemeenschap. Thema’s waar GroenLinks zich voor inzet het op peil houden van de voorzieningen. Ook het verkeersveilig maken van de bocht bij het dorp en het realiseren van betaalbare woningbouw vindt GroenLinks belangrijk. Wil jij hier iets over kwijt, of heb je misschien een heel ander onderwerp dat je wil aankaarten? Je bent maandag 8 april van harte welkom in Buurthuis De Tas! 

Praktische informatie

  • Wanneer: Maandag 8 april 2024 van 19:30 tot 20:15 uur
  • Waar: Buurthuis De Tas, De Dam 3, Benthuizen
  • Voor wie: Inwoners van Benthuizen die raadsleden willen spreken

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.