Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Politiek plein 6 mei 2024 16:51

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Groenendijk

Maandagavond 13 mei houdt de fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Pleyn 68, dorpshuis van  buurtschap Groenendijk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 2 mei 2024 09:28

Interview wethouder Relus Breeuwsma (CDA)

Relus Breeuwsma is inmiddels bijna twee jaar wethouder, met onder andere de portefeuilles buitengebied, mobiliteit, recreatie en milieu. Lees hier het interview waarin we dieper ingaan op Relus ervaringen en visie als wethouder.

Advertorial Politiek plein 16 apr. 2024 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Advertorial Politiek plein 7 apr. 2024 09:58

CDA-Fractievoorzitter Jeroen van Gool blikt terug op twee vruchtbare jaren in de Alphense gemeenteraad

In een tijd waarin lokale politiek een cruciale rol speelt in het vormgeven van de leefomgeving van haar inwoners, heeft het CDA Alphen aan den Rijn onder leiding van fractievoorzitter Jeroen van Gool zich ingezet voor een bloeiende en betrokken gemeenschap. “Met goede connecties met inwoners uit alle kernen als fundament, hebben de afgelopen twee jaar een periode van uitdagende maar ook hoopvolle ontwikkelingen gekend”, aldus van Gool.

Advertorial Politiek plein 29 mrt. 2024 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek plein 27 mrt. 2024 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Politiek plein 22 mrt. 2024 17:55

Provinciaal adviseurs kritisch over plannen Gnephoek

Zowel de Provinciale Adviescommissie Leefomgevingskwaliteit (PAL) als de Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) zijn kritisch over het Contourenplan Gnephoek. Dat blijkt uit de rapporten die zij hebben opgesteld op verzoek van Gedeputeerde Staten (GS) Zuid-Holland. Beide adviseurs signaleren een toenemende spanning tussen enerzijds de Gnephoek als woningbouwlocatie en anderzijds water, bodem, natuur en leefbaarheid.

Advertorial Politiek plein 19 mrt. 2024 17:42

Politiek inloopspreekuur in Benthuizen

Maandagavond 8 april houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Buurthuis De Tas in Benthuizen. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Advertorial Politiek plein 28 feb. 2024 10:40

Inloopspreekuur in Koudekerk

GroenLinks on tour! Maandag 4 maart houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur een inloopspreekuur in Vrijetijdscentrum De Ridderhof in Koudekerk. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 16 feb. 2024 16:41

Maak Alphense ambities concreter

In de raadsvergadering van 15 februari is de motie van GroenLinks overgenomen om concrete Alphense ambities te formuleren voor de Regionale Investeringsagenda (RIA), die in april 2024 wordt vastgesteld. Volgens GroenLinks raadslid Erik van Zuylen biedt die agenda veel kansen om de gemeente nog groener, duurzamer en bruisender te maken.

Advertorial Politiek plein 1 feb. 2024 09:25

GroenLinks: betrek inwoners bij kruispunt Hazerswoude-Dorp

Op verzoek van GroenLinks vindt er binnenkort een informatiesessie plaats over het kruispunt Dorpsstraat - N209 in Hazerswoude-Dorp Centrum. De partij werd vorige week onprettig verrast door het nieuws vanuit het college dat er een ontwerp was vastgesteld zonder tunnelbak, en dat er bovendien geen inspraak of discussie meer mogelijk was.

Advertorial Politiek plein 30 jan. 2024 09:15

Inloopspreekuur GroenLinks in Hazerswoude-Dorp

GroenLinks on tour! Maandag 5 februari houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 inloopspreekuur in Hazerswoude-Dorp, in Dorpshuis De Juffrouw. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 24 jan. 2024 17:13

Inloopspreekuur GroenLinks in Zwammerdam

GroenLinks on tour! Maandag 29 januari houdt GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Zwammerdam, in Dorpshuis De Zwanenburcht. De raadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom langs als je hen wilt spreken, ze horen graag jouw input!

Advertorial Politiek plein 11 jan. 2024 14:03

CDA: Een rechtvaardige en solidaire gemeente

Het CDA Alphen aan den Rijn wenst jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Fractievoorzitter Jeroen van Gool neemt jullie mee in een terugblik op 2023 en een vooruitblik op het komende jaar.

Advertorial Politiek plein 22 dec. 2023 12:48

ChristenUnie voor totale herziening van gemeentelijke begroting

In voorgaande jaren heeft de ChristenUnie-fractie diverse keren vastgesteld dat de gemeente in goede tijden geen geld reserveert voor financieel slechte jaren. Plannen worden gemaakt zonder dat duidelijk is of die wel kunnen worden uitgevoerd. Initiatief wordt op initiatief gestapeld, zonder zorgen over betaalbaarheid.

Advertorial Politiek plein 14 dec. 2023 22:39

Nieuw Elan maakt zich sterk voor beter OV

De fractie van Nieuw Elan wil graag meer aandacht voor het openbaar vervoer in de gemeente Alphen aan den Rijn. Aanleiding is de nieuwe OV-concessie in de regio. Speerpunten zijn: verbeterde bereikbaarheid voor de dorpen, een alternatieve route in het Alphense centrum, een nachtnet en meer steun voor buurtbusinitiatieven.

Advertorial Politiek plein 28 nov. 2023 13:39

9 december kledingruil bij Buurten &Zo

GroenLinks Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 december een kledingruil voor dames en heren. Een gezellige middag van 12:30 tot 15:00 uur in Restaurant Buurten &Zo, waarop je een nieuwe outfit kan scoren zonder iets nieuws te kopen. Dit is dus hét moment om je kledingkast op te ruimen.

Advertorial Politiek plein 25 nov. 2023 11:46

GroenLinks blij met afspraken over azc

GroenLinks complimenteert de vastgestelde bestuursovereenkomst met het COA over een azc vestiging in onze gemeente. In Alphen aan den Rijn is het bedrijventerrein Hoorn-West aangewezen als locatie voor een azc. De bedoeling is dat hier ongeveer 350 – 400 asielzoekers verblijven voor een periode van maximaal vijf jaar. De kosten hiervoor komen voor rekening van het COA. Een andere voorwaarde is dat naast het azc er voor eigen inwoners en Oekraïense vluchtelingen ook extra tijdelijke woonvoorzieningen gerealiseerd worden in de gemeente.

Advertorial Politiek plein 21 nov. 2023 12:01

Bijeenkomst ChristenUnie: de kracht van christelijke politiek

Op 27 november 2023 organiseert het bestuur van de ChristenUnie, kieskring Alphen en Nieuwkoop, een bijeenkomst met Tweede kamerlid Nico Drost.  Hij zal een inspirerend verhaal houden over de kracht van christelijke politiek