Advertorial Politiek plein 28 nov. 2023 13:39

9 december kledingruil bij Buurten &Zo

GroenLinks Alphen aan den Rijn organiseert op zaterdag 9 december een kledingruil voor dames en heren. Een gezellige middag van 12:30 tot 15:00 uur in Restaurant Buurten &Zo, waarop je een nieuwe outfit kan scoren zonder iets nieuws te kopen. Dit is dus hét moment om je kledingkast op te ruimen.

Advertorial Politiek plein 25 nov. 2023 11:46

GroenLinks blij met afspraken over azc

GroenLinks complimenteert de vastgestelde bestuursovereenkomst met het COA over een azc vestiging in onze gemeente. In Alphen aan den Rijn is het bedrijventerrein Hoorn-West aangewezen als locatie voor een azc. De bedoeling is dat hier ongeveer 350 – 400 asielzoekers verblijven voor een periode van maximaal vijf jaar. De kosten hiervoor komen voor rekening van het COA. Een andere voorwaarde is dat naast het azc er voor eigen inwoners en Oekraïense vluchtelingen ook extra tijdelijke woonvoorzieningen gerealiseerd worden in de gemeente.

Advertorial Politiek plein 21 nov. 2023 12:01

Bijeenkomst ChristenUnie: de kracht van christelijke politiek

Op 27 november 2023 organiseert het bestuur van de ChristenUnie, kieskring Alphen en Nieuwkoop, een bijeenkomst met Tweede kamerlid Nico Drost.  Hij zal een inspirerend verhaal houden over de kracht van christelijke politiek

Advertorial Politiek plein 20 nov. 2023 10:09

Floris Out kweekt vertrouwen

Floris Out, kwekerszoon uit Hazerswoude Dorp, staat op nummer 30 op de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamer. Met 26 jaar is hij het jongste raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Advertorial Politiek plein 17 nov. 2023 11:57

Energie van, voor en door Alphenaren

GroenLinks wil dat duurzame energie van, voor en door onze eigen inwoners kan worden geproduceerd. Ook willen we dat inwoners samen kunnen bedenken waar die energie het beste kan worden opgewekt. Daarvoor doet de fractie van GroenLinks Alphen aan den Rijn in de gemeenteraadsvergadering van 23 november twee voorstellen.

Advertorial Politiek plein 7 nov. 2023 15:17

SP Kandidaat Kamerlid Harre van der Nat komt naar Alphen voor bezoek aan winkelcentrum Baronie

SP Kandidaat Kamerlid Harre van der Nat, nummer 15 van de kieslijst van de SP, komt zaterdag 11 november van elf uur 's ochtends tot één uur 's middags naar winkelcentrum de Baronie in Alphen om in gesprek te gaan met inwoners samen met de Alphense SP. Er zal dan ook de traditionele tomatensoep uitgedeeld worden om de mensen te verwarmen.

Advertorial Politiek plein 6 nov. 2023 09:18

Geef Oude Raadhuis de culturele en maatschappelijke invulling die het verdient

De fractie van GroenLinks steunt het plan om het Oude Raadhuis om te bouwen tot een multifunctioneel cultureel centrum. Dit initiatiefvoorstel van CDA werd eind oktober besproken in de raadscommissievergadering. Al jaren pleit GroenLinks voor een culturele en maatschappelijke bestemming voor het pand. De partij liet het punt ook opnemen in het coalitieakkoord van 2018 en diende later een motie om dit te bekrachtigen.

Advertorial Politiek plein 16 okt. 2023 12:53

Nieuw Elan juicht Contourenplan Gnephoek toe

Het Contourenplan Gnephoek wordt toegejuicht door Nieuw Elan, een stap die de toekomst van de woningmarkt in Alphen aan den Rijn verzekert. Wethouder Gerard van As benadrukt dat de Gnephoek voor iedereen is, met een divers aanbod van woningen die de lokale woningmarkt zullen versterken. Met 30% sociale huur, 30% middenhuur en middenkoop, en 40% in de vrije sector, wordt er een breed scala aan woonopties geboden. 

Advertorial Politiek plein 25 sep. 2023 12:00

Kamerlid Mohammed Mohandis naar Alphen aan den Rijn

Zaterdag 30 september trappen GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gezamenlijk de campagne af voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, samen met Kamerlid Mohammed Mohandis. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er in wijkcentrum Swaenswijk in Alphen aan den Rijn gesproken over de visie, de uitstraling en de uitvoering van de campagne. Alle geïnteresseerden in een groene en sociale toekomst zijn welkom.

Advertorial Politiek plein 20 jul. 2023 10:32

Lokale fracties PvdA en GroenLinks reageren op referendum

Op 17 juli 2023 werd de uitslag bekendgemaakt van het referendum onder leden van PvdA en GroenLinks: leden van allebei de partijen hebben er overweldigend mee ingestemd dat GroenLinks en PvdA met één lijst en één verkiezingsprogramma de landelijke verkiezingen ingaan. De lokale fracties van de partijen laten weten hier blij mee te zijn en uit te kijken naar verdere samenwerking tussen de partijen. 

Advertorial Politiek plein 9 jul. 2023 09:28

GroenLinks: "Humane opvang Oekraïense vluchtelingen"

Er is afgelopen maanden aardig wat discussie geweest over de nieuwe opvanglocaties die de gemeente moet realiseren voor de Oekraïense vluchtelingen in Alphen aan den Rijn. De Alphense gemeenteraad heeft voor een aantal locaties op 6 juli 2023 een besluit genomen.

Advertorial Politiek plein 6 jul. 2023 09:16

Nieuw Elan: Hoge Zijde is toe aan toekomstvisie

Nieuw Elan-raadslid Evon Zevenbergen heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan een initiatiefvoorstel voor de Alphense gemeenteraad met daarin een toekomstvisie voor Julianastraat, Paradijslaan en omgeving. Daarbij is intensief gesproken met ondernemers en bewoners van het gebied.

Advertorial Politiek plein 4 jul. 2023 13:45

Plan Gnephoek moet een unieke pilot worden

De plannen voor de ontwikkeling van de Gnephoekpolder tot woningbouwlocatie in combinatie met recreatie- en natuurgebied zijn in een pril stadium. Eén ding staat echter als een paal boven water, zegt Nieuw Elan-wethouder Gerard van As: “Het moet een uniek plan worden dat als voorbeeld kan dienen voor het hele land.”

Advertorial Politiek plein 2 jul. 2023 15:24

CDA: Waardering voor prestaties, maar uitdagingen vragen om actie

Donderdagavond waren de algemene beschouwingen, waar de gemeenteraad de jaarstukken van afgelopen jaar besprak. Het CDA Alphen aan den Rijn heeft zijn waardering uitgesproken voor het college en de ambtelijke organisatie. 

Advertorial Politiek plein 1 jul. 2023 09:27

Voortaan officiële Alphense viering en herdenking Keti Koti

Op 29 juni 2023 is in de Alphense gemeenteraad de knoop doorgehakt: de herdenking van het slavernijverleden en de viering van Keti Koti op 30 juni en 1 juli wordt structureel verankerd in de gemeente. Dat wil zeggen dat Keti Koti vanaf volgend jaar jaarlijks wordt georganiseerd in samenwerking en samenspraak met betrokkenen, nazaten, Participe en de stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb).

Advertorial Politiek plein 21 jun. 2023 09:19

Netwerk door voedsel voor onszelf

Een groot probleem bij eenzaamheid en armoede is een goed netwerk opbouwen met andere mensen. Een andere uitdaging is duurzaam en lokaal verbouwen van voedsel. Breng deze samen en een stukje van de oplossing heet: Voedsel voor Onszelf. Een initiatief van raadslid Peter Versteeg.

Advertorial Politiek plein 20 jun. 2023 15:49

CDA Thema-avond 'Gelijke Kansen voor Iedereen' brengt inspirerende sprekers samen

Op 19 Juni vond de thema-avond 'Gelijke Kansen voor Iedereen' plaats, georganiseerd door het CDA Alphen aan den Rijn. De avond bij het een Alphense Buurten &zo bracht een aantal prominente sprekers samen die hun visie deelden over het belang van gelijke kansen, gezinnen en participatie in de samenleving. Het was een inspirerende avond voor het delen van inzichten en het bespreken van relevante kwesties.

Advertorial Politiek plein 17 jun. 2023 12:27

Dit jaar nog: overkoepelende aanpak energietransitie bedrijfsleven

Tijdens de raadsvergadering op 15 juni is de motie van GroenLinks, Nieuw Elan, CDA, PVDA en RGL over de verduurzaming van het bedrijfsleven overgenomen door het college. De motie houdt in dat de gemeente vóór het einde van 2023 samen met het bedrijfsleven een overkoepelende aanpak ontwikkelt voor de energietransitie bij bedrijven. De aanpak zal bestaan uit zowel stimulerende maatregelen als wettelijk toezicht op de verduurzaming van bedrijven.

Advertorial Politiek plein 7 jun. 2023 17:04

Nieuw Elan wil inwoners laten meedenken over eigen dorp of wijk

Voor alle dorpen en voor de vier wijken in de stad worden plannen gemaakt om er prettig te kunnen leven. Het is daarbij vooral belangrijk dat de inwoners meedenken over hun eigen dorp of hun eigen wijk en ideeën inleveren over hoe het beter kan en over wat zij graag willen zien.

Advertorial Politiek plein 1 jun. 2023 09:13

CDA Alphen aan den Rijn wil speeddaten met inwoners

Niet via beleidsdocumenten maar direct van de inwoners hun zorgen en ideeën aanhoren. Zo probeert het CDA Alphen aan den Rijn het gesprek aan te gaan met inwoners van de gemeente. Het CDA in Alphen aan den Rijn is een laagdrempelig toegankelijke fractie. In de afgelopen jaren organiseerde de fractie koffiemomenten, inloopspreekuren, werkbezoeken en nu dus speeddates.

Advertorial Politiek plein 15 mei 2023 09:08

CDA-initiatief 'snelheidsmeterspaarpot' binnenkort getest

Het CDA Alphen aan den Rijn is verheugd dat er binnenkort een proef zal worden gestart met de zogenaamde 'snelheidsmeterspaarpot'. Dit voorstel is gekomen naar aanleiding van een motie van CDA-raadscommissielid Mark Vermeulen.