Politiek plein 25 mei 2022 16:12

Het is een droombaan en een hondenbaan!

Dat waren de laatste woorden van Kees van Velzen in zijn functie als wethouder. Want politiek is een prachtig vak, maar je krijgt ook altijd een boel kritiek en tegenwoordig steeds meer bagger over je heen. Want hoezeer je ook je best doet en mooie resultaten bereikt, je kunt nooit iedereen tevreden stellen.

Politiek plein 20 mei 2022 12:30

Relus Breeuwsma (39) wethouder voor CDA in Alphen aan den Rijn

Donderdag presenteerde de coalitie van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 het akkoord ‘Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente’. Langs dit programma zal het nieuwe college van burgemeester en wethouders uitvoering geven aan ambities op het terrein van onder meer woningbouw, duurzaamheid, financiën en het beheer van de openbare ruimte. 

Blog Politiek plein 6 apr. 2022 00:14

Zo komt er niks van terecht André

In het laatste coalitieprogramma en in bijna alle partijprogramma’s staat het vet gedrukt: we moeten burgers meer bij de gemeente betrekken.

Politiek plein 1 apr. 2022 17:36

GroenLinks: "Genoeg huisvesting nodig voor vluchtelingen"

GroenLinks vindt het belangrijk dat in Alphen aan den Rijn voldoende ruimte wordt gemaakt om vluchtelingen op een humane manier op te vangen. Daarnaast moet de opvang wat deze partij betreft niet ten koste gaan van andere doelgroepen die urgent een woning nodig hebben. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college van B&W. 

Advertorial Politiek plein 31 mrt. 2022 16:08

Ontmoet de zes raadsleden van GroenLinks

Graag vertellen wij wie de zes raadsleden voor GroenLinks zijn die tijdens de gemeenteraadsvergadering van Alphen aan den Rijn op woensdag 30 maart zijn geïnstalleerd. Wie zijn zij? Waar houden zij zich mee bezig? Lees meer over dit krachtige en gevarieerde team. 

Politiek plein 16 mrt. 2022 13:01

Twijfel je nog? Stem sociaal, kies PvdA!

Woensdag is de derde en laatste stemdag van de gemeenteraadsverkiezingen. In Alphen aan den Rijn is er veel keuze, twaalf partijen. Twijfel je nog tussen verschillende partijen of weet je het nog helemaal niet? De PvdA helpt je graag een handje.

Politiek plein 15 mrt. 2022 13:36

Waar staan de verschillende kandidaten van GroenLinks voor?

GroenLinks gaat voor een menselijke, eerlijke en duurzame gemeente. Maar hoe willen ze dat realiseren? En wie zijn de kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan? Klik op de links hieronder om de korte video’s te bekijken. Zo leer je zowel de standpunten als de eerste zes kandidaten snel beter kennen.

Politiek plein 14 mrt. 2022 18:45

D66: “Jij stemt toch ook? Dit zijn onze speerpunten en kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen"

De afgelopen weken heeft D66 Alphen aan den Rijn een inkijkje gegeven in de dingen die ze echt belangrijk vindt. "Ook hebben we de D66’ers gepresenteerd die staan te trappelen om voor de belangen van de inwoners van Alphen op te komen! Natuurlijk hopen we dat je voldoende houvast hebt om op 14, 15 of 16 maart de juiste keuze te maken. Uiteraard hopen wij dat het een stem op D66 wordt ;)."

Politiek plein 14 mrt. 2022 13:58

Alternatieve oplossing voor energievraagstuk

Het lijkt een gelopen race: 'we' moeten van het gas af en massaal aan de windturbines en zonneweiden. De werkelijkheid is anders. Om aan onze energiebehoefte met windturbines en zonneweiden te voldoen is er domweg niet genoeg plaats. De bouw van een kleine kerncentrale kan echter een verstandige oplossing zijn.

Politiek plein 14 mrt. 2022 12:45

Een gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn

GroenLinks is altijd al een groot voorstander geweest van diversiteit en emancipatie van alle genders en geaardheden, oftewel de regenbooggemeenschap. Alle mensen hebben het recht om in vrijheid te leven hoe zij dat willen, zonder onderdrukking, geweld of vooroordelen. Helaas is dat nog niet altijd vanzelfsprekend. GroenLinks kandidaat-raadslid Pauline Thoomes legt uit wat er mis is en wat GroenLinks daar aan wil doen.

Politiek plein 12 mrt. 2022 13:31

Kunst en cultuur is er voor ons allemaal

Petra Hoogenes is de nummer 2 van Nieuw Elan in de gemeenteraad en op de kieslijst. Zij maakt zich sterk voor kunst, cultuur en erfgoed. Namens Nieuw Elan nam zij deel aan het Cultuurdebat, maar: "Ik weet dat er veel meer kan dan men denkt."

Politiek plein 12 mrt. 2022 12:15

Woningbouw voor iedereen volgens Nieuw Elan

Nieuw Elan wethouder Gerard van As spant zich sinds 2014 in om woningen te bouwen in de hele gemeente. Dat gaat niet vanzelf. Toch wordt er veel gebouwd, zowel in de stad als in de dorpen. Er staan nog veel plannen op stapel, maar dat is niet genoeg. Om voldoende woningen te bouwen, vooral voor de stadsbewoners, is het nodig om de Noordrand en de Gnephoek te ontwikkelen.

Politiek plein 11 mrt. 2022 23:45

René Driesen: "cultuur is van levensbelang"

Cultuur is belangrijk en de echte rijkdom van een gemeente is af te meten aan de plaats die cultuur inneemt. Raadslid René Driesen van Groen Links geeft zijn -bevlogen- visie op cultuur.   

Politiek plein 11 mrt. 2022 17:34

GroenLinks: "Duurzame energie nú!"

GroenLinks zet zich al jaren in voor meer duurzame energie. "En gelukkig met succes! In de afgelopen jaren zijn er heel veel zonnepanelen op huizen en bedrijven bijgekomen. Ook zijn in Boskoop en Hazerswoude zonneweides aangelegd."

Politiek plein 11 mrt. 2022 10:17

Even voorstellen: dit is André de Jeu, lijst 1 plaats 1

André de Jeu is een geboren en getogen Alphenaar. Hij is vooral bekend door zijn relatie met de lokale sport in het algemeen en waterpolo in het bijzonder. Als speler en later als teammanager en coach maakte hij alle successen van AZC mee. De Jeu vindt dat Alphen trots kan zijn op wat er allemaal is, maar dat vrijwilligers wel beter gesteund en evenementen beter gepromoot kunnen worden. Hij is sinds 2010 raadslid en fractievoorzitter voor Nieuw Elan.

Politiek plein 10 mrt. 2022 18:50

D66: “Ieder Alphens kind heeft recht op een rijke schooldag”

D66 laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Hoe mooi is het als dat begint bij gelijke kansen voor ieder kind? Daarom zet D66 zich vol in voor het invoeren van een rijke schooldag voor ieder Alphens basisschoolkind. D66 staat al jaren bekend als dé onderwijspartij en in deze gemeenteraadsverkiezingen willen ze voor onderwijs nog meer aandacht vragen.