Advertorial Winkels vandaag 10:47

Maak kennis met vier nieuwe winkels in winkelcentrum De Aarhof

Leegstand in winkelcentrum De Aarhof? Nee hoor! Om ervoor te zorgen dat het winkelcentrum aantrekkelijk blijft, worden alle leegstaande panden zo snel mogelijk weer gevuld. Wij stellen je graag voor aan vier winkels die je sinds kort in De Aarhof vindt.

Maatschappelijk vandaag 09:52

Actie ‘Warme winterjassen voor kinderen’ in Alphen

In het tv-programma ‘Even tot hier’ deed de Groningse Kledingbank een oproep om winterjassen voor kinderen te brengen. Kledingbank Groene Hart sluit zich graag aan bij deze oproep, maar hoopt ook op geld om zelf mooie warme jassen te kunnen kopen. In Alphen aan den Rijn zal een inzamelactie gestart worden.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 16:47

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Politiek plein gisteren 15:31

Raad stemt tegen meer sociale woningbouw

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besprak op de raadsvergadering eind november diverse beleidsstukken over woningbouw. GroenLinks pleitte samen met andere linkse partijen voor meer sociale huur- en koopwoningen, maar helaas stemde de meerderheid van de raad hier tegen.

Politie en handhaving gisteren 14:16

Man niet meer welkom thuis, politie biedt hulp aan

Op zaterdagochtend 26 november gedroeg een man, die al een tijdje niet meer welkom was thuis, zich ‘hinderlijk’ rond de Stortemelk. De politie kwam daarvoor ter plaatse.

Advertorial Onderwijs en opvang gisteren 13:28

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.

Sport gisteren 11:42

Donderdag 8 december: De Alphense Bruggenrun

Donderdagavond 8 december vindt de 11e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met twee afstanden en kent de hoogste brugdichtheid van Nederland: 10 km (33 bruggen) en 5 km (19 bruggen).

Politie en handhaving gisteren 10:57

Man onder invloed scheldt politie uit na hulp

Vrijdag 25 november heeft de politie een man proberen te helpen nadat hij onder invloed van drank niet meer uit zijn woorden kwam en zwalkend over straat rondliep. De man vond echter dat hij geen hulp nodig had. 

Advertorial Evenementen gisteren 10:05

Spetterend Seventies & Eighties dansfeest bij Parkvilla

Op 10 december is het tijd om de dansschoenen uit de kast te trekken. De jaren '70 en '80 staan bol van de meest fantastische nummers. Me & Mrs Jones, Boogie Wonderland, Blondie, Santana, Dr. Hook. Muziek waarbij je niet stil kan blijven zitten is volop te horen op het Seventies & Eighties dansfeest bij Parkvilla.

Dieren gisteren 09:19

Geslaagde chipactie bij Dierenkliniek Rijnoever

Zaterdag 26 november vond de gratis Chip-Je-Kat-Dag plaats bij Dierenkliniek Rijnoever. Samen met de dierenambulance en gemeente Alphen aan den Rijn organiseerden zij deze dag. De dierenambulance laat weten dat het een geslaagde dag was.

Sport 28 nov. 2022 16:56

Wens komt uit voor ritmische gymnastiek Wilskracht

De mooie prestaties van de ritmische gymnasten van Wilskracht van het afgelopen seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Vele podiumplaatsen schreven de gymnasten op hun naam. Hierdoor is een lang gekoesterde wens van de afdeling ritmische gymnastiek van Wilskracht in vervulling gegaan.

Advertorial Evenementen 28 nov. 2022 16:03

Zaterdag 17 december: Winterplein De Baronie

Het plein van Winkelcentrum de Baronie wordt op zaterdag 17 december omgebouwd tot winterplein. Met een ingepakt cadeautje in de hand en kerstliedjes op de achtergrond kun je de laatste kerstcadeautjes rustig shoppen bij de Baronie. Is je kerstcadeautje nog niet ingepakt, laat hem feestelijk inpakken door de inpakbus.

Overige 28 nov. 2022 15:15

Geen verbod op gokreclames in Alphen aan den Rijn

In de buitenruimte wordt op meerdere plekken reclame gemaakt. GroenLinks vindt echter dat buitenreclame voor bijvoorbeeld schadelijke producten of diensten verboden moet worden. Zo ook reclame voor kansspelen.

Politie en handhaving 28 nov. 2022 13:38

Politie adviseert: maak je fietslicht in orde

Vanaf zondag 30 oktober is de wintertijd weer aangebroken. Wat betekent dat het s ’avonds sneller donker wordt. Daarom adviseert de politie je fietslicht in orde te maken. 

Winactie Feestdagen 28 nov. 2022 12:46

WIN: Een oliebollenpakket van Kabalt’s Oliebollenkraam

Ben jij gek op oliebollen en kun je niet wachten tot oud en nieuw? Goed nieuws! Wij mogen namens Kabalt’s Oliebollenkraam aan de Euromarkt en bij De Herenhof 4x een oliebollenpakket weggeven.

Horeca 28 nov. 2022 11:59

Dé gastheer van Alphen aan den Rijn gaat met pensioen

Denk je aan ’s Molenaarsbrug, dan denk je aan Fritz Brandstätter! Hij is ondenkbaar uit het beeld van 's Molenaarsbrug de afgelopen vijf jaar. Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de horeca gaat Fritz met pensioen.

Verkeer en vervoer 28 nov. 2022 10:11

Helmplicht: heb jij al een helm aangeschaft?

Even snel de snorfiets pakken om naar school, werk, afspraken of de sportschool te gaan is voor veel mensen ideaal. Nu kan dat nog zonder helm, maar vanaf januari 2023 komt daar verandering in. De Alphense wijkagent Ton Tijsen roept je op er snel één aan te schaffen.

Sport 28 nov. 2022 08:11

Zaterdag 26 november 2022: AVV Alphen 1 – RKDS 1

Zaterdag was een wedstrijd tegen de nummer 2 RKDES uit Kudelstaart. Met al in de 2e minuut een grote kans voor Justin maar die ging er niet in. Had een mooie start geweest. In de 13e minuut een mooie diepe bal van Elco, die valt net over de verdediging en daar kan Auke mooi bij. 

Sport 28 nov. 2022 08:10

Alphense Boys: Zuur eind om afgekeurde gelijkmaker

Alphense Boys dacht een punt veilig te stellen in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Westlandia,  toen Stojan Cekic fraai de 3-3 maakte. Maar dat punt werd afgepakt wegens een vermeende duwfout bij de voorbereiding van die goal. “Maar wat gebeurt er nou eigenlijk? Niks”, oordeelden trainer Remco Tuinenburg en de betrokken speler Sami Haouam. 

Sport 28 nov. 2022 08:08

Alphia aan de verkeerde kant van de score bij Aalsmeer

Vooraf werd de wedstrijd FC Aalsmeer - Alphia als kraker in de 2e klasse D gezien in de Aalsmeerse regio, het was namelijk de wedstrijd tussen het zeer ambitieuze FC Aalsmeer en koploper Alphia. Alphia liet zien dat de wedstrijd van vorige week een incident was en speelde weer het eigen spel. Marcel Vondeling had vooraf al gezegd dat FC Aalsmeer een goede ploeg was en dat lieten de gastheren ook zeker zien.