Horeca vandaag 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek vandaag 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek vandaag 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:55

Alrijne Ziekenhuis treft voorbereidingen op tweede golf

Het aantal besmettingen in onze regio blijft oplopen. Een ‘zorgwekkende situatie’, zo noemt het Alrijne Ziekenhuis het. Omdat ze extreme maatregelen zoals eerder dit jaar willen voorkomen, hebben ze extra voorbereidingen getroffen op de tweede golf.

Overige vandaag 11:03

Sneak preview in boetiekhotel De Stadsherberg

Donderdag 1 oktober is het zover. Dan opent De Stadsherberg na een maandenlange verbouwing de deuren. Ben jij nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet en waarvoor je er allemaal terecht kunt? Lees dan snel verder!

Verkeer en vervoer vandaag 09:21

Politie gaat vaker controleren bij Veldbloemweg

Begin september kwamen er bij aannemer Dura Vermeer al meldingen binnen dat het eenrichtingsverkeer op de Veldbloemweg in Alphen werd genegeerd, maar sindsdien lijkt er weinig te veranderen. Ook na de aanrijding die daar maandag plaatsvond, hielden veel bestuurders zich niet aan de verkeersregels.

Overige gisteren 17:18

Woonforte waarschuwt voor phishingmail

Momenteel is er een phishingmail in omloop, zo waarschuwt Woonforte. De mail waarin WoningNet Holland-Rijnland meldt dat jouw inschrijving is verlopen en dat je moet betalen, klopt niet. WoningNet bestaat namelijk niet meer.

Overige gisteren 14:31

Een coronaproof roulatieprogramma op Burendag in De Veenweiden

Op zaterdag 26 september was het Burendag. Hoe vier je dat als Bezoekerscentrum in natuurgebied Zegersloot? Wie zijn dan je buren? Daar wisten Bezoekerscentrum De Veenweiden en Natuurvereniging IVN Alphen wel antwoord op. 

Advertorial Winkels gisteren 13:45

Dutch Dream Slaapcomfort specialisten nu ook in Alphen!

Heerlijk slapen en fris weer wakker worden, daar droomt toch iedereen van? Een juiste slaapcombinatie is de eerste stap naar comfortabel slapen. Om die juiste combinatie te vinden, heb je een deskundig advies nodig. Vanaf nu kun je in Alphen terecht bij Dutch Dream Slaapcomfort aan de Euromarkt. Ook als je nek-, rugklachten of andere gezondheidsproblemen hebt, kun je terecht. Dutch Dream biedt meer dan slaapcomfort aan iedereen.

Milieu en duurzaamheid gisteren 12:22

Sterke toename zonnepanelen in Alphen aan den Rijn

Huishoudens in Alphen aan den Rijn produceren steeds meer zonnestroom, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Het totale vermogen van de zonnepanelen op woningen in Alphen was vorig jaar 20.523 kW. Een groei van 54 procent ten opzichte van 2018. Dit komt overeen met het energieverbruik van circa 5500 huishoudens.

Sport gisteren 09:57

NOS Jeugdjournaal maakt opnames van Alphense Girls

In Nederland zijn er zo’n 100 voetbalverenigingen waar ‘boys’ voorkomt in de naam van de club. Niet altijd even leuk voor de meisjes die daar voetballen, zo vinden ook de meiden die voetballen bij Alphense Boys. Het NOS Jeugdjournaal maakte hier een reportage over.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:01

Stijging coronabesmettingen blijft aanhouden in Alphen

Maar liefst 151 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn testten afgelopen week positief op het coronavirus. Die week ervoor werden er 93 nieuwe besmettingen gemeld door GGD Hollands Midden. Daarnaast werden er drie personen in het ziekenhuis opgenomen.

Romeinen 27 sep. 2020 12:02

ROMEINEN Textiel

Onder een bepantsering draagt elke soldaat een tunica. Oneerbiedig gezegd: een ruimvallende jurk die boven de knie eindigt. Elke burger en elke slaaf draagt ook een tunica. Net als alle vrouwen. De kleurrijke Romeinse tunica’s worden meestal gemaakt van wol en ook wel van linnen.