Alphens.nl Magazine gisteren 17:04

Heijmink werkt al 35 jaar bij de politie: ''Mensen zijn mondiger geworden''

Frank Heijmink begon in 1985 zijn loopbaan bij de politie in Alphen aan den Rijn als ‘gewone’ agent op straat. Nu, 35 jaar later en werkzaam in inmiddels zijn vijfde politiebureau, is de 56-jarige Frank alweer zes jaar Operationeel Expert op het thema horeca en ondernemers. “De diversiteit maakt dit vak zo mooi!”

Advertorial Sport gisteren 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen gisteren 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige gisteren 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige gisteren 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige gisteren 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort. 

Blog Opinie 22 jan. 2021 20:00

MINERVA Avondklok

Ach ja, die avondklok. Voor een heleboel mensen maakt dat helemaal niks uit. Die kwamen toch al niet buiten na 9 uur ’s avonds. Soms uit gewoonte en soms omdat er toch niets te beleven viel op straat en in de horeca.

Politie 22 jan. 2021 18:06

Beroofde jongen (16) kreeg rake trappen en schoppen

Toen een 16-jarige jongen donderdagmiddag rond 16:00 uur op straat liep bij de President Kennedylaan in Alphen, werd hij beroofd door twee jonge mannen. De politie laat nu weten dat de jongen ook mishandeld is door de verdachten.

Onderwijs 22 jan. 2021 17:23

Een duurzaam schoolgebouw met domeinen en een dakterras voor het Ashram College

Na ruim veertig jaar onderwijs in het huidige schoolgebouw, is het Ashram College toe aan een schoolgebouw dat past bij het hedendaagse onderwijs. Op het terrein van het huidige Ashram College verrijst daarom straks een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw. Teamleider Ronald de Rooij geeft een inkijkje in de plannen.

Advertorial Overige 22 jan. 2021 14:54

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Sport 22 jan. 2021 14:15

AVV Alphen gaat nog een jaar door met hoofdtrainer Rob de Lange

Het bestuur van AVV Alphen heeft de overeenkomst met Rob de Lange als hoofdtrainer met een jaar verlengd. Dit betekent dat De Lange aankomend seizoen aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer begint bij de Alphense voetbalclub.

Winactie Wonen en bouwen 22 jan. 2021 13:21

Win een startadvies van Kluivers Interieur

Ga jij binnenkort verhuizen? Of ben je toe aan een vernieuwd interieur? Goed nieuws! Vanwege het 10-jarig jubileum van Kluivers Interieur mogen wij een startadvies weggeven ter waarde van € 150. Met een dosis inspiratie, advies en tips & tricks geef je jouw interieur een boost!

Winkels 22 jan. 2021 12:29

Nieuwe kledingwinkel opent de deuren in het centrum van Alphen

Kledingwinkel Fantastisch vestigt zich deze maand in het pand aan de Paradijslaan 32 in het centrum van Alphen. Eigenaresse Paula Broekman staat te springen om aan de slag te gaan. ‘’Ik vind het heerlijk om weer terug te zijn in Alphen.’’

Overige 22 jan. 2021 11:50

Winterzwemmen in het buitenbad van De Hoorn: “Het is mooi om zo’n vol bad te zien”

Donderdag kreeg zwembad De Hoorn toestemming van de gemeente om het buitenbad te openen. Dat het buiten behoorlijk fris is, hield veel mensen niet tegen om direct op vrijdagochtend in alle vroegte banen te zwemmen. Ook wethouder Gert-Jan Schotanus was van de partij. Hij nam als één van de eersten een duik in het buitenbad.

Advertorial Beauty en verzorging 22 jan. 2021 09:52

The Center of Beauty introduceert nieuw concept: The Skincare Store

In deze tijd denkt The Center of Beauty graag aan wat er wel mogelijk is. Daarom hebben ze een nieuw concept bedacht, wat aansluit bij de beautysalon. Say hello to: The Skincare Store! Via de webshop kun je terecht voor online persoonlijk huidadvies en skincare producten.

Coronavirus in Alphen 22 jan. 2021 08:57

Kogel is door de kerk: avondklok gaat zaterdag in

Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. “Het is een hele heftige maatregel”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.