Politiek gisteren 19:41

Sport, gezondheid en buurthuisfunctie bij De Hoorn

Net als zwembad AquaRijn is het mogelijk om zwembad De Hoorn een buurthuisfunctie te geven. De focus ligt dan bij De Hoorn op ontmoeten in combinatie met sport en gezondheid. De Thermen 2 wil deze uitdaging oppakken via een Right to Challenge.

Politiek gisteren 18:20

Speelruimteplan 2021-2024 is klaar om uit te voeren

Het speelruimteplan voor de hele gemeente Alphen aan den Rijn is klaar. Het plan is op verzoek van de gemeenteraad gemaakt tegelijkertijd met een speelruimtevisie en onder meer op basis van de wensen van inwoners. De raad moet het plan nog goedkeuren.

Politiek gisteren 16:05

Huren van vastgoed gemeente volgend jaar niet omhoog

De huurprijzen van het onroerend goed, dat eigendom is van de gemeente Alphen aan den Rijn, gaan in 2021 niet omhoog. Normaal gesproken wordt jaarlijks een huurindexering toegepast. Gezien de economische situatie ziet de gemeente daar in 2021 van af.

Actie gisteren 15:32

Alphense Reddingsbrigade ontvangt voertuig van Brandweer Alphen

Bij de Alphense Reddingsbrigade staat waterveiligheid op nummer één. In oktober schonk de Brandweer Alphen een Volkswagen Touran, om de reddingsboten naar het water te rijden. ‘’Met deze schenking zijn we al een heel eind, maar we zijn er nog lang niet’’, laat Jelle Zweers van de Alphense Reddingsbrigade weten.

Advertorial Horeca gisteren 13:59

Coronamaatregelen bij Eazie: bezorgen en afhalen is gewoon mogelijk!

Sinds we weer in een halve lockdown beland zijn is er weer een hoop veranderd in ons dagelijks leven. Veel restaurants hebben hun deuren helaas moeten sluiten. Eazie kan haar deuren gelukkig open houden en zet volledig in op afhalen en bezorgen!

Cultuur gisteren 11:45

Feestelijk Orgelweekend in Adventskerk aangepast, ingekort en alleen online gevierd

De restauratie aan het grote Steinmeyer-orgel in de Adventskerk is succesvol afgerond. Dit zou met een orgelweekend van 30 oktober tot en met 1 november feestelijk gevierd worden. De nieuwe maatregelen rondom corona dwingen de organisatie echter om het feestweekend aan te passen, in te korten en alleen online te vieren.

Algemeen gisteren 11:06

Een lichtje in donkere tijden

Mensenwerk Hogeland doet een oproep aan iedereen om vanaf 1 november 2020 al hun balkons, tuinen, terrassen en vensterbanken te versieren met (kerst)lichtjes. Op deze manier wil de organisatie de straten een beetje opvrolijken in deze extra donkere maanden.

Rechtszaak gisteren 09:17

Rol vuilniszakken nekt 25-jarige overvaller uit Alphen

Bij een overval op tankstation BP aan de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen op 20 maart, trok de overvaller een vuilniszak los van een rol. Dit blijkt cruciaal bewijs in de rechtszaak tegen de 25-jarige Alphenaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eist drie jaar cel tegen de verdachte.

Algemeen 19 okt. 2020 17:06

Robbert Zantingh stopt bij het Vakantiespel

Voorzitter Robbert Zantingh stopt per 1 september 2021 bij Stichting Vakantiespel. ‘’Het is een dubbel gevoel. Enerzijds ga ik het enorm missen, anderzijds heb ik het gevoel dat ik er voldoende uit heb gehaald.’’

Alphens Restaurantweek 19 okt. 2020 15:54

De Beren bij jou thuis: genieten is het belangrijkste

De komende weken organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer vertellen we je alles over de heerlijke gerechten die je bij De Beren Alphen aan den Rijn kunt bestellen.

Algemeen 19 okt. 2020 15:05

‘Aandachtskaartjes’ met gehaakte bloemen overal te vinden in Alphen

Door heel Alphen hangen verschillende ‘aandachtskaartjes’ met een gehaakte bloem. Op deze kaartjes staat de tekst: 'Ik ben een vergeet-mij-nietje. Vandaag ben ik opgehangen door het Bloemenvrouwtje om je dag een beetje op te fleuren.’’ Met dit initiatief wil het Bloemenvrouwtje mensen graag een glimlach op hun gezicht bezorgen.

Advertorial Verkeer en vervoer 19 okt. 2020 13:28

Toyota van Ekris ziet occasion verkoop stijgen door corona

Tweedehandsauto’s zijn behoorlijk in trek dit jaar. In juli was er zelfs sprake van een nieuw maandrecord. Branchevereniging Bovag concludeerde eerder dat tweedehandsauto’s door de coronacrisis aan populariteit winnen, deels vanwege het feit dat het openbaar vervoer nu door veel Nederlanders gemeden wordt.

Evenementen 19 okt. 2020 12:53

Denk mee over het evenementenbeleid

Door corona kunnen evenementen nu niet plaatsvinden. Deze tijd wil de gemeente Alphen aan den Rijn dan ook gebruiken om het evenementenbeleid te evalueren. Inwoners van de gemeente mogen hierover meedenken.

Verkeer en vervoer 19 okt. 2020 12:02

Vanaf vandaag minder spitstreinen tussen Alphen en Leiden

Vanaf maandag 19 oktober schrapt NS tijdelijk een aantal treinritten op enkele trajecten, zo ook op het traject Alphen aan den Rijn - Leiden Centraal. Het gaat om de sprinters die normaal tijdens de spits worden ingezet.  

Advertorial Wonen en bouwen 19 okt. 2020 10:41

Gratis interieuradvies bij aankoop van een appartement in De Harmonie

Wonen, winkelen en water: de belangrijkste kenmerken van De Harmonie in Alphen aan den Rijn. Vlak bij het stadscentrum en winkelcentrum De Baronie, en op een steenworp afstand van de Rijnhaven en cultureel plein De Werf, is reeds gestart met de bouw van fase 1 van De Harmonie. Als je nu een van de appartementen koopt, krijg je gratis interieuradvies! 

Politie 19 okt. 2020 09:56

Chauffeur van taxibusje bleek onder invloed en is ontslagen

Op het kruispunt voor het politiebureau aan de Kees Mustersstraat. botste een taxibusje op een politiewagen. Nu blijkt dat de chauffeur onder invloed was van alcohol. Het vervoersbedrijf heeft de chauffeur daarom per direct ontslagen.