Gemeente vandaag 13:35

Gemeente evalueert evenementenbeleid

Vorig jaar besloot de gemeente Alphen aan den Rijn om het evenementenbeleid dat in 2017 werd opgesteld, te gaan evalueren. Eind augustus 2020 is gestart met het onderzoek.

Wonen en bouwen vandaag 10:39

Woonforte start met werkzaamheden in het Rode Dorp

Woonforte gaat de eengezinswoningen in het Rode Dorp vernieuwen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Deze week zijn de eerste hekken om de woningen van fase 1 in het Rode Dorp geplaatst. Kjeld Sloop & Asbest start in oktober met de sloop van de woningen in fase 1.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 09:54

Junis Kinderopvang: spelen bij ZomerStart

PeuterStart Vivaldihof ging deze zomer twee weken eerder open voor een extra zomeraanbod voor peuters met een VVE-indicatie. Het zomeraanbod werd mogelijk gemaakt door de overheid, omdat de kinderen door de coronamaatregelen een paar maanden niet naar de peuteropvang konden.

Gemeente vandaag 09:03

Bladkorven terug in de straten

In de herfst kunnen vallende bladeren van gemeentelijke bomen voor ongemak zorgen. De gemeente plaatst weer bladkorven in de straten, waarin je deze bladeren kunt verzamelen.

Calamiteiten gisteren 20:01

Meisje (15) vermist vanuit de Horizon

Sinds dinsdag 15 september is de 15-jarig meisje vermist. De familie van het meisje is hard op zoek naar haar, Vermoedelijk verblijft ze nog in Alphen.

Politiek gisteren 17:59

Ligtvoet, Baaij en Carree nieuw bestuur Alphen Marketing

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om EDBA en Alphen Marketing niet langer onder één paraplu te laten functioneren. Donderdag 17 september zijn dan eindelijk de drie bestuursleden van de stichting aan de gemeenteraad voorgesteld.

Cultuur gisteren 16:43

Het is bijna zover: Bibliotheek Alphen Centrum gaat weer open

Het gebouw waar de bibliotheek zich in bevindt is een ware eyecatcher in het centrum van Alphen. Maar er is meer te beleven dan alleen de bibliotheek, en gedurende de openingsmaand worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud.  

Voor Kinderen gisteren 14:36

Lokale finale NK Stoepranden een succes

Tientallen kinderen in Alphen aan den Rijn streden woensdag 16 september voor de eerste plek in de lokale finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, dat plaatsvond in het Europapark. Uiteindelijk gingen twee gelukkigen er met de winst vandoor.

Politiek plein gisteren 13:16

VVD parkeert voorgestelde lagere parkeernormen

De VVD-fractie kan zich niet in het besluit van het College van burgemeester en wethouders vinden om de parkeernormen vast te stellen aan de hand van het gebruikersoppervlak (GBO) in plaats van prijsklasse. Deze verandering in berekening betekent een forse teruggang in de parkeernormen.

Wonen en bouwen gisteren 09:08

Dit is het ontwerp voor de nieuwbouw aan de Noorderkeerkring

Momenteel wonen er tijdelijk jongeren in het gebouw aan de Noorderkeerkring, maar over een paar jaar is het de bedoeling dat hier 164 woningen komen, waaronder 60 woningen voor de zorg. Het eerste ontwerp is inmiddels naar buiten gebracht.

Blog Op reis met Naomi 16 sep. 2020 19:04

Op reis met Naomi: de kop is eraf, Naomi zit officieel zonder huis

Daar zit ik dan. In Amsterdam, officieel… zónder huis. Op het moment dat ik dit schrijf is het dinsdagavond en het daadwerkelijke besef begint nu redelijk binnen te treden. Een dingetje van mij. Vanuit flow en spontaniteit iets voelen, bedenken, vervolgens de beslissing maken en náderhand, wanneer die daadwerkelijke realiteit daar is, voel ik ‘em pas écht.

Alphense Zendmast 16 sep. 2020 17:52

Alphense zendmast rood/blauw verlicht voor verjaardag

Sinds dit jaar is het mogelijk om de Alphense zendmast te verlichten voor de verjaardag van een dierbare. Deze maand is Corina Vlasveld de gelukkige winnaar. De zendmast zal daarom op woensdagavond 16 september rood/blauw verlicht zijn voor de verjaardag van Marg den Hertog.

Calamiteiten 16 sep. 2020 17:11

Politie zoekt getuigen van zware mishandeling

Op dinsdagavond 15 september heeft er een vechtpartij plaatsgevonden op de Kerklaan in Koudekerk aan den Rijn. Het slachtoffer, een man uit Alphen, is hierbij zwaar mishandeld. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Overige 16 sep. 2020 15:46

Jaarmarkttraditie zet zich voort: Alphenaren eten massaal marketentsters

Op de derde woensdag van september gaan ze met tientallen tegelijk de toonbank over: de marketentsters. Al jarenlang zijn de Alphense Jaarmarkt en de marketentster onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ondanks dat de traditionele jaarmarkt dit jaar niet doorgaat, vliegen ze ook dit jaar als warme broodjes over de toonbank. 

Overige 16 sep. 2020 15:03

Freaky Nights twee keer tweede bij uitreiking Scare Awards

In Lelystad zijn op zaterdag 12 september de Scare Awards uitgereikt. Deze awards zijn te verdienen voor pretparken, Halloween-evenementen en spooktochten. In verschillende categorieën strijden zij voor de hoogst haalbare resultaten. Het Alphense Halloween-evenement Freaky Nights viel ook in de prijzen.