Advertorial Sport gisteren 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie gisteren 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten gisteren 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? gisteren 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken gisteren 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!

Blog Opinie 5 mrt. 2021 20:35

MINERVA Vrouwen

Maandag 8 maart is het Internationale Vrouwendag en net als alle feestdagen het afgelopen jaar wordt er hier ook veel online georganiseerd. Het kan wel, maar het is niet leuk. Soms is er echter een uitdaging online die wel leuk is. De Living History Photo Challenge in het kader van de Women’s History Month is er zo een.

Politiek 5 mrt. 2021 18:12

De Thermen 2 mag nog vijf jaar de zwembaden leiden

De politieke partijen van Alphen aan den Rijn zijn het er grotendeels over eens dat De Thermen 2 zwembaden De Hoorn en AquaRijn goed exploiteert. Daarom zal het contract onder een aantal voorwaarden voor opnieuw vijf jaar worden verlengd.

Advertorial Wonen en bouwen 5 mrt. 2021 17:25

De Dakmakers van Kewodak opnieuw gecertificeerd

Ook in 2021 blijft Kewodak | De Dakmakers garantie bieden voor kwaliteit dankzij het Vebidak lidmaatschap en het wederom toegekende Dakmerk-certificaat. Wat betekent dit in de praktijk?

Gemeente 5 mrt. 2021 15:54

De omgevingsvisie in een notendop

Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. De omgevingsvisie is onderdeel van de Omgevingswet. Hierin legt de gemeente vast hoe ze zich als gemeente willen ontwikkelen. In een video neemt de gemeente je in vogelvlucht mee langs hun ambities. 

Te zien op televisie 5 mrt. 2021 14:31

Filmopnames voor nieuwe NPO-serie bij het Oude Raadhuis

Wie vrijdagochtend een wandeling maakte langs het Burgemeester Visserpark moet raar hebben opgekeken. Een peloton aan soldaten dat deed denken aan de Tweede Wereldoorlog stond gestationeerd voor het Oude Raadhuis in Alphen.

Advertorial Voor Kinderen 5 mrt. 2021 13:50

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Advertorial Eten en drinken 5 mrt. 2021 09:54

Kabalt’s Drive-In: de zoete én hartige snelweg in Alphen

Alphenaren zijn lyrisch over de zoete en hartige lekkernijen van Kabalt’s Drive-In. Van wafels overgoten met Belgische chocolade tot Duitse curryworst en poffertjes met Nutella-saus. Is het echt zo lekker als iedereen zegt? Dat moesten wij natuurlijk even proberen!

Calamiteiten 5 mrt. 2021 09:02

Brand bij verpleeghuis bleek toch een kleine brand

De brandweer rukte donderdagavond uit voor een middenbrand bij verpleeghuis Noorderbrink aan de Klompenmaker in Alphen. Bewoners zouden geëvacueerd worden, maar al snel bleek het te gaan om een kleine brand.

Politiek 4 mrt. 2021 19:56

Klimpark gesloten door landelijke maatregel

In tegenstelling tot wat eigenaar Ron Prins denkt, is het Alphense klimpark niet gesloten omdat 'de gemeente' dit zo wil. Het betreft een landelijke maatregel waarbij sluiting van een klimbos specifiek wordt genoemd.

Advertorial Winkels 4 mrt. 2021 17:05

Showroom van Baak Autocenter is weer geopend voor private shopping

Baak Autocenter heeft de showroom weer geopend voor private shopping! Ondanks dat de showroom alleen geopend is op afspraak, staan de medewerkers te trappelen om hun klanten weer te verwelkomen. ‘’Ook in deze moeilijke tijd, staan wij gewoon voor jou klaar.’’

Advertorial Wonen en bouwen 4 mrt. 2021 14:22

Maak kennis met Upp Living

Het leegstaande kantoorgebouw aan de Sacharovlaan in Alphen, waar jarenlang L’Oreal en Frames gevestigd waren, maakt straks plaats voor Upp Living.