Advertorial Limesjaar 2022 vandaag 17:04

Romeins Weekend Alphen aan den Rijn op 3 en 4 september

Het Alphense centrumgebied is in het Limesjaar 2022 gehuld in Romeinse sferen tijdens het Romeins Weekend op 3 en 4 september. Romeinse groepen, activiteiten en festiviteiten maken dat het moderne Alphen aan den Rijn voor even weer het Romeinse Albaniana is.

Wonen en bouwen vandaag 14:12

Parkeerplaats Westkanaalweg vanaf 15 augustus afgesloten

Op 19 augustus wordt gestart met de grondwerkzaamheden voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over het Aarkanaal. Vanwege de werkzaamheden zal vanaf aanstaande maandag 15 augustus de parkeerplaats aan de Westkanaalweg afgesloten zijn.

Advertorial Sport vandaag 12:41

Ben jij al klaar voor het nieuwe schooljaar?

De laatste weken van de zomervakantie zijn helaas alweer aangebroken en dat betekent dat je je weer moet gaan voorbereiden op een nieuw schooljaar. Daar hoort natuurlijk wel een nieuwe outfit bij en waar anders scoor je die dan bij Plutosport.nl!

Natuur, recreatie en reizen gisteren 17:11

De Proeftuin On Tour Natuurmarkt: inspiratie voor een toekomstbestendig leven

Hoe kun je op een leuke manier toekomstbestendig leven? Ontdek het tijdens De Proeftuin On Tour Natuurmarkt op zaterdag 3 september. Deze tweede editie is weer in het Prinses Irenebos in Alphen aan den Rijn en duurt van 11:00 tot 16:00 uur. Met je dagelijkse keuzes kan jij het verschil maken. Samen maken we de wereld groener, gezonder en leuker!

Politie en handhaving gisteren 12:48

Agent raakt gewond bij het in bedwang krijgen van verwarde man

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van een verwarde man op de Koningshof in Alphen aan den Rijn. Daar aangekomen bleek het om een 34-jarige man te gaan met verward gedrag die behoorlijk aan het schreeuwen was.

Overige gisteren 11:40

Alphense Reddingsbrigade vraagt om extra alertheid tijdens hittegolf

Op woensdagochtend 10 augustus is het Nationaal Hitteplan ingegaan. De komende dagen is er opnieuw een hittegolf in Nederland. Daarom zullen meer mensen op zoek gaan naar verkoeling in het water. De Reddingsbrigade pleit voor extra alertheid op (zwem)veiligheid.

Weer in Alphen gisteren 10:06

Nationaal Hitteplan van kracht tot na het weekend

Vanaf woensdag 10 augustus wordt het zomers warm, en de komende dagen wordt het zelfs tropisch warm. In Alphen aan den Rijn worden tempraturen verwacht die op kunnen lopen tot 31 graden Celcius. In het weekend wordt het zelfs nog iets warmer. Vanwege de aanhoudende hitte treedt vanaf woensdag 10 augustus het Nationaal Hitteplan van het RIVM in werking

Calamiteiten gisteren 09:22

4-jarig meisje aangereden door scooter en gewond achtergelaten

In de Julianastraat in Alphen aan den Rijn heeft afgelopen weekend een verkeersongeval plaats gevonden. Een scooterrijder reed een 4-jarig meisje aan. De bestuurder van de scooter is na het ongeval niet gestopt maar doorgereden. Het meisje is voor haar lestel naar het ziekenhuis vervoerd.

Eten en drinken 9 aug. 2022 16:52

Ray’s Barbecue Place deelt recept voor Beef Rib Fingers

De ribs van varkensvlees kennen we allemaal, maar de Beef Rib Fingers zijn nog redelijk onbekend. Zonde want deze ribs zijn niet alleen heerlijk maar ook in relatief korte tijd te bereiden. Daarom heeft Ray van Ray’s Barbecue Place besloten zijn heerlijke recept voor Beef Rib Fingers te delen.

Evenementen 9 aug. 2022 15:18

Programma VakantieSpel 2022 is bekend!

Het is nu toch echt bijna zover. Het VakantieSpel 2022 gaat maandag 15 augustus van start. De organisatie kijkt ernaar uit om alle deelnemers en vrijwilligers weer te kunnen ontvangen. Het programma voor Het VakantieSpel 2022 is inmiddels ook bekend.

Advertorial Kunst en Cultuur 9 aug. 2022 12:34

Nieuwe seizoen Royal Opera House bij Parkvilla

Parkvilla brengt live opera en ballet op het grote doek vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voorstellingen die worden ervaren of je er zelf bij bent. Dit seizoen met klassiekers als The Nutcracker, Aida en Madama Butterfly, maar ook twee premières: Mayerling en The Royal Ballet: A Diamond Celebration.

Politie en handhaving 9 aug. 2022 11:49

Go Sharing scooters blokkeren Van Boetzelaerstraat

In de Van Boetzelaerstraat in Alphen aan den Rijn staan sinds afgelopen weekend een flink aantal scooters van het verhuurbedrijf GO Sharing. Politieagent F. Heijmink maakte daar een melding van.

Overige 9 aug. 2022 11:21

Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar

Een bijzonder jaar is het voor de Alphense Adventskerk, gelegen in het centrum van Alphen aan den Rijn. Dit jaar viert de kerk haar 100-jarige verjaardag. Naast allerlei festiviteiten in- en rondom de kerk, komt er ook een speciaal jubileumboek in de winkel te liggen met bijzondere verhalen en prachtige foto’s.

Advertorial Verkeer en vervoer 8 aug. 2022 17:06

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.