Blog Opinie vandaag 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen vandaag 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Onderwijs en opvang vandaag 14:52

Alphense scholieren sluiten maatschappelijke stage af met feest

Het afsluiten van je maatschappelijke stage voor school is altijd al een klein beetje feest, maar drie scholieren uit Alphen aan den Rijn namen dit wel héél letterlijk. Als laatste stageopdracht bij Poppodium MAX organiseren zij zaterdag 21 mei hun eerste echte ‘partynight’.

Politiek plein vandaag 12:30

Relus Breeuwsma (39) wethouder voor CDA in Alphen aan den Rijn

Donderdag presenteerde de coalitie van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 het akkoord ‘Zichtbaar en dichtbij: Samen bouwen aan een duurzame en vitale gemeente’. Langs dit programma zal het nieuwe college van burgemeester en wethouders uitvoering geven aan ambities op het terrein van onder meer woningbouw, duurzaamheid, financiën en het beheer van de openbare ruimte. 

Advertorial Horeca vandaag 11:09

De McDrive van McDonald’s Alphen gaat weer open

Het McDonald’s Restaurant aan de N11 in Alphen aan den Rijn wordt momenteel verbouwd, maar vrijdag 20 mei in de loop van de dag is de McDrive weer open! Het Restaurant zelf is nog niet geopend, maar je kunt dus wel weer gemakkelijk door de McDrive met de auto.

Sport vandaag 09:22

Regiofinale Schoolvoetbal bij Alphia zonnig verlopen

Afgelopen woensdag vond op het veld van de Alphense voetbalvereniging Alphia de Regiofinale plaats van het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. De zo’n 300 kinderen en de vele aanwezige ouders en leerkrachten maakten er een mooie en sportieve middag van.

Politiek gisteren 18:00

Dit is het nieuwe college van burgemeester en wethouders

Het nieuwe college van Alphen aan den Rijn bestaat uit burgemeester Liesbeth Spies en wethouders Gert-Jan Schotanus, Gerard van As, Anouk Noordermeer, Gert van den Ham en Relus Breeuwsma. De wethouders worden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op donderdag 19 mei geïnstalleerd.

Politiek gisteren 17:00

Coalitieakkoord 2022-2026 Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA

Donderdag 19 mei biedt formateur André de Jeu het coalitieakkoord aan in de raadsvergadering van gemeente Alphen aan den Rijn. De coalitiepartners Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA geven hierin op hoofdlijnen inzicht in hun plannen en ambities.

Sport gisteren 15:32

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.

Weer in Alphen gisteren 14:06

Weerfoto: naderende onweersbui boven Alphen aan den Rijn

Even na het middaguur brak de hemel open. Vlak voordat het begon te regenen en onweren vloog de Alphense fotograaf Josh Walet nog snel met zijn drone de lucht in om deze toffe plaat te maken.

Onderwijs en opvang gisteren 13:15

Groene Hart Praktijkschool uitgebreid met nieuw lokaal en sporttoestel

Leerlingen van de Praktijkschool kunnen hun geluk niet op. Niet alleen heeft Zorg & Dienstverlening een nieuw, groot en overzichtelijk lokaal, ook staat er op het schoolplein een calisthenics sporttoestel. Dinsdag werden zowel het lokaal als het sporttoestel feestelijk ingewijd.

Sport gisteren 12:20

Scholentoernooi BSC Alphians weer één groot feest

Woensdag organiseerde honk- en softbalvereniging BSC Alphians na twee jaar weer een scholentoernooi. In totaal deden zo’n honderd in kinderen uit groep 3 t/m 6 mee. De Meridiaan, Het Mozaïek, Vianova, Bonifacius, Alphense Montessorischool, Rehobothschool en Het Spectrum Batenstein waren vertegenwoordigd met één of meerdere teams.