Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.

Natuur en recreatie 14 mei 2021 17:00

De Alphense Reddingsbrigade heeft ambitie om structureel toezicht te houden bij de Zegerplas

Bij de Alphense Reddingsbrigade (ARB) staat veiligheid op nummer één. Zij zetten zich in om de waterveiligheid in Alphen en omstreken te vergroten door het organiseren van zwemlessen, het opleiden van redders en het inzetten van Lifeguards bij evenementen. Met de ontwikkelingen binnen het Zegerslootgebied, en met name de toename in recreatie en watersport, vinden het bestuur het belangrijk om te kijken hoe de ARB hier op in kan spelen.

Te zien op televisie 14 mei 2021 16:18

Tv-programma Kinderen kopen een huis opnieuw in Alphen

Deze week zijn er opnieuw opnames in Alphen geweest voor het tv-programma Kinderen kopen een huis. In het SBS6-programma krijgen kinderen de zware taak om een nieuw stulpje uit te kiezen. Op 9 juni zal de aflevering, met Alphen als speelveld, te zien zijn. 

Advertorial Horeca 14 mei 2021 13:01

Ontdek Alphen vanaf het water bij Sunset Beachbar!

Heb jij al een bezoek gebracht aan de nieuwe hotspot van Alphen, Sunset Beachbar? 1 april opende de luiken van de containerbar en het terras is ook eindelijk open! We hebben al een aantal mooie dagen mogen genieten van het terras maar wist je dat er nog veel meer mogelijk is bij Sunset?

Overige 14 mei 2021 12:20

Zeer gewaardeerde werknemer van Archeon, Cees Smit, overleden

Cees Smit, collega en bezoekers van Museumpark Archeon, is overleden. ‘’Wij hebben Cees leren kennen als een zeer bijzonder mens en een geweldig paarden- en dierenvriend. Cees was een echt mensen mens en zijn grootste passie was de paardensport’’, aldus het Museumpark.

Onderwijs 14 mei 2021 11:39

Scala College organiseert projectweek als alternatief voor uitwisseling en buitenlandreis

Het is voor leerlingen van het tweetalig onderwijs altijd één van de hoogtepunten van het jaar, de jaarlijkse reis of uitwisseling naar het buitenland. Omdat dit net als vorig schooljaar niet door kan gaan, hebben de onderbouwdocenten van het tweetalig onderwijs een alternatief bedacht waarbij leerlingen ook in aanraking komen met internationale aspecten.

Advertorial Voor Kinderen 14 mei 2021 10:54

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Sport 14 mei 2021 10:06

Doek valt definitief voor Alphenaar Adekanye en ADO Den Haag

ADO Den Haag is gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. In een confrontatie tegen concurrent Willem II werd de club uit de hofstad met 4-1 verslagen. Alphenaar Adekanye, die in januari werd gehuurd van Lazio Roma, kon het tij ook niet meer keren. 

Verkeer en vervoer 13 mei 2021 15:19

Deze trajecten in Alphen zijn het meest onveilig

Er zijn aardig wat trajecten in Alphen waar regelmatig ongelukken gebeuren of bestuurders simpelweg te hard rijden. BLIQ hield hield de afgelopen jaren gegevens bij van het aantal ongevallen en de snelheden waarmee over de wegen gereden werd. Maar welke trajecten in Alphen zijn nu het meest onveilig? 

Calamiteiten 13 mei 2021 13:53

Hulpdiensten ter plaatse voor verwarde man

Op donderdagmiddag 13 mei kwamen verschillende hulpdiensten ter plaatse voor een melding van een verwarde man aan de Wederikstraat in Alphen. 

Milieu en duurzaamheid 13 mei 2021 12:05

Saywhat Bottles organiseert Clean Up bij de Alphense Zegerplas

Een fijn rondje lopen én tegelijkertijd wat terug doen voor de natuur; volgens Saywhat Bottles kan het niet beter. Om niet alleen de oceaan maar ook de eigen leefomgeving schoon te houden van (plastic) zwerfafval, organiseert Saywhat Bottles op zaterdag 29 mei een Clean Up bij de Zegerplas in Alphen.