Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Feestmaand

Het is net Sinterklaas geweest en de Kerstman is zich al aan het voorbereiden. Op het dorp zie je feestelijke etalages, in het winkelcentrum kerstbomen, in de supermarkt kerstbroden, op tv kerstfilms en op facebook kerstfoto’s en kerstverhalen.

Politiek gisteren 14:38

Miljoenenprojecten woningen en wegen

Elk jaar wordt een 'lijst' gemaakt met welke grote projecten op stapel staan in gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om woningbouw, bijvoorbeeld het masterplan voor de Gnephoek, en om infrastructuur, bijvoorbeeld de aanleg van de Bodegravenboog en doorfietsroutes. De lijst het MIPWI en wordt regelmatig bijgesteld.

Politiek gisteren 12:48

Uitbreiding kinderboerderij met voedselpark

De kinderboerderij bezoeken om met diertjes te knuffelen, is een achterhaald concept. De moderne versie gaat uit van een combinatie van voedsel, boerderijdieren, natuur en milieu. Daarom is Zegersloot blij met de uitbreiding tot een combinatie van kinderboerderij en voedselpark.

Evenementen gisteren 11:59

De vrijwilligers van het Zomerspektakel aan het Meer zijn de drijvende krachten achter het evenement

Op 2, 3 en 4 juni 2023 wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas weer omgetoverd tot festivallocatie. Met ongeveer 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe editie alweer in volle gang. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit grote evenement gedragen wordt door de vrijwilligers van Stichting Zomerspektakel aan het Meer.

Maatschappelijk gisteren 11:02

Noordkaap Challenge: geld ophalen voor de Hospicegroep

Op vrijdag 9 december rijden Ruud Pietersen en Peter Immerzeel de “Noordkaap Challenge”. Dit met als doel om geld binnen te halen voor de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop. 

Kinderen 8 dec. 2022 18:36

Nieuwe speeltoestellen op komst voor speeltuin Bloemhof

Vanaf maandag 12 december is Speeltuin en Buurtvereniging Bloemhof een week lang gesloten. Dit wegens het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. Voorzitter Ben Dompeling vertelt meer over de speeltoestellen waar kids straks gebruik van kunnen maken.

Advertorial Kinderen 8 dec. 2022 17:27

Kerstvakantie vol met activiteiten in zwembad De Hoorn

Tijdens de kerstvakantie zijn er allemaal leuke activiteiten te beleven voor kids in zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn. Een overzicht van alle activiteiten bekijk je hier!

Gemeente 8 dec. 2022 15:01

Welke goede doelen collecteren op welk moment in 2023?

Regelmatig houden goede doelen geldinzamelingsacties door met een collectebus langs de deuren te gaan. Welke goede doelen er in 2023 met hun collectebus bij jou aanbellen, kun je zien in dit overzicht.

Wonen en bouwen 8 dec. 2022 13:50

Bouw tweede fase Rode Dorp officieel van start gegaan

Er wordt de komende periode weer volop gebouwd in het Rode Dorp, in de volksmond ook wel het ‘Rooie Dorp’ genoemd. Woensdag is de bouw van de tweede fase officieel van start gegaan.

Advertorial Wonen en bouwen 8 dec. 2022 12:43

Wie is de mens achter Woondroom Alphen?

Een no-nonsense makelaar die weet wat hij doet en op de hoogte is van wat zich afspeelt op de Alphense huizenmarkt. Over wie hebben we het dan? Makelaar Gaby Paans van Woondroom Alphen. Maar wie is de mens achter de makelaar?

Sport 8 dec. 2022 11:39

Alphense karter Levi Hendriks (10) voor het eerst kampioen

Afgelopen weekend heeft de 10-jarige karter Levi Hendriks uit Alphen aan den Rijn het seizoen succesvol afgesloten. Hij wist de titel in de Micromax-klasse van Kart4fun te pakken. De winst van deze race maakt hem kampioen.

Muziek 8 dec. 2022 10:26

Kerstconcert Cantabile in de Adventskerk

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, geeft het Alphense Kamerkoor haar jaarlijkse kerstconcert in de Adventskerk. Dit onder leiding van Simon Stelling.

Advertorial Feestdagen 7 dec. 2022 17:22

Knallend het nieuwe jaar in met het vuurwerk van Melvin's Vuurwerkwinkel

De grootste (online) vuurwerkwinkel van Alphen aan den Rijn? Die vind je aan de J.A. Leeghwaterweg 1! Vanaf woensdag 7 december 12:00 uur is Melvin’s Vuurwerkwinkel geopend. En bestel je jouw vuurwerk tijdens de voorverkoop? Dan ontvang je € 20 aan gratis vuurwerk!

Politiek 7 dec. 2022 16:47

Misdaad in Alphen aan den Rijn in 2022

Alphen aan den Rijn is de veiligste 100.000+ gemeente in Nederland. Burgemeester Liesbeth Spies is hier trots op. Het betekent namelijk dat de misdaadcijfers buitengewoon laag zijn. Hoe laag precies legt politiechef John Nieumeijer uit.

Sport 7 dec. 2022 15:58

Donderdag 8 december: de 11e editie van de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 8 december vindt de 11e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met twee afstanden: 9 kilometer (29 bruggen) en 5 kilometer (21 bruggen).