Blog Opinie gisteren 20:02

MINERVA Bouwen bouwen bouwen

De strijdkreet van de VVD was het afgelopen jaar: bouwen bouwen bouwen. Te pas en te onpas kwam de kreet bovendrijven zodra er in de lokale politiek gesproken werd over al dan niet bestaande bouwlocaties.

Politiek gisteren 17:05

Bouwlocatie Noordrand wordt verder onderzocht

Ondanks tegenstand van de provincie Zuid-Holland wil de gemeente Alphen aan den Rijn verder gaan met voorbereidingen van een bouwlocatie aan de Noordrand. Er wordt een masterplan uitgewerkt waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Overige gisteren 16:23

Donatie aan Alphense voedselbank door gedetineerden PI Alphen

Tijdens een gespreksgroep van geestelijk verzorger Geert van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen ontstond twee weken geleden spontaan het idee om in de PI voedsel in te zamelen voor de Alphense voedselbank. Met succes, want op vrijdagmiddag 29 mei zijn er heel wat kratten met lang houdbare producten daadwerkelijk aan de voedselbank gedoneerd.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:56

Kaartjes met een boodschap te vinden op bankjes in Alphen

‘Noem op waar je dankbaar voor bent’, of ‘Je bent prachtig’. Dit soort boodschappen staan op de kaartjes die te vinden zijn op verschillende bankjes in Alphen. De Alphense Lara is het brein achter de kaartjes: “Ik wilde iets doen wat men niet meteen verwacht.”

Advertorial Sport gisteren 15:11

Global Running Day: de dag waarop we het hardlopen vieren

Op woensdag 3 juni is het Global Running Day: dé dag waarop heel Nederland wordt opgeroepen om in beweging te komen. Dit moet nog wel op 1,5 meter afstand van elkaar, maar het mag wel weer samen met jouw hardloopmaatjes!

Coronavirus in Alphen gisteren 14:33

Gemeente introduceert druktemonitor

Naar de winkels, terras of lekker fietsen? Het kan vanaf 1 juni allemaal weer, maar wel op gepaste afstand, met voldoende ruimte en als je in goede gezond verkeert. Met de druktemonitor van de gemeente kun je voordat je op pad gaat checken hoe druk het is.

Advertorial Horeca gisteren 12:36

Bootverhuur De Zaak: heerlijk vertoeven op het water

Voorlopig kunnen we nog volop genieten van het mooie weer. Ga jij graag het water op, maar heb je geen boot? Daar heeft Grandcafé de Zaak een oplossing voor: huur een gloednieuwe boot!

Coronavirus in Alphen gisteren 12:01

‘Anderhalvemetercirkels’ aangebracht op dagcampingterrein

Op een verantwoorde manier genieten van de zon in het park, maar hoe? In navolging van andere steden als New York en Rotterdam, brengt de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook op het dagcampingterrein cirkels aan in het gras om aan te geven hoeveel anderhalve meter afstand inhoudt.

Van 0 naar 20 gisteren 11:28

'Van 0 naar 20': een podcast over het traject richting de 20 van Alphen

De 20 van Alphen is één van de evenementen waar je als Alphenaar minimaal één keer in je leven aan mee hebt moeten gedaan. Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Het bijzondere? Ze hebben allebei geen hardloopervaring. Hun traject leggen ze vast in de podcast ‘Van 0 Naar 20’.

Calamiteiten gisteren 10:36

‘Vreemdelingen’ verblijven in boten

Het is al verschillende keren gebeurd dat personen die niet de eigenaar zijn van de boot, slapen en verblijven op boten bij de Rijnhaven. De politie vraagt Alphenaren een oogje in het zeil te houden.

Advertorial Overige gisteren 09:58

All4finance hypotheken en All4houses makelaardij steunen de lokale horeca

Binnenkort kun je weer lekker eten bij één van de lokale restaurants die Alphen rijk is. Ben je fan van Maggie Blue, Wet ’n Wild of ’s Molenaarsbrug? Dan bof je dubbelop. Want je maakt nu kans op een gratis dinerbon die inwisselbaar is bij één van deze drie restaurants.

Coronavirus in Alphen gisteren 09:08

Derde gedragsonderzoek GGD Hollands Midden: doe je ook mee?

De coronacrisis brengt een hoop maatregelen met zich mee om verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe vinden we dat? En hoe gaan we daarmee om? GGD Hollands Midden doet samen met het RIVM een onderzoek.

Calamiteiten 28 mei 2020 22:17

12-jarig meisje vermist in omgeving Eikenlaan

Sinds donderdagavond is een 12-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn vermist. De politie is met spoed op zoek naar haar en roept inwoners op om uit te kijken naar het meisje.

Calamiteiten 28 mei 2020 16:53

MP3 motorscooter klapt achterop auto

Op donderdagmiddag 28 mei heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Hoorn in Alphen. De bestuurder van de MP3 motorscooter is hierbij gewond geraakt.

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 16:24

Dit jaar geen luilak in het Alphense centrum

Het is een traditie die bijna niet meer weg te denken is uit het Alphense centrum: de kortingen in winkels met Luilak. Maar koopjesjagers zullen het dit jaar zonder de kortingsacties moeten doen. Centrummanager Marc Krimpenfort: “We vinden het dit jaar niet verantwoord om Luilak door te laten gaan gezien de vele mensen die er op af komen.”

Politiek 28 mei 2020 15:30

VVD wil kernenergie in Groene Hart

In de regio Holland-Rijnland, waar Alphen aan den Rijn deel van uitmaakt, wordt door de deelnemende gemeenten een strategie voorbereid om het energievraagstuk op te lossen. De VVD wil kernenergie toevoegen aan de geplande zonne- en windenergie.

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 14:52

Supermarkten en tuincentra mogen niet open op Eerste Pinksterdag

Twee supermarktketens in Alphen en één tuincentrum hebben bij de gemeente het verzoek ingediend om op Eerste Pinksterdag de deuren te openen. Maar het college van burgemeester en wethouders heeft dit verzoek afgekeurd. “Er zijn geen/minder signalen van hamstergedrag in supermarkten, en extra toeloop naar tuincentra willen we vermijden.”

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 13:07

Bezoekers positief over ‘veilig dagje uit’ bij Archeon

Vooraf reserveren, een uitgestippelde route en een wilgentak bij binnenkomst. Bezoekers zijn positief gestemd over de maatregelen die Archeon heeft genomen om te zorgen voor een veilig dagje uit. “We horen veel positieve verhalen van bezoekers, dat doet ons erg goed.”

Advertorial Beauty en verzorging 28 mei 2020 12:22

Complete Skincare draait weer als vanouds

De eerste twee weken sinds de heropening zitten er al weer op. “Wat was het geweldig om iedereen weer te zien en te spreken”, vertelt Madelinde van Complete Skincare.

Coronavirus in Alphen 28 mei 2020 11:44

Sportscholen mogelijk eerder open: “Als het echt zo is, ben ik mega blij”

Na afloop van het crisisberaad van het kabinet zei premier Rutte dat sportscholen, sauna's, kantines en casino’s mogelijk twee maanden eerder dan gepland hun deuren kunnen openen. Ricardo van den Belt van 4Sport: “We zijn blij met het nieuws, maar we komen nog wel voor veel uitdagingen te staan.”