Nieuws

Cultuur vandaag 15:27

Museumpark Archeon ontvangt cheque Mondriaanfonds

Minister Ingrid van Engelshoven heeft zaterdag 12 oktober tijdens haar bezoek aan Museumpark Archeon gemeld dat het museum een cheque van 345.000 euro ontvangt voor de restauratie van de Schepen van Zwammerdam. De minister bezocht Archeon als opening van de Nationale Archeologiedagen.

Advertorial Cultuur vandaag 14:42

Expositie abstracte schilderijen bij Parkvilla

Tot 11 november 2019 exposeren Conny de Feijter en Karin Riezebos hun schilderijen in de foyer van Parkvilla, Cornelis Geellaan 2 Alphen aan den Rijn.  

Algemeen vandaag 10:43

Nationale Recycleweek in Alphen

Van maandag 14 tot en met maandag 21 oktober is het Nationale Recycleweek. Ook Alphen aan den Rijn besteedt hier aandacht aan.  

Calamiteiten vandaag 06:20

Gewonde na steekpartij in Hooftstraat

Bij een steekpartij in de Hooftstraat bij de Julianabrug is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon gewond geraakt. De dader is gevlucht en het slachtoffer is zelf richting het ziekenhuis gegaan.

Advertorial Sport gisteren 15:29

B-Fitt Personal Training viert 7-jarig bestaan

Met de herkenbare kleuren zwart en geel is de bekendheid van B-Fitt Personal Training de afgelopen jaren gegroeid in Alphen aan den Rijn. Eigenaar Tom Boon is trots dat hij nu het 7-jarig bestaan van zijn bedrijf mag vieren.  

Horeca gisteren 14:24

Restaurantweek: Wet 'n Wild

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit weekend zetten we onze vrienden van Wet ’n Wild in the picture.  

Advertorial Horeca gisteren 12:15

Acties bij Grandcafé De Zaak

In de maanden oktober tot en met januari (kerstdagen uitgezonderd) heeft het drie gangen menu van Grandcafé De Zaak een leuke actie prijs van € 13,50!  

Gezondheid en welzijn gisteren 10:33

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg in Alphen

Ieder jaar overlijden in Nederland zo’n 150.000 mensen. Soms is dat onverwacht, maar heel vaak ook niet. Bij een ongeneeslijke ziekte is er alsnog veel zorg en hulp mogelijk. Niet alleen voor pijnbestrijding. Palliatieve zorg maakt een beter afscheid van leven mogelijk.  

Blog Opinie 11 okt. 2019 20:03

MINERVA Brug

Ik wil het wel ergens anders over hebben, maar ik blijf denken aan die hefbrug in Boskoop. Nooit iets aan gemankeerd. Het ding bevindt zich nog niet binnen de Alphense gemeentegrenzen of daar begint het gedonder.

Cultuur 11 okt. 2019 18:32

Museumpark Archeon startpunt Nationale Archeologiedagen

De landelijke start van de Nationale Archeologiedagen is in Museumpark Archeon. Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, bezoekt het museum om de restauratie van de Schepen van Zwammerdam te bekijken in de Restauratiewerf.

Advertorial Winkels 11 okt. 2019 16:59

La Bodega ’87: meer dan een wijnwinkel

La Bodega ‘87 is een wijnspeciaalzaak in het centrum van Alphen aan den Rijn. Maar wist je dat je bij La Bodega ‘87 ook terecht kunt voor een hapje en drankje in de wijnbar?  

Evenementen 11 okt. 2019 16:21

Kom in de Halloweenstemming met Creepy!

Op vrijdag 25 oktober 2019 is het zo ver: de grote Halloweentocht in Alphen aan den Rijn. Om hier alvast voor in de stemming te komen komt De Fantasie Compagnie met een Halloween miniserie.

Horeca 11 okt. 2019 14:52

Restaurantweek: LKKR

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan LKKR eten & drinken uit Nieuwkoop.  

Blog Opinie 11 okt. 2019 13:38

ARC Heitingatoernooi in 2020 grootser dan ooit

De sponsors van het ARC Heitingatoernooi worden elk jaar bedankt voor hun steun in de vorm van een sponsorbijeenkomst. Daar moesten ze dit jaar wat langer op wachten dan gebruikelijk, maar daar was een goede reden voor.  

Advertorial Wonen en bouwen 11 okt. 2019 12:32

Oktober woonmaand bij Woondroom

Waar denk jij aan bij ‘oktober = woonmaand’? Aan het restylen van je huis? Of juist aan je huis in de verkoop zetten? Bij Woondroom Alphen kan het deze maand allebei!  

Gezondheid en welzijn 11 okt. 2019 11:30

WOW! Waardig Ouder Worden in Alphen aan den Rijn

Niet over ouderen praten, maar juist in gesprek gaan met mensen die ouder worden of al een dagje ouder zijn. Dat is het doel dat de ChristenUnie voor ogen had toen de partij het belevingsonderzoek voorstelde aan de wethouder.

Gemeente 11 okt. 2019 10:20

Nieuwe gemeentegids beschikbaar

Vanaf vandaag ligt op verschillende plekken in onze gemeente de nieuwe Gemeentegids voor u klaar. Ook online is deze te raadplegen.

Advertorial Economie 11 okt. 2019 09:22

Ben jij al lid van de Alphens Boost Club?

Nog even en dan is het zo ver. De tweede marketingavond van de Alphens Boost Club! Op dinsdagavond 15 oktober zullen verschillende sprekers onze leden, maar ook onszelf weer inspireren met hun kennis en ervaringen. Wij hebben er zin in! Ben jij al lid van de Alphens Boost Club?  

Stadshart 11 okt. 2019 08:57

Controle in Van Mandersloostraat

De handhavers van Alphen aan den Rijn hebben op donderdagmiddag 10 oktober veel bekeuringen uitgedeeld aan fietsers in de Van Mandersloostraat.  

Verkeer en vervoer 10 okt. 2019 21:00

Hefbrug Boskoop tot nader order afgesloten voor alle verkeer

De Hefbrug in Boskoop is onveilig in gebruik en is tot nader order afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers en voetgangers komt er vrijdagochtend 11 oktober een pont. Autoverkeer en scheepvaart zijn en blijven gestremd. De Hefbrug is afgesloten, omdat deze onveilig is.

Sport 10 okt. 2019 20:33

ARC-Heitingatoernooi stunt met komst FC Barcelona, Inter Milaan en Everton

Op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 mei organiseert het ARC-Heitingatoernooi voor de vijftiende maal een voetbaltoernooi voor de jeugd, bij sv ARC. Naast teams van amateur- en profclubs uit Nederland, verwelkomt het ARC-Heitingatoernooi op zaterdag 23 mei ook jeugdteams uit België, Duitsland, Engeland, Italië, Schotland en Spanje.