Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Eenzame kerst

'Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren' is vast de bekendste eerste regel uit een kerstlied na 'O dennenboom wat zijn je takken wonderschoon'. De alcoholist die het bij zijn vrouw verprutst heeft, is inmiddels een soort symbool van wat er allemaal mis kan gaan rond de feestdagen. De boodschap is duidelijk: alleen kerst vieren is zielig. Wat voor een etterbak je verder ook bent.

Politiek gisteren 18:35

Raad ontevreden over communicatie door gemeente

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is niet tevreden over de communicatie met inwoners. Ook zijn er kanttekeningen bij de communicatie van de wethouders naar de raadsleden.

Politiek gisteren 16:53

Geen 5 miljoen euro op voorhand bezuinigen

Een voorstel van de oppositiepartijen in Alphen aan den Rijn om voor het einde van het jaar met 5 miljoen euro bezuinigingen te komen, heeft het net niet gehaald. De coalitiepartijen stemden tegen deze motie in de raadsvergadering van donderdag 29 oktober.

Alphens Restaurantweek gisteren 16:11

Alfreds bij jou thuis: lekker en gezond genieten

De komende periode organiseren wij de Alphens Restaurantweek bij jou thuis! Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen en omstreken. Dit keer alles over de maaltijden van Alfreds, waarmee je ook kunt genieten in Halloween-stijl!

Politie gisteren 15:29

Oudere vrouw komt ten val, politie zoekt getuigen

Op donderdagmiddag is een oudere vrouw met haar fiets ten val gekomen op de Bachsingel in Alphen. De vrouw is hierbij ten val gekomen, waarbij ze ernstig gewond is geraakt.

Politiek gisteren 13:57

Begroting 2021 zonder problemen gesteund door Raad

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft, ondanks kritische kanttekeningen, geen moeite met de Begroting 2021. Wethouder van financiën, Kees van Velzen, loodste de begroting 'met zwarte cijfers' donderdag 29 oktober zo door de online vergadering.

Advertorial Horeca gisteren 12:31

Overheerlijke gerechten bij Grandcafé de Zaak voor een extra scherpe prijs

Grandcafé de Zaak wil iedereen hartelijk bedanken voor de steun in deze moeilijke tijden. “Door het succes van onze afhaal- en bezorgservice kunnen we het hoofd een beetje boven water houden, en dit hebben we aan jullie te danken!” Daarom geven ze hun gasten iets terug!

Natuur en recreatie gisteren 11:16

Iederene Hoeve ontvangt subsidie voor hoogstamboomgaard

In de tuin van een oude boerderij aan de Ridderbuurt 3 in Alphen, waar ooit een boomgaard heeft gestaan, wordt binnenkort een nieuwe boomgaard aangeplant met 14 hoogstamfruitbomen. Op zaterdag 24 oktober hebben wethouder Gert-Jan Schotanus en Peter van den Akker, voorzitter van Landschapfonds Holland Rijnland, de eerste fruitboom aangeplant.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 10:29

Corona sneltest in Zuid-Holland: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken.

Overige gisteren 09:44

Casco jacht vaart door de Rijn

Op vrijdagochtend voer een jacht van 55 meter door de Rijn in Alphen. Het was een jacht met enkel een geraamte, aangezien het jacht onderweg is naar Aalsmeer om daar af te worden gebouwd.

Verkeer en vervoer gisteren 08:55

Koningin Julianabrug een dag afgesloten

Alphenaren opgelet! Vanaf vanavond kun je een dag lang niet over de Koningin Julianabrug. Dit in verband met werkzaamheden die dan worden uitgevoerd. 

Van 0 naar 20 29 okt. 2020 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie 29 okt. 2020 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi 29 okt. 2020 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).

Stadshart 29 okt. 2020 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca 29 okt. 2020 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca 29 okt. 2020 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.