Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 4 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de eerste CupCakeCup bij de Groene Hart Praktijkschool en een incident aan de Geerstein tot aan een medische noodsituatie in de stromenbuurt. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater gisteren 15:26

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Blog Verkeer en vervoer gisteren 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen gisteren 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken gisteren 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Oud Alphen 28 jan. 2023 16:48

Oud Alphen: De Piramide van Makkink

In 1997 werd Winkelcentrum Atlas geopend. Tijdens deze opening werd ook een kunstwerk onthuld: een piramide genaamd Zigurrat. Tot verdriet van kunstenaar Herman Makkink was de gemeente geen voorstander van het kunstwerk.

Advertorial Werken 28 jan. 2023 15:32

Banen- en Informatiemarkt op Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en collega’s. In samenwerking met de Vereniging Vrienden van Archeon wordt een informatiemarkt in de Romeinse Herberg georganiseerd. Archeon zoekt jaarlijks nieuwe collega-vrijwilligers en nieuwe collega’s ter versterking voor het nieuwe seizoen. 

Overige 28 jan. 2023 14:11

De Week van de Poëzie omgedoopt tot de ‘Alphense Poëzieweek’

Van 26 januari tot en met 1 februari organiseert Stichting Alphen Taal de ‘Alphense Poëzieweek’. Elke dag worden er gedichten geplaatst op de website en social mediakanalen van Stichting Alphen Taal. Deze gedichten zijn geschreven door dichters die betrokken zijn bij de stichting. 

Verkeer en vervoer 28 jan. 2023 12:49

Nieuwe methode om in te checken bij NS vanaf 31 januari

Reis jij regelmatig met het openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn? Dan maakt NS het je vanaf 31 januari een stuk gemakkelijker. Vanaf dinsdag zal er namelijk een nieuwe manier zijn om in te checken.

Advertorial Overige 28 jan. 2023 11:17

Nationale voorleesdagen op Partou Leidse Schouw

Het zijn weer de nationale Voorleesdagen. Van 25 januari tot en met 4 februari wordt landelijk extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van (jonge) kinderen. Natuurlijk doet ook Partou kinderopvang hieraan mee.

Evenementen 28 jan. 2023 10:00

Kaartverkoop Zomerspektakel gestart: Koop nu je Early Bird tickets

Zit je klaar? De kaartverkoop voor vrijdagavond 2 juni van het Zomerspektakel aan het Meer is van start gegaan! En met het Early Bird tarief koop jij je tickets met € 5 korting. Maar let op! Het Early Bird tarief geldt alleen op zaterdag 28 en zondag 29 januari.

Blog Opinie 27 jan. 2023 20:00

MINERVA Groen hart

Er waart een petitie rond in het Zuid-Hollandse. De provincie of het rijk of de gemeente of alle drie wil namelijk ook huizen bouwen buiten de huidige bebouwing in het Groene Hart. En daar zijn alle natuurorganisaties en natuurliefhebbers tegen, in theorie dan. Vandaar die petitie.

Politiek 27 jan. 2023 17:20

Unaniem besluit raad voor eeuwigdurende grafrust KNIL-militairen

De hele Alphense politiek is blij met de eeuwigdurende grafrust voor voormalige KNIL-militairen. Na uitgebreide voorbereidingen heeft de gemeenteraad dit besluit genomen. Op de tribune waren veel inwoners van de Molukse wijk aanwezig.

Sport 27 jan. 2023 16:34

Wordt Alphenaar John Heitinga (39) hoofdtrainer bij Ajax?

Donderdag 26 januari wist Ajax, voor de zevende keer op rij, niet te winnen in de Eredivisie. Daarom heeft het bestuur van Ajax trainer Alfred Schreuder nog diezelfde avond ontslagen. Maar wie wordt zijn opvolger? Dat zou zo maar eens de Alphense oud-voetballer John Heitinga kunnen worden.

Politiek 27 jan. 2023 15:47

Budget voor onderzoek onderwijsbestemming Oude Raadhuis

Het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark houdt de gemoederen al jaren bezig. De Alphense gemeenteraad wil eigenlijk een culturele bestemming, maar daar is geen geld voor en geen belangstellende organisatie die de huur kan opbrengen. Daarom wordt nu verder gekeken naar een 'gymnasiumafdeling in een oud pan'.

Sport 27 jan. 2023 14:51

Na een jaar weer drie tennisbanen beschikbaar bij Nieuwe Sloot

Goed nieuws voor tennissers. Er zijn weer drie banen beschikbaar bij tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot om binnen te tennissen. Nu de testlocatie van de GGD is opgeheven kunnen de hallen weer benut worden voor tennis.

Politiek 27 jan. 2023 13:23

Betaald parkeren op straat blijft: de inkt is nog niet eens droog

Er is al gedoe sinds de invoering van anderhalf uur gratis parkeren in de parkeergarages in combinatie met langer betalen voor op straat parkeren. Centrumbewoners zijn het er niet mee eens en een deel van de gemeenteraad ook niet. Toch blijft de situatie zoals deze nu is.

Overige 27 jan. 2023 12:38

Radio DJ Stefan Koren: “Als je aan Alphen komt, kom je aan mij”

Of je trots kan zijn dat je uit Alphen aan den Rijn komt? Volgens de Alphense radio DJ Stefan Koren wel. Hij reageerde tijdens zijn radioprogramma bij KINK op Michiel Veenstra, in wiens uitzending niet bepaald positief werd gesproken over Alphen aan den Rijn.

Politiek 27 jan. 2023 10:56

Veel evenementen in de problemen

Raadslid René Driesen (GroenLinks) vraagt aandacht voor de problematiek die veel evenementen ervaren. Verschillende organisaties haken af, omdat de vrijwilligers onvoldoende tijd hebben. Dit wordt vaak veroorzaakt door de zware regelgeving. Wethouder Gerard van As wil met de politieke partijen in gesprek om een oplossing te vinden.

Politiek 27 jan. 2023 10:05

Woonwagenbewoners denken mee over gepland hondenlosloopgebied

De bewoners van het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad mogen meedenken over de criteria voor de nieuwe huurder en over de inrichting van het hondenlosloopgebied. Hondenbezitters mogen ook meedenken over de inrichting. Andere omwonenden worden geïnformeerd.