Verkeer en vervoer vandaag 12:49

Werkzaamheden Prins Bernhardlaan en Julianabrug starten morgen

Morgen beginnen de werkzaamheden aan de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Vanaf 24 juni tot 23 augustus zal de kruising afgesloten zijn, vanwege de aanleg van een grote rioolbuis voor de afvoer van hemelwater. Hierdoor is de Julianabrug tijdelijk niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden:

Evenement 21 jun. 2024 14:01

Alphense Bruggenrun wederom een groot succes

Donderdagavond vond de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Honderden deelnemers genoten van dit uitverkochte evenement, waar ze hardlopend of wandelend konden kiezen uit twee routes: 5 km over 21 bruggen en 10 km over 33 bruggen, dwars door het Alphense centrum. Ook gaf CAS Alphen een rondleiding langs monumentale gebouwen en nieuwe stadsontwikkelingen.

Wonen en bouwen 21 jun. 2024 11:47

Rijk levert financiële bijdrage aan ontwikkeling Gnephoek

Het Rijk stelt, onder voorbehoud van parlementaire goedkeuring, eenmalig € 60,5 miljoen beschikbaar voor de bouw van duizenden woningen en natuurontwikkeling in de Gnephoekpolder in Alphen aan den Rijn. Daarmee is de financiering rond en staan alle seinen voor de realisatie van dit project op groen. Dat meldt minister Hugo de Jonge voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Verkeer en vervoer 21 jun. 2024 10:33

Rijkswaterstaat sluit N11 voor groot onderhoud in juli

Rijkswaterstaat voert in juli grootschalig onderhoud uit aan de N11, wat resulteert in afsluitingen in beide richtingen gedurende twee weekenden. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Advertorial Voorstelling 21 jun. 2024 09:29

Bijzondere voorstellingen met maatschappelijke thema's in Castellum

Komend theaterseizoen biedt Castellum de mogelijkheid om op een bijzondere manier in aanraking te komen met maatschappelijke thema's die ons allen raken: van dementie tot rouw, van ziekte zoals Parkinsons tot mantelzorg, voltooid leven en verslaving. 

Wonen en bouwen 20 jun. 2024 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement 20 jun. 2024 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport 20 jun. 2024 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten 20 jun. 2024 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek 20 jun. 2024 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement 20 jun. 2024 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.  

Politie en handhaving 20 jun. 2024 12:14

Politie zoekt getuigen rondom schietincident Marsdiep

Vannacht heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Marsdiep in Alphen aan den Rijn. De politie is bezig met een onderzoek naar dit voorval en roept de hulp in van getuigen.

Politie en handhaving 20 jun. 2024 11:56

Brandweer blust brand in Prinses Irenebos

Op woensdagavond moest de brandweer uitrukken naar het Prinses Irenebos, dat ook wel bekend staat als het Heempark, in Alphen aan den Rijn. De melding betrof een natuurbrand veroorzaakt door grote stapels afgezaagde takken die vlam hadden gevat. 

Overige 20 jun. 2024 10:24

Langste dag van het jaar: Zomer begint officieel vandaag!

Het is vandaag de langste dag van het jaar. Om 22:52 uur bereikt de zon haar hoogste punt boven de Kreeftskeerkring, wat het officiële begin van de zomer markeert op het noordelijk halfrond. Dit betekent tegelijkertijd dat we vandaag afscheid nemen van de lenteperiode.

Advertorial Politiek plein 20 jun. 2024 09:30

Verlost van vuurwerkoverlast?

GroenLinks pleit voor een vuurwerkvrije gemeente. Tijdens de raadsvergadering van 20 juni dient de partij dan ook een motie in om in vijf jaar tijd toe te werken naar een vuurwerkvrij Alphen aan den Rijn. GroenLinks heeft deze wens al jaren en meent dat de tijd hier rijp voor is.