Kunst en Cultuur vandaag 18:06

Het boek IJzerkop wint Thea Beckmanprijs 2021

Het jeugdboek IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem heeft de Thea Beckmanprijs 2021 voor het beste historische kinderboek gekregen. IJzerkop was ook winnaar van de Jonge Beckman 2021. De volwassen jury en de kinderjury waren unaniem. Rob Ruggenberg kreeg een oeuvreprijs.

Advertorial Kinderen vandaag 16:44

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Sport vandaag 14:16

Kom jij naar de open dag van Alphense zwem- en watersportverenigingen?

Deze zondag openen alle Alphense verenigingen op het gebied van sporten in en op het water hun deuren voor bezoekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de sporten uit te proberen, aan workshops deel te nemen of naar de echte professionals te kijken.

Advertorial Horeca vandaag 13:40

Najaar bij Bij Hen

De 'R' zit weer in de maand en dat kan maar één ding betekenen: het is mosseltijd! Vorig jaar organiseerde Bij Hen het zeer succesvolle Mossel Festijn. Dit jaar doen ze daar nog een schepje bovenop met een heel najaar lang heerlijke mosselen Bij Hen.

Blog Alphense wijkagenten aan het woord vandaag 12:58

Einde van de zomervakantie zorgt voor meer jeugdoverlast en woninginbraken, wijkagenten vragen Alphenaren goed op te letten

Vandaag leest u de vierde column van wijkagenten Coen van Stralen en Nico Meeuwenoord. De vakantie is voor de meeste mensen net achter de rug en heeft weer plaats gemaakt voor het gebruikelijke dagelijks leven. Na de vakantie viel het de wijkagenten op dat er een stijging te zien is van het aantal woninginbraken. Tevens is er een stijging te zien van het aantal overlastmeldingen van jeugd. In deze vierde column willen de wijkagenten dan ook uw aandacht hiervoor vragen.

Advertorial Overige vandaag 10:25

Ontdek je plekje in Koudekerk aan den Rijn

In Koudekerk aan den Rijn en omgeving organiseert stichting Actief Rijnwoude dit jaar ‘Ontdek je plekje’ - de tuin-editie. Mensen met een fijne, mooie tuin waar zij trots op zijn nodigen je uit om deze te komen bewonderen. Natuurlijk tekenden de Rhijndaelers daar heel graag op in!

Blog Opinie gisteren 20:55

MINERVA Han heeft ballen

Kennelijk is jezelf binnenkort pensioneren genoeg om een paar ballen te kweken waar iedereen U tegen mag zeggen. Han de Jager, sinds jaar en dag wethouder in Alphen aan den Rijn, neemt afscheid van de politiek maar wil voor die tijd het Kabinet een poepje laten ruiken.

Politiek gisteren 17:36

Verder zoeken naar bestemming Oude Raadhuis met bidbook

Er wordt al een tijdje naar een nieuwe bestemming voor het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark gezocht. De Alphense raad wil dat de bestemming cultureel-maatschappelijk is en dat het gebouw in eigendom van de gemeente blijft. Nu is er een bidbook om de invulling in een stroomversnelling te brengen.

Advertorial Horeca gisteren 16:44

Zondag Salsa Night bij Lodge Alphen

Houd jij van salsa, bachata, merengue en of Kizomba? Dan is dit jouw kans! Komende zondag namiddag / avond is er bij Lodge Alphen een wervelende oefen matinee. Bij mooi weer ligt er buiten op het terras van Lodge Alphen een professionele dansvloer!

Politiek gisteren 15:20

Werken aan nieuwe Erfgoedvisie voor Alphen aan den Rijn

Er wordt hard gewerkt aan het schrijven van een nieuwe Erfgoedvisie voor de gemeente Alphen aan den Rijn. Het plan is om binnenkort met een startnotitie te komen en na het kerstreces mag de gemeenteraad besluiten of de visie goed is.

Politiek gisteren 14:35

Gemeente wil meer samenwerken met inwoners

De gemeente Alphen aan den Rijn wil meer met inwoners in gesprek en samenwerken. Dat moet worden verankerd zowel binnen de gemeentepolitiek als in het ambtelijk apparaat. De politiek is blij met het voorstel alhoewel het rijkelijk laat komt.

Sport gisteren 13:04

Tennisbaan 1 van Nieuwe Sloot wordt vernoemd naar Diede de Groot

Vrijdagochtend werden rolstoeltennisser Diede de Groot en haar coach Amanda Hopmans gehuldigd bij Tennisvereniging Nieuwe Sloot. En er was een verrassing: om hun waardering uit te spreken voor de nummer 1 van de wereld, vernoemt Nieuwe Sloot tennisbaan 1 naar De Groot. 

Rechtszaak gisteren 11:26

OM eist celstraf tegen Pool die vriend met ijzeren pijp te lijf ging

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) speelde de 42-jarige Pool, die momenteel in Gouda woont, voor ‘eigenrechter’ afgelopen juni. In het Bospark in Alphen ging hij zijn vriend te lijf een ijzeren pijp, wat resulteerde in een gebroken been. Het OM heeft dertig maanden celstraf geëist.

Advertorial Sport gisteren 10:39

26 september: The Golf Experience op Liemeer

Op zondag 26 september 2021 organiseert Golf- & Countryclub Liemeer ‘The Golf Experience’. Deze dag (van 10:00 tot 17:00 uur) zit vol activiteiten voor beginnende en ervaren golfers, zowel voor jong als oud en is een ideale gelegenheid om op een leuke en laagdrempelige manier kennis te maken met de golfsport en Golf- & Countryclub Liemeer.