Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.

Overige gisteren 16:54

Brievenbusstickers gaan straks alleen nog digitaal

Een nee/nee, nee/ja of ja/ja-sticker op je brievenbus voor het wel of niet ontvangen van reclamefolders en huis-aan-huiskranten? Dat is straks niet meer nodig. Nog voor het einde van dit jaar wordt dat allemaal online geregeld.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:42

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.

Gemeente gisteren 14:35

Herstel pui gemeentehuis gaat nog weken duren

Een auto richtte drie weken geleden een behoorlijke ravage aan bij het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Voordat dit volledig hersteld is, gaan er nog zo’n 10-12 weken overheen.

Politie en handhaving gisteren 12:56

Ook in Alphen aan den Rijn neemt politie stroomstootwapen in gebruik

Sinds begin dit jaar is het stroomstootwapen toegevoegd aan de politie-uitrusting. “Ook in ons district Alphen-Gouda kun je vanaf deze week politieagenten tegenkomen met een stroomstootwapen”, aldus politiechef John Nieumeijer. 

Wonen en bouwen gisteren 10:31

Bewoners De Ampère krijgen hun sleutel

Ze hebben er lang naar uitgezien. Deze week ontvingen de eerste bewoners van De Ampère de sleutel van hun appartement. De komende weken kunnen ze aan de slag om hun appartement in te richten. 

Advertorial Natuur en recreatie 19 jan. 2022 19:12

Sunset Beachbar en Nova Bootservice slaan de handen ineen!

Deze zomer genieten van het Groene Hart en omstreken vanaf het water? Sunset Beachbar, Bezemer Sloepverhuur en Nova Bootservice gaan vanuit Alphen aan den Rijn vier stoere sloepen verhuren zodat jij deze zomer optimaal kan genieten van het Groene Hart. Je ontvangt nu tijdelijk 10% vroegboekkorting! Lees verder voor de kortingscode.  

Horeca 19 jan. 2022 17:44

Alphense horeca wil uit protest open, Spies dreigt met handhaven

Diverse horecagelegenheden in de kern Alphen overwegen om zaterdag 22 januari de deuren uit protest te openen. Burgemeester Liesbeth Spies dreigt echter met handhaven. “Opengaan bij wijze van protest is niet geoorloofd”, laat zij desgevraagd weten.