Nieuws

Politiek gisteren 18:01

Bouwen in de Gnephoekpolder is lange termijn planning

De provincie Zuid-Holland is tegen nieuwbouw in de Gnephoek. Daarnaast zijn aan de zuidrand bedrijven gevestigd die niet zomaar kunnen verhuizen. Bovendien is de gemeente  geen grondeigenaar. Op de lange termijn is de Gnephoekpolder echter de ideale locatie voor een nieuwe woonwijk aan de rand van Alphen-Stad.

Politiek gisteren 17:09

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

Verkeer en vervoer gisteren 16:40

Gratis gehandicaptenparkeerapp slaat nog niet aan

In juni 2019 had de gemeente Alphen aan den Rijn een primeur: als eerst gemeente van Nederland werd het mogelijk om te parkeren met een gratis gehandicaptenparkeerapp (GPA). Maar doordat een overgrote meerderheid van de kaarthouders de app nog niet gebruikt, moet een handhaver achter de nieuwe scanauto aanrijden.

Blog Opinie gisteren 16:01

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Advertorial Cultuur gisteren 15:19

Voorjaarsvakantie in Parkvilla

Het is bijna vakantie! Op maandag 24 februari begint in Alphen de voorjaarsvakantie. Daarom draait Parkvilla twee leuke kinderfilms voor alle leeftijde: 'De Grote Boze Vos' en ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’.

Calamiteiten gisteren 14:53

Politie helpt jonge beschonken vrouwen

Afgelopen weekend hebben twee jonge vrouwen iets te diep in het glaasje gekeken. Zij konden niet meer op eigen kracht thuiskomen en hadden de hulp van de politie nodig.

Gemeente gisteren 13:06

Stem nu op de Alphense Vrijwilligershelden

De selectie voor de Vrijwilligersprijs is bekend. In de categorie organisaties: vrijwilligers van Speeltuin Kindervreugd, vrijwilligers van de Trekkertrek Koudekerk aan den Rijn en vrijwilligers van de Voedselbank Alphen. In de categorie personen: Lenie Dingemanse, Steve Zondag en Marco Zwijnenberg.

Algemeen gisteren 11:36

Vrijwel geen schade in Alphen door storm Dennis

Op zondag 16 februari waaide het stevig in Alphen en regende het op sommige momenten van de dag behoorlijk hard, maar echte stormschade heeft storm Dennis in Alphen niet veroorzaakt. Ook bij de brandweer was het aantal meldingen fors minder dan bij storm Ciara.

Gemeente gisteren 10:49

Autodelen iets voor jou? Probeer het uit met korting!

Volgens kenners is autodelen de toekomst. Het is goedkoop, makkelijk en beter voor het milieu en dus ook voor onze gezondheid. Om iedereen kennis te laten maken met dit duurzame fenomeen, biedt Gemeente Alphen aan den Rijn – samen met twaalf buurgemeenten – kortingen aan op autodelen. Deze actie is onderdeel van de onlangs gestarte campagne ‘Mijn Auto, Jouw Auto’!

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 10:05

Scheiden en je huis verkopen… wat nu?

Als je gaat scheiden, is het verkopen van je woning vaak wel het laatste waar je aan wil denken. Tegelijkertijd wil je dat het allemaal zo soepel en snel mogelijk geregeld wordt. Maar hoe? Makelaardij Woondroom Alphen denkt hierin mee en biedt specifieke verkoopbegeleiding bij echtscheiding.

Sport gisteren 09:18

Goud voor Naomi op tweede districtswedstrijd

Op zondag 16 februari werd de tweede districtswedstrijd voor de pupillen N3 en Jeugd N4 georganiseerd. Naomi wist een gouden medaille in de wacht te slepen op de meerkamp.

Calamiteiten 16 feb. 2020 15:26

Botsing tussen twee voertuigen

Rond 14:45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Handelsweg en de Bedrijfsweg in Alphen.  

Overige 16 feb. 2020 11:08

Reis mee door historisch landschap

De meeste Alphenaren zullen het niet meer weten, maar ooit liep er een spoorlijn vanuit Noord-Holland langs Nieuwveen naar Alphen aan den Rijn. Her en der zijn er nog restanten van deze spoorlijn te vinden. Voor het project ‘Grand Tour door historisch landschap’ heeft toen_anno_nu jouw hulp nodig.

Overige 15 feb. 2020 20:32

Koninklijke onderscheiding voor meneer B.J. Turken

Meneer Turken ontving op 15 februari 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke Onderscheiding (Lintje). Turken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld voorafgaand aan de korfballeague wedstrijd van Tempo1.

Evenementen 15 feb. 2020 14:38

Europees kampioen doet mee aan 20 van Alphen

Op zondag 1 maart zal de dertigjarige Belg Koen Naert, huidig Europees kampioen, aan de start verschijnen van de 20 van Alphen. Ook publieksfavoriet Maureen Koster uit Alphen zal meedoen.

Verkeer en vervoer 15 feb. 2020 12:54

Staan verkeersborden voor snorfietsverbod op onlogische plek?

Vorige week is het snorfietsverbod ingegaan in winkelcentrum De Atlas. Snorfietsers en bromfietsers zijn sindsdien niet meer welkom in het winkelcentrum. Maar de plaatsing van de verkeersborden had volgens Alphenaren duidelijker gekund.

Advertorial Overige 15 feb. 2020 11:28

Training voor jongeren: plan jouw toekomst

Ben of ken je iemand van 17+ die steun kan gebruiken bij het realiseren van plannen en omgaan met verantwoordelijkheden? Aanstaande dinsdag 3 maart start de training ‘Plan voor jouw toekomst’. Resultaat is dat je steviger in schoenen komt te staan.

Evenementen 15 feb. 2020 10:04

Stichting 20 van Alphen moderniseert communicatie rondom afzettingen

Op zondag 1 maart wordt voor de 55e keer de 20 van Alphen gelopen. Vele duizenden lopers zullen aan de start verschijnen van respectievelijk 1, 2,5, 5, 10 en 20 km. Om dit evenement mogelijk te maken zullen diverse straten in Alphen tijdelijk worden afgezet.

Blog Opinie 14 feb. 2020 20:00

MINERVA Valentijnsdag

Ik vind Valentijnsdag helemaal niks. Het is niet eens een echte feestdag. In 2013 zei ik het al en ik ben niet van mening veranderd: ergens in de jaren negentig werd Valentijnsdag in Nederland een commercieel succes. Natuurlijk aangejaagd door de Amerikanen.