GroenLinks
Advertorial Politiek plein

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

GroenLinks raadslid Erik van Zuylen legt uit: "Er is weliswaar een website waar de plannen voor het jaar worden gepubliceerd, maar op dit moment kunnen inwoners niet de voortgang van deze plannen zien of input leveren. Dat is belangrijk, want zonder betrokkenheid van inwoners wordt het geen plan dat door de wijk of het dorp wordt gedragen. Het is immers maatwerk: het gaat over plannen over bijvoorbeeld het gebruik van de buitenruime, ontmoeten, verkeer en bereikbaarheid, duurzaamheid, groen en dagelijkse leefvoorzieningen. Zaken die iedereen aangaan."

De gebiedsagenda’s zijn volgens Van Zuylen nog grotendeels onbekend bij de inwoners. "Als je nu op een zaterdagmiddag rondloopt in bijvoorbeeld de Ridderhof en mensen vraagt: "Wat vindt u van de gebiedsagenda voor Alphen Noord?" Dan zullen de meeste mensen je glazig aankijken. We zijn daarom blij dat de wethouder werk maakt van intensievere communicatie, zowel online als offline. Het zou heel mooi zijn als het over een paar jaar anders is en de mensen in de wijk weten wat de gemeente doet om hun leefomgeving te verbeteren. We wachten de voortgang af!"


Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.