Theater Castellum logo
Tip!

Theater Castellum

Theater Castellum
Theater Castellum is een theatergebouw in Alphen aan den Rijn. Het is gebouwd naar een ontwerp van architect Dirk Jan Postel van architectenbureau Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam en is sinds 2005 in gebruik. Bijzonder aan het gebouw is het ruimtegebruik. Het aantal vierkante meters (7400 m²) dat nodig is om alle functies onder te brengen is ruim driemaal groter dan het beschikbare kaveloppervlak (2100 m²).

Het theater heeft twee zalen, de Fonds Alphenzaal met 749 zitplaatsen en de Rabozaal met 289 zitplaatsen. Daarnaast beschikt het complex ook over 3 bioscoopzalen.

Maandag       gesloten        
Dinsdag       gesloten        
Woensdag       13:00 - 16:30       18:30 - 20:30
Donderdag       18:30 - 20:30        
Vrijdag       18:00 - 22:00        
Zaterdag       13:00 - 16:30       18:00 - 22:00
Zondag        13:00 - 16:30       18:30 - 20:30

Castellum is het kloppend hart in het centrum van Alphen aan den Rijn. Uitgelaten lachsalvo's, stilte van ontroering, ooh's en aah's uit bewondering en luidruchtige staande ovaties; vanuit de comfortabele stoelen van de Fonds Alphenzaal en Rabozaal ervaren respectievelijk 749 en 279 gasten avond aan avond de magie van theater.

In de theaterzalen programmeert Castellum elk seizoen circa 180 professionele voorstellingen uit alle disciplines van de podiumkunsten. Of je nu van cabaret, musical, dans of muziek houdt, bij Castellum beleeft iedereen een onvergetelijke avond.

Castellum biedt een podium aan zowel professionele artiesten als amateurverenigingen en lokale gezelschappen. Of het nu gaat om grote artiesten van internationale allure of aanstormend lokaal talent, het maakt niet uit. Castellum zet iedereen in de spotlights!

Openingstijden kassa

Maandag gesloten  
Dinsdag   19.00 – 20.00 uur
Woensdag 13.00 - 16.30 uur 18.30 - 20.30 uur
Donderdag   18.30 - 20.30 uur
Vrijdag   18.00 - 22.00 uur
Zaterdag 13.00 - 16.30 uur 18.00 - 22.00 uur
Zondag  13.00 - 16.30 uur 18.30 - 20.30 uur

 

Een romantische komedie, prachtig drama of juist keiharde actie in 3D? Cinema Castellum biedt voor ieder wat wils in een van onze kleurrijke en intieme Cinemazalen. Onze bioscoop bestaat uit drie reguliere zalen met elk hun eigen unieke sfeer. In de (basis)schoolvakanties draaien we ook film in de VSBzaal op het grootste filmdoek van Alphen aan den Rijn.

Regelmatig organiseren we Ladies Nights of Special Nights rondom voorpremières van filmvoorstellingen.

Lekker eten en drinken, ook als u niet naar het theater gaat!
Rondom onze theatervoorstellingen staan onze gastvrije horecamedewerkers voor u klaar. Voorafgaand aan de meeste theatervoorstellingen kunt u genieten van een overheerlijk driegangen theatermenu in ons sfeervolle restaurant aan de Rijnkant en na afloop kunt u nog heerlijk naborrelen met een Nablijvertje.

Maar u hoeft geen theater- of filmvoorstelling te bezoeken om te genieten van lekker eten en drinken in Café Alphens. Van dinsdag t/m zondag is Café Alphens vanaf 11.00 uur geopend (keuken geopend van 12.00 tot 21.00 uur). Onze kaart biedt overheerlijke variatie voor iedereen: van een lekker belegd knapperig broodje tot een overheerlijk theatermenu.

In het achterhuis van Café Alphens bevindt zich het theaterrestaurant. Het restaurant ligt aan de waterkant en biedt een prachtig uitzicht over de Oude Rijn.

Niet langer rennen en haasten om de voorstelling te halen? Of zin in een compleet avondje uit? Ga ontspannen naar de voorstelling en geniet van ons tweemaandelijks wisselend driegangen theatermenu.

Reserveren
Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken wij u vriendelijk te reserveren. Bestel nu uw theaterdiner(s) tegelijkertijd met uw theaterkaarten online en betaal slechts € 24,50 per persoon (excl. drank).

U kunt ook telefonisch of via e-mail reserveren. Dan bedragen de kosten van een theatermenu € 26,50 per persoon (excl. drank). Telefoon: 0172  42 92 80 (tijdens kantooruren), e-mail: horeca@theatercastellum.nl (u ontvangt hiervan een bevestiging).

Op dinsdagavond draait Cinema Castellum één of meerdere specials. Specials zijn films en boekverfilmingen die anders niet in Castellum te zien zouden zijn, maar waar toch vraag naar is. De specials zullen slechts enkele weken en alleen op dinsdagavond te zien zijn in Castellum. Wacht dus niet te lang met kaarten bestellen, want voor je het weet draait er weer een nieuwe special!

De dinsdagavondspecials zijn zowel online als aan de kassa te bestellen. De specials worden elke week aangekondigd in onze filmladdernieuwsbrief en in de ladderadvertentie van het Alphens Nieuwsblad.

Bekijk het actuele aanbod

*In de (basis)schoolvakanties zijn er geen dinsdagavondspecials.

Een keer per maand* organiseert Cinema Castellum op donderdag een filmmiddag speciaal voor de actieve 50-plusser die van kwaliteit en gezelligheid houdt. Tijdens CinePlus is iedere keer weer een andere mooie, ontroerende of humoristische film te zien.

Uiteraard wordt u tijdens deze filmmiddag onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje gastvrij onthaald in de aangename ambiance van onze Cinemafoyer, zonder de drukte van de weekend- en avondvoorstellingen. Cinema Castellum is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer en de nabijgelegen parkeergarage biedt voldoende parkeergelegenheid. Ook beschikt Castellum over een lift naar de Cinemafoyer.

Kaarten voor CinePlus kosten wanneer u online bestelt slechts € 6,50 per persoon** (normale prijs: € 8,50). Deze kaartprijs is inclusief een kopje koffie of thee met een koekje voorafgaand aan de film.

Filmkaarten voor CinePlus zijn zowel online als aan de kassa te bestellen. Tijdens openingstijden van de kassa kunt u ook telefonisch reserveren: 0172 - 42 92 92.

Bekijk het actuele aanbod

*In de zomervakantie en kerstvakantie is er geen CinePlus
**Kaartprijs per persoon aan de kassa of bij telefonische reservering: € 7,00

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in