Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Slopen, bouwen én opnieuw inrichten. Dat staat alle woningen van het Rode Dorp de komende periode te wachten. Het sloop- en nieuwbouwproject van Woonforte wordt in drie fases uitgevoerd en duurt naar verwachting tot en met 2025. Met de sloop van het eerste gedeelte van het Rode Dorp wordt in oktober gestart. Alle bewoners hebben daarom inmiddels hun woningen verlaten, waardoor een deel van de wijk er uitgestorven bij staat.

“Het is een heel apart gezicht om te zien, zulke lege straten. Het lijkt net een spookstad, zo uitgestorven is het”, vertelt een voorbijganger. “In België hebben ze ook zo’n spookstadje, Doel. Dat doet me hier heel erg aan denken. Alle huizen staan helemaal leeg, auto’s zijn nergens meer te bekennen en er zijn zelfs ruiten ingegooid.”

Benieuwd naar de nieuwe ontwerpen van het Rode Dorp? Die vind je hier.