De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 17 februari unaniem besloten dat op de gronden van Racketcentrum Nieuwe Sloot woningen en een nieuw compacter racketcentrum komen. De raad vindt ook dat hier indoor tennisbanen bij horen.

De plannen voor de woningbouw zijn vorige week al goed ontvangen door de politieke partijen. In een raadscommissievergadering spraken zij hun waardering uit voor de verschillende woningen. Het plan is om ongeveer 300 woningen in de lagere en midden prijsklassen te bouwen.

De commissie werd verrast door klachten over de participatie. Dat is afgelopen week onderzocht en uit de correspondentie blijkt vooral dat er wel is gecommuniceerd en geparticipeerd, maar dat niet iedereen zijn zin heeft gekregen. Voor wat betreft de woningbouw, blijven de plannen zoals ze zijn en de gemeenteraad is donderdag 17 februari unaniem akkoord gegaan.

Indoor banen erbij

Het racketcentrum wordt echter anders ingericht, zo heeft de gemeenteraad besloten. Er komen drie indoor tennisbanen bij. Als dat ten koste gaat van geplande padelbanen, dan kunnen die een plek vinden elders, bijvoorbeeld in sportpark De Bijlen. ”Drie indoor banen is volgens de KNLTB voldoende om de functie voor onder meer het rolstoeltennis te behouden”, meldt André de Jeu (Nieuw Elan) die het initiatief heeft genomen voor de wijziging.

Weer in gesprek

Wethouder Gerard van As vindt de wijziging prima. “Dit is een kans om participatie verder vorm te geven. Ik zie ook een aantal andere variabelen die we nog kunnen meenemen, bijvoorbeeld suggesties om het parkeren te verbeteren.” De wethouder wil opnieuw om de tafel met de Klankbordgroep en de tennisclub. Vooral TV Nieuwe Sloot heeft zich ingespannen om indoor tennisbanen in het nieuwe racketcentrum voor elkaar te krijgen.