Josh Walet

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 35 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een potje kanopolo in het centrum en een flinke gaslekkage tot aan de opening van een nieuw winkelcentrum. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

In de nabije toekomst hoef je je niet meer te vervelen tijdens het wachten voor de Alphense Brug. Dan kun je onder de brug namelijk het gedicht van Kimm Mulder lezen. Vorig weekend is haar gedicht gekozen uit 136 inzendingen.

SoLow, een winkelketen met een hoge funfactor, opent voor het eerst haar deuren in Alphen. Samen met de Intertoys en de Mediamarkt zal de winkel zich vestigen in het nieuwe winkelcentrum Rijnplein. Het winkelcentrum is vrijdag 2 september om 11:00 geopend.

Ken jij iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving in Alphen aan den Rijn? Sinds dit jaar is het mogelijk om jongeren die zich inzetten voor mens, dier of maatschappij in het zonnetje te zetten. Daarvoor zijn de Jeugdlintjes in het leven geroepen, voor jonge mensen tussen de 4 en 22 jaar.

Alphenaren die woensdagavond op het terras zaten bij de Aarkade werden getrakteerd op een heus potje kanopolo. Bij kanopolo zitten spelers in een kajak en proberen ze te scoren met een peddel. Het bruggetje diende in dit geval als doel. Het initiatief voor het potje kanopolo in het Alphense centrum kwam van de Alphense kanovereniging.

De gemeente is druk bezig met het vergroenen van het Alphense stadshart. Deze week is het Omloopkanaal groener gemaakt. Je vindt daar nu tien drijvende eilanden met planten. Dit moet de waterkwaliteit in het kanaal verbeteren.

Deze week kregen de plannen voor winkelcentrum De Aarhof wat meer vorm. Het winkelaanbod wordt kleiner en er komen ruim 300 woningen bij. Het pand van Hema is onlangs aangekocht en nu wordt het een complete herontwikkeling.

Oorspronkelijk zouden de werkzaamheden voor de vergroening van het Stadhuisplein in het Alphense centrum zo’n acht weken in beslag nemen, maar dat loopt toch wat anders. Doordat er schadelijke stoffen in de grond zijn aangetroffen hebben de werkzaamheden vertraging opgelopen.

Verkeer en vervoer

Dinsdag reden er opnieuw geen NS-treinen in Nederland vanwege de landelijke stakingsacties. Ook de R-Net treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda reden niet.

Er komen de komende periode nog meer deelvoertuigen bij. GO Sharing heeft nu 75 deelscooters in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met de uitbreiding van het aanbod komt het totaal straks op 100 deelscooters en 100 deelfietsen. Er komen dus nog 25 deelscooters bij en 100 deelfietsen.

Wachten voor de Leimuiderbrug. Volgens Sjoerd van der Hoorn moet hier een einde aan komen. De Leimuidenaar is een petitie gestart om zowel de provincie Noord-Holland als Zuid-Holland te overtuigen de Leimuiderbrug te vervangen door een tunnel. Dit vanwege de vele storingen.

Berichten van de handhavers

Afgelopen zondagavond was er sprake van een medische noodsituatie in de Fazantstraat in Alphen aan den Rijn. Ook de traumahelikopter kwam hiervoor ter plaatse. De dichtstbijzijnde plek voor de traumahelikopter om te landen was het dagcampingterrein. De politie stond klaar om de MMT arts en verpleegkundige zo snel mogelijk naar het incident te brengen.

Twee personen reden vorige week vrijdag op een snorfiets door het voetgangersgebied van winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn. Bij controle bleek dat de snorfietser geen rijbewijs had en de snorfiets bleek afkomstig te zijn van diefstal.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, afgelopen weekend, werd een 34-jarige man op een bakfiets aangehouden door politiebikers. Hij had veel gereedschap op zak waar hij fietsen mee zou kunenn stelen. Achteraf bleek deze man al aantal keer verdachte te zijn geweest van fietsdiefstallen.

Je mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden of fietsen? Dat is niet toegestaan. De afgelopen weken heeft de politie in Alphen aan den Rijn hier extra aandacht aan besteed. Hierbij zijn ook de nodige bekeuringen uitgedeeld.

Door het gebrek aan regen is de droogte op veel plekken goed te merken. Dinsdagmiddag resulteerde dat in een bermbrand bij de Koningin Julianabrug. Werklui konden gelukkig snel ingrijpen om verdere verspreiding te voorkomen. 

Bij de brandweer kwam dinsdagmiddag een melding binnen van een gaslucht die te ruiken was in de Acaciastraat in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek het te gaan om een flinke gaslekkage in een woning. Hierop heeft de brandweer twee portieken ontruimd. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam gisteren 17:03

Bikkels on Bikes: Het Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Hongarije. Veel Hongaren hebben hier een tweede huisje of appartement om te genieten van het water en het warme weer. Hoe is het om langs dit meer te fietsen en waarom is het zo geliefd dat gaan wij ontdekken. Het balatonmeer is zo groot, toen mijn vader vanuit Griekenland naar huis vloog met het vliegtuig op een heldere dag vertelde de piloot, als je nu uit het raam kijkt, kun je het balaton meer duidelijk zien, het grootste meer van Hongarije.

Advertorial Theater gisteren 15:45

Een spektakel vol interactie in Castellum!

Stap binnen in de wereld van Checkpoint Theater en laat je meeslepen in een ongekend spektakel dat al je zintuigen prikkelt en je hart sneller doet kloppen!

Werken gisteren 14:16

Vacatureoverzicht week 17: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Verkeer en vervoer gisteren 11:55

Afsluiting kruising Pieter Doelmanstraat voor werkzaamheden

De gemeente kondigt aan dat de kruising Pieter Doelmanstraat, in samenwerking met aannemer Dura Vermeer, vanaf 29 april tot en met 3 mei tijdelijk afgesloten zal worden voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting is nodig vanwege de noodzakelijke werkzaamheden voor het aanbrengen van een pompput en het vernieuwen van de riolering.