Ponsioen Installatietechniek B.V. logo
Tip!

Ponsioen Installatietechniek B.V.

Wie is Ponsioen?

Ponsioen Installatietechniek is een echt Alphens bedrijf, opgericht in 1839. Inmiddels zijn zij uitgegroeid tot een modern totaalinstallatiebedrijf met bijna 60 medewerkers. Op het gebied van werktuigkundige, sanitaire en elektrotechnische installaties bieden zij u één vast aanspreekpunt en nemen zij u alle zorg uit handen. Hun team is uiterst ervaren en gemotiveerd, met medewerkers die de vakinhoudelijke ontwikkelingen op de voet volgen. Naast de kennis die zij zelf in huis hebben, beschikken zij ook over een uitgebreid en deskundig partnernetwerk.

Ponsioen Installatietechniek is voornamelijk actief in de Randstad binnen de segmenten wonen, werken, zorgen en leren. Hun opdrachtgevers komen uit de utiliteitsbouw, maar zij werken ook voor woningcorporaties en particulieren. Deze brede klantenkring bedienen zij zowel met innovatieve projecten als met service en onderhoud van bestaande installaties. In de afgelopen jaren zijn duurzaamheid en energiezuinigheid een steeds belangrijker thema geworden in hun strategie. Zij zijn steeds op zoek naar betere systemen met hogere rendementen, zodat zij met energiezuinige installaties kunnen bijdragen aan de wereld van vandaag en morgen. 

Eén adres voor:

 • sanitaire installaties
 • elektrische installaties
 • verwarmingsinstallaties
 • klimaattechniek
 • duurzame oplossingen
 • meet- en regeltechniek/domotica
 • service en onderhoud

De serviceafdeling van Ponsioen staat voor u klaar op het gebied van verwarming-, ventilatie en elektrotechniek. Al dan niet gecombineerd met duurzame oplossingen voor uw woning. Ons aanbod voor vervanging, reparatie en en onderhoud vindt u hieronder.

Bij Ponsioen kunt u terecht voor onder andere:

 • CV Ketels
 • Airconditioning
 • Duurzame installaties voor uw woning
 • Wamtepopmpen
 • Elektischer installatie
 • Ventilatie
 • Zonnepanelen
 • Zonneboilers

Voor meer informatie of een afspraak maken ga naar  https://www.ponsioenbv.nl/particulier

Nu en in de komende jaren zal er veel veranderen in de installatietechniek. Of het nu gaat om duurzame oplossingen of innovatieve technieken, er ligt een scala aan mogelijke oplossingen. Om deze vraagstukken goed te kunnen invullen trekt Ponsioen Installatie Techniek al in een vroeg ontwerp stadium met u als opdracht gever op. Of dit nu een particuliere of zakelijke opdrachtgever betreft.

Vanuit onze vestiging in Alphen aan den Rijn werken vakkundige adviseurs dagelijks aan de beste oplossingen. We beschikken over de noodzakelijke praktische kennis, aangevuld met benodigde theoretische kennis. Alles om voor u de beste oplossing te kunnen bieden.

Een duurzaam en aangenaam klimaat creëren op uw kantoor, school, woning of verzorgingshuis met een klimaatinstallatie. Deze bestaat uit: verwarming, koeling, ventilatie en luchtvochtigheid. Door het juist afstemmen van deze elementen verzekeren wij u een comfortabele leefomgeving en een laag energieverbruik.

Duurzaam

Door effectieve regeling en opslag van warmte en kou kunt u het energieverbruik terugbrengen.

Verwarmingsinstallatie

Verwarming kan op diverse manieren. Afhankelijk van uw situatie geven wij u een passend advies. Wij kijken altijd naar het rendement van de investering en wat de totale kosten zijn voor de duur van de installatie. Installaties die wij veelal verzorgen zijn centrale verwarming, WKO – installaties, warmtepompen, zonnepanelen en boilers.

Koelinstallatie

Het klimaat in Nederland verandert. Koelinstallaties zijn hierdoor een belangrijk onderdeel van uw klimaatbeheersing geworden. De continue toevoer van verse en koele lucht zorgt voor betere arbeidsprestaties. Naast het koelen van algemene ruimtes, kan deze techniek ook gebruikt worden voor andere doeleinden, waaronder serverruimtes.

Ventilatie en luchtbehandeling

Het betreft de toevoer van verse lucht. Voor u, uw medewerkers of uw gasten. De toevoer van verse en koele lucht zorgt voor betere arbeidsprestaties. Verse lucht kunt u creëren door mechanische ventilatie en bevochtigen van de lucht.

Wij adviseren, ontwerpen en installeren van kleine tot een complexe installatie voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten:

Sanitaire toestellen

Wij leveren en monteert sanitaire toestellen van vrijwel alle fabrikanten en leveranciers. Wij kunnen u adviseren in ergonomische of waterbesparende producten. Dit in combinatie met toestellen voor een specifieke toepassing.

Drinkwaterinstallaties

Drinkwater is iets waar u niet zonder kunt. Het is daarom van belang dat deze installaties zorgvuldig worden uitgevoerd. Wij monteren installaties voor drinkwater, warmwatervoorziening, onthard- en demiwater en grijswater en garanderen u een energiezuinige, kwalitatieve en schone drinkwatervoorziening.

Hemelwaterafvoer

Voor alle soorten gebouwen leveren wij afvoersystemen voor hemelwater. Wij installeren installaties voor de afvoer van hemelwater, noodregenwater als ook het opvangen van regenwater voor hergebruik. Afhankelijk van uw gebouw en wensen adviseren wij u welk systeem het beste bij u past.

Riolering

Levering en aanleg van rioleringen voor het afvalwater van bijvoorbeeld sanitaire toestellen, keukeninstallaties, werkplaatsen tot en met laboratoria.

Brandbestrijding

Aanleg van brandbestrijdingsmiddelen bestaande uit brandslanghaspels en handblusmiddelen.

Van lichtinstallaties tot beveiligingsnetwerken en van meet- en regeltechniek tot domoticasystemen: de mogelijkheden op het gebied van elektrotechnische toepassingen zijn velerlei. Duurzaamheid en energiebesparende systemen spelen hierbij een belangrijke rol. Voor tal van opdrachtgevers realiseren wij oplossingen die naadloos aansluiten op de wensen. Veilig, betrouwbaar en conform technische specificaties.

Verlichting

Wij verzorgen voor u de aanleg, het onderhoud of vervanging van de verlichting. Dit doen wij voor binnen-, buiten- en noodverlichting. Ons advies hierin is altijd duurzaam en energiebesparend.

Elektra

Voor kleine en grote projecten bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren diensten aan u als particulier, maar ook voor grote bedrijven.

 • Krachtstroominstallatie
 • Zwakstroominstallatie

Data & telecom

Intercom

Telefoon- en video-installaties

Beveiliging

Beveiligingsinstallatie

Brandmeldsysteem

Domotica

Slimme technieken om het gebruikersgemak te optimaliseren. U kunt zo gemakkelijk de verwarming, verlichting, beveiliging en nog veel meer regelen. De inrichting en wensen van deze systemen zijn per sector verschillend. Wij adviseren u graag op maat over de juiste inrichting

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in