Theater, Zomerlezingen Karin Braamhorst | ROB SCHOLTE

ROB SCHOLTE | REPRODUCTIE VERPLICHT

Museum de Fundatie presenteert 200 schilderijen van Rob Scholte. Het is een speelse tentoonstelling vol humoristische kopieën en verwijzingen. Rob Scholte behoorde eind jaren '80 tot de wereldtop van de postmodernistische kunst naast bijvoorbeeld Jeff Koons.

Rob Scholte wordt wel de koning van het copyright genoemd. Afbeeldingen uit kunst en reclame vormen het uitgangspunt voor zijn schilderijen. Rob Scholte laat zien dat er een schoonheid zit in reproductie. Door de context te veranderen krijgen beelden een andere betekenis. De onderwerpen van de schilderijen van Scholte verraden zijn enorme politieke en maatschappelijke betrokkenheid. Een levensgrote advertentie waarin Rob Scholte schrijnend de Nederlandse koloniale geschiedenis blootlegt. In een tijd van deepfakes en social media is het werk van Scholte relevanter dan ooit.

Museum de Fundatie laat een omvangrijk overzicht zien van zijn schilderijen. Dat is bijzonder want er is al dertig jaar geen enkele overzichtstentoonstelling van zijn werk in Nederland te zien geweest. Het zegt veel over het huidige kunstklimaat. Musea willen blockbusters met veel bezoekers en hebben onvoldoende aandacht voor Nederlandse hedendaagse kunstenaars.

Met deze actuele tentoonstellingslezing van Karin Braamhorst bent u weer helemaal op de hoogte van wat er deze zomer in de musea te zien is.

ROB SCHOLTE – REPRODUCTIE VERPLICHT
Museum de Fundatie, Zwolle
Tot en met 26 juni 2022

Passe-partout 5 lezingen Normaal: € 60,-
Passe-partout 5 lezingen Vriend: € 52,-
Enkele lezing Normaal: € 15,-
Enkele lezing Vriend: € 13,-


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

28 mei 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 mei 2024 om 19:45 – 21:30 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

28 mei 2024 om 20:00 – 21:55 Castellum Theater & Film
Civil War

Civil War is een intrigerende actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van totale instorting staat en in chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen. Civil War laat niet alleen de fysieke conflicten op het scherm zien, maar brengt ook de diepere, onderliggende problemen aan het licht die hebben geleid tot de ontwrichting van het ooit zo trotse land.

28 mei 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla