Film, À plein temps

In 2021 maakte À PLEIN TEMPS veel indruk op diverse filmfestivals. Toch vond de film geen distributeur in Nederland. Op initiatief van Filmhuis De Spiegel in Heerlen krijgt de film alsnog een landelijke release. Dit sociale drama voelt aan als een thriller dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy (ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES). De toegewijde moeder Julie, die constant alle ballen in de lucht moet houden, komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna uitmondt in een gevecht op leven en dood – een lofzang op alle laagbetaalden en op moeders die er alleen voor staan!

Elke dag haast Julie zich van haar zware werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Elke seconde van de dag is ze in touw. Net wanneer ze een sollicitatiegesprek heeft kunnen regelen voor een baan die meer bij haar (niveau) past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit. Dat zet zowel een mooiere toekomst, als het behoud van haar huidige baan op losse schroeven.

De film won vorig jaar op het Filmfestival van Venetië onder andere de prijs voor beste regisseur en beste actrice.

NRC ★★★★ “À PLEIN TEMPS is een overdonderende film over de precaire situatie van vrouwen die moeten redderen, rennen en razen om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Filmkrant “Het uitstekende À Plein Temps volgt koortsachtig een alleenstaande moeder die bijna bezwijkt onder de druk.”

Trouw ★★★★ “Er is ook wel degelijk hoop: de film is vergevingsgezinder dan de werkelijkheid die hij laat zien. Dat is fijn voor Julie en het is fijn voor de kijker. Tegelijk weet je, en dat is een pijnlijk besef, dat veel mensen precies zoals Julie door de dagen worden gejaagd.”

Volkskrant ★★★★ “Actrice Laure Calamy draagt de film, bovenal met haar gezicht, waarop de zorgen, en paniek, geleidelijk meer vat krijgen. Ze slaan almaar diepere barsten in Julie’s professionele glimlach en onmiskenbare ambitie.”


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.