CHARLIE CHAPLIN SPECIAL

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100ste verjaardag. En hoe beter dat de vieren dan met de terugkeer van zijn speelfilms op het grote doek in bioscopen en theaters over de hele wereld! Ook Parkvilla doet mee en vertoont drie van zijn films.

We trappen deze special af met een avondvullend programma met een filmcollege door Rudi de Boer en vertoning van The Kid. The Kid was de eerste lange speelfilm van Chaplin en wordt door velen gezien als een van de belangrijkste films van het stomme tijdperk.

Filmcollege Charlie Chaplin door Rudi de Boer | 19.30 - 20.30

Hollywood stond in haar kinderschoenen en filmsterren bestonden nog niet. En toen verschenen daar in 1914 de eerste slapstickfilmpjes met ene Charles Chaplin. Eén van de eerste grote filmsterren was geboren. Tot op de dag van vandaag worden zijn films wereldwijd met veel plezier bekeken. Zijn iconisch personage, The Tramp, is zelfs als silhouet bekend. Zijn snor, wandelstok en bolhoed zijn tijdloos. Hij is de meester van het uitbeelden van doldwaze situaties, zowel in beweging als mimiek. Chaplin wist maatschappelijke misstanden, relativerend met humor, onder de aandacht te brengen. De bekende lach met een traan was op zijn lijf geschreven. Filmwetenschapper Rudi de Boer zal aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing geven over deze grootheid.

Pauze

Filmvertoning The Kid | 21.00

In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage de zwerver (Chaplins alter ego The Little Tramp) een nieuwe sidekick: de Kid (Jackie Coogan). The Kid was Chaplin's eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

The Kid (en andere Chaplin speelfilms) is speciaal voor het 100 jarig bestaan gerestaureerd in 4K / 2K en weer te bewonderen in de bioscopen en filmtheaters.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

6 augustus 2021 – 31 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

22 september 2021 – 22 oktober 2021
Cursus Positief leven start weer!

Cursus Positief leven start 22 september weer!

29 september 2021 – 1 december 2021