Unbreakable

Combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor, persoonlijke verhalen en indrukwekkende visuals. 

Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit Soweto.

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

WORKSHOP (18.30-19.30 uur | € 10,00 pp) - Leer de typische streetdance stijl uit Zuid-Afrika, die bekend staat om het energieke, snelle voetenwerk van een van de Soweto Skeletor Movers! 

Lees HIER de recensie uit Theaterkrant.

Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. 

Lloydscompany: Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst en is een levende hiphoplegende in Rotterdam en daarbuiten. Hij kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

Cast: Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe (ZA)

TRIGGER WARNING: In enkele delen van dit stuk passeren onderwerpen die sommige bezoekers als triggerend kunnen ervaren. De dansers vertellen hun eigen persoonlijke verhaal en uiten hun gevoelens in dans en raken onderwerpen aan zoals suïcidale gedachten en huiselijk geweld. Dit gaat om slechts enkele minuten in het stuk. De gehele voorstelling heeft een positieve benadering waarbij de dansers vertellen hoe het hun leven heeft gevormd en ‘unbreakable’ heeft gemaakt.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

16 januari 2024 – 29 februari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Emke van Heiningen

Het werk van Emke bestaat voornamelijk uit kleine, kleurrijke schilderijtjes van dieren met grappige, menselijke uitspraken en oneliners. Inspiratie doet ze vooral op op haar werk en op straat. Vervolgens koppelt ze de tekst aan een dier.

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

22 februari 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
22 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
22 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
22 februari 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla