Unbreakable

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • donderdag 16 november 2023 om 20:30 – 23:59

Combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor, persoonlijke verhalen en indrukwekkende visuals. 

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers. 

In een combinatie van oprecht spel, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) en ‘bone breaking‘, Afrohouse, Amapiano beats (muziekstijl uit Zuid-Afrika die dankzij TikTok razendsnel naar Nederland is gekomen), humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen die hun Unbreakable spirit op de proef stelden. Ondanks vele tegenslagen en slechte verleidingen die hun pad kruisen, zijn deze dansers “unbreakable”. 

WORKSHOP (18.30-19.30 uur | € 10,00 pp) - Leer de typische streetdance stijl uit Zuid-Afrika, die bekend staat om het energieke, snelle voetenwerk van een van de Soweto Skeletor Movers! 

Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. 

Lloydscompany - Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community. 

Dansers: Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe  

TRIGGER WARNING In enkele delen van dit stuk passeren onderwerpen die voor sommige bezoekers als triggerend kunnen ervaren. De dansers vertellen hun eigen persoonlijke verhaal en uiten hun gevoelens in dans en raken onderwerpen aan zoals suïcidale gedachten en huiselijk geweld. Dit gaat om slechts enkele minuten in het stuk. De gehele voorstelling heeft een positieve benadering waarbij de dansers vertellen hoe het hun leven heeft gevormd en ‘unbreakable’ heeft gemaakt. 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

8 juni 2023 – 7 juli 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk'

Van 8 juni tot 7 juli zijn de finale-ontwerpen van vier klassen van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum voor de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’ te bewonderen in Alphen-Centrum!

10 juni 2023 – 14 juni 2023 Theater Castellum
The Little Mermaid 2D (NL)

Het verhaal van een jonge zeemeermin die dolgraag meer wil weten over de wereld buiten de zee.