Spetterend gospelconcert sluit het feestelijk jaar in Adventskerk af

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
  • vrijdag 16 december 2022

Gospel & Soul Night met Nederlands bekendste gospel choir en souldiva Berget Lewis.

Alphen aan den Rijn 7 september 2022 – Een jaarlang heeft de Adventskerk haar 100-jarige verjaardag gevierd met afwisselende activiteiten in- en rondom de kerk. Als afsluiter van het feestelijk jaar vindt op vrijdagavond 16 december de Grande Finale plaats. Nederlands beste en bekendste gospel koor, Zo! Gospel Choir, treedt samen met Berget Lewis in de kerk op.

Zo! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland. Zo traden ze eerder dit jaar op tijdens het North Sea Jazz festival in Rotterdam, in het voorprogramma van Gregory Porter in de Ziggo Dome en zelfs tijdens BBC proms in de Royal Albert Hall.

Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van o.a. de “Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel” Berget Lewis. Zij zal deze avond ook aanwezig zijn in de Adventskerk en een heerlijke avond met dit koor verzorgen.

“Wat een feestjaar is het geweest. De aftrap was in februari met een unieke lichtshow op de buitenkant van de kerk. Daarna volgde een concert met de Jostiband en Trijntje Oosterhuis, een virtuele torenklim, een expositie in de kerk én zelfs een jubileumboek met 128 pagina’s. Ik denk dat het niemand in Alphen aan den Rijn is ontgaan, dat deze kerk al 100 jaar op een centrale plek in het centrum staat. Want deze mijlpaal is gevierd!” zegt Jan de Kruijf, voorzitter van de stichting.

De kaartverkoop is gestart. Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via de ticket site van Alphens.nl. Kosten zijn € 25 per ticket inclusief 1 pauze drankje. Vrienden van Stichting Vrienden van de Adventskerk betalen een vriendenprijs, namelijk € 20 per ticket inclusief 1 pauze drankje. De opbrengst komt geheel ten goede aan het behoud van de 100-jarige Adventskerk als monumentaal en kostbaar religieus erfgoed in Alphen aan den Rijn.

Voor meer informatie over dit concert, het vriendenprogramma en de stichting in het algemeen verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk. www.vriendenvandeadventskerk.info


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

8 april 2023 – 31 mei 2023 Bezoekerscentrum De Veenweiden
‘Natuur in Beweging’ door IVN Natuurkiekers

Kom jij ook naar de fototentoonstelling ‘Natuur in beweging’ in het Bezoekerscentrum De Veenweiden?

17 april 2023 – 31 mei 2023 Theater Castellum
Boys in Heels

Boys in Heels: vrij om jezelf te zijn

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.