Landelijke Informatiedag over samenwerken met dieren in de zorg

  • , ,
  • zaterdag 17 september 2022 om 09:30 – 17:00

Kom alles te weten over therapie met honden, coachen met paarden en ondernemen met een dier in de zorg.

Workshops, lezingen, informatie opdoen over opleidingen, netwerkborrel, tijdens de Zaak op Poten & Co. landelijke informatiedag kom je álles te weten over samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Zaterdag 17 september is de enige dag dat alle disciplines vanuit het AAI werkveld (animal assisted interventions) samenkomen. Er worden 16 verschillende workshops gegeven door professionals die een kijkje in de keuken geven. Er zijn verschillende opleiders aanwezig zodat je je goed kan laten informeren over verantwoord werken met een dier in de zorg. Tijdens de informatiemarkt, die plaatsvindt tussen de workshops door, zullen ook de professionals al je vragen beantwoorden. Ook kan je als bezoeker tijdens die informatiemarkt je goodiebag vullen met informatie en een leuk aandenken van de dag.

Er zijn twee lezingen. Hesther Selbeck vertelt over contextuele paardentherapie die zij geeft in Spanje. Natasja van de Wiel neemt je mee in haar verhaal over de weg die zij heeft afgelegd om met hulphonden te gaan werken. Marleen van Baal is dagvoorzitter. Zij is coach en verbindend ondernemer in de dierenbranche.

Tickets en meer informatie over de workshops zijn te vinden via: www.zaakoppoten.nl/landelijkeinformatiedag 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.