Cabaret Deconstruit

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • dinsdag 17 oktober 2023 om 20:30 – 23:59

Met muziek, zang, dans en gesproken woord biedt Cabaret Deconstruit een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen. 

Met muziek, zang, dans en gesproken woord biedt Cabaret Deconstruit een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen, waarin één ding duidelijk is: zo kan het niet langer! Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana staan bekend om hun opwindende fysieke danstaal en de centrale rol van live uitgevoerde muziek. Kunstenaars uit verschillende culturen, disciplines en achtergronden ontmoeten elkaar ook vanavond. 

In deze coproductie met Dyane Donck Company slaan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana samen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste Dyane Donck de handen stuk. Componiste Dyane Donck, actief op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica, creëert zowel een groovy “pop-sound” als associatieve, filmische klankwerelden van digitale klanken, geluiden, stem en akoestische instrumenten. Dankzij de energie van de voorstelling verandert de rigiditeit van het uitroepteken in de bevalligheid van het vraagteken.   

Bijzonder, persoonlijk pubieksonthaal 

Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana je uit om kennis te maken met de dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en je kunt vragen stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling. 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

5 juni 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

5 juni 2023 – 7 juni 2023 Theater Castellum
Air

Hoe het merk Air Jordan een revolutie teweegbracht in de sportcultuur.