Cabaret Deconstruit

Met muziek, zang, dans en gesproken woord biedt Cabaret Deconstruit een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen. 

LeineRoebana biedt in deze duistere dagen hoogpolig vermaak. Met muziek, zang, dans en gesproken woord biedt Cabaret Deconstruit een geheel eigen kijk op de wereld om ons heen, waarin één ding duidelijk is: zo kan het niet langer! Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana staan bekend om hun opwindende fysieke danstaal en de centrale rol van live uitgevoerde muziek. Kunstenaars uit verschillende culturen, disciplines en achtergronden ontmoeten elkaar ook vanavond. 

In deze coproductie met Dyane Donck Company slaan choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana de handen ineen met tekstschrijver Erik Bindervoet en componiste Dyane Donck. Componiste Dyane Donck, actief op het snijvlak van klassieke muziek, beeldende kunst en elektronica, creëert zowel een groovy “pop-sound” als associatieve, filmische klankwerelden van digitale klanken, geluiden, stem en akoestische instrumenten. Dankzij de energie van de voorstelling verandert de rigiditeit van het uitroepteken in de bevalligheid van het vraagteken.   

Gratis inleiding om 20.00 uur

Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana je uit om kennis te maken met de dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en je kunt vragen stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling. 

Meer zien van LeineRoebana? Eind 2020 interviewde Floris Kortie choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana voor Podium Witteman Extra. In een 50 minuten durend interview spreken zij over hun liefde voor dans en muziek en worden diverse fragmenten getoond van voorstellingen of van musici door wie zij geïnspireerd zijn. Bekijk HIER het programma terug.

Concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana Dans en zang: Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon de Ridder, Aika Goto e.a. Compositie en muziek: Dyane Donck Band Spoken word: Michael Jahoda Tekst: Bindervoet & Henkes


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

25 april 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
25 april 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

25 april 2024 om 20:00 – 21:40 Castellum Theater & Film
Miller's Girl

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met onverwachte wendingen bij het gecompliceerde project.

25 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 20:15 – 21:35 Castellum Theater & Film
WE, the EYES

Op het geluid van rock, bodysound, elektronische, experimentele en klassieke muziek breken tien performers door naar een nieuwe wereld.