Zin in Zondag: YA-festival

Deze Zin in Zondag staat in het teken van de Boekenweek van Jongeren. Tijdens het YA-festival staan op het programma: YA-schrijfster Chinouk Thijssen, BookTokker Noah (@jetweedevader), bookstagrammer Esmee (@thegoodbookstuff) en een open inloop in de Maakplaats! Dat wil je toch niet missen?

YA-festival Op 18 september vieren we de Boekenweek van Jongeren in de Bibliotheek van Alphen tijdens het YA-festival. Kom luisteren naar YA-auteur Chinouk Thijssen (o.a. Gegijzeld, Je hebt één nieuwe volger), volg een workshop van BookTokker Noah (@jetweedevader), loop langs bij de bookstagram workshop van Esmee (@thegoodbookstuff) of neem een kijkje in de Maakplaats (VR-experience, 3D-printen en meer) en kom leesinspiratie opdoen bij onze leestafels.

Hoe werkt het? Kies een (of meerdere) van de workshops en schrijf je gratis in! De Maakplaats is op open inloop, hiervoor is inschrijven niet nodig.

Wees er snel bij voor het Boekenweekgeschenk Wees er snel bij om een exemplaar te reserveren van het mooie 3PAK, het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. 3PAK bevat dit keer ijzersterke poëzie van Gershwin Bonevacia en twee verhalen van topauteurs Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.