Theater, Serious Music Alphen | Cairo

Deze avond verwelkomt Serious Music Alphen de nieuwe Engelse band ‘Cairo’ van Rob Cottingham, die bekend is als de toetsenman van Touchstone en van Captain Blue, zijn soloprojecten. Hij koos voor een band met muzikanten uit zijn omgeving, die met hem in zijn studio in Milton Keynes kunnen jammen en zich helemaal focussen op Cairo. In tegenstelling tot de redelijk abstracte muziek en teksten die Rob voor Touchstone heeft geschreven, gooit hij het bij Cairo meer over een andere boeg, meer menselijk met veel ‘heart and soul’.

Het debuut-album van de band ‘Say’ (2016) is met veel enthousiasme ontvangen. Het centrale thema is de ‘schaduwmoordenaar’, waarmee het album (met het nummer Shadow’) ook opent. Daarna verandert het langzaam naar hoe de mensheid met elkaar verbonden kan raken indien men dat ook echt wil. Een album met een positieve boodschap dus. Volgens Progwereld is het album ‘een ware belevenis voor de liefhebbers van toetsen, pakkende gitaarriffs programmering, aangevuld met elektronische sequels en akoestische gitaar en piano’. Ook live is de band goed op dreef; de pakkende samenzang van Rob met de nieuwe zangeres Lisa Driscoll wordt alom geprezen.

Cairo is verrassend en progressief, zonder de geijkte clichés en herbergt mooie melodieën en uitmuntende (duo)zang. Voor moderne progliefhebbers is deze avond dus een unieke kans om deze verrassende band te ontdekken.

Kaartverkoop
Voorverkoop (online): € 17,50 euro
Kassa: € 20,00 euro.
inclusief consumptie


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

30 mei 2020 om 07:00 – 00:00 Aarhof (Centrum)
30 mei 2020 om 12:00 – 13:00 TEAN
Gratis tennis clinics voor de Alphense jeugd (niet-leden)

TEAN organiseert gratis tennis clinics voor de Alphense jeugd (niet-leden)

31 mei 2020 – 1 juni 2020 Archeon
Pinkster-weekend

Dit Pinksterweekend is er weer van alles te beleven in Museumpark Archeon. Bezoekers volgen de aangegeven route (tijdlijn) door het park en beleven zo de geschiedenis van Nederland.

31 mei 2020 om 10:00 – 22:00