Productiehuis Alphen In de Willemstraat

Met de voorstelling ‘In de Willemstraat’ vertelt Productiehuis Alphen het verhaal van Bep en Janus van Gils. Van maart 1942 tot aan het einde van de oorlog boden zij in hun kleine huisje aan de Willemstraat in Alphen aan den Rijn onderdak aan dertien Joodse mannen en vrouwen. Die hebben allemaal de oorlog overleefd. Van die dertien mensen bivakkeerden een aantal bij de ouders van Janus die iets verderop in de Willemstraat woonden.

Voor zijn script-onderzoek sprak Kees Visschedijk met nazaten van zowel de onderduikers als de familie van Gils. In samenwerking met artistiek leider Nancy Ubert en regisseur Jan Laman kwam de definitieve tekst tot stand.

Met ‘In de Willemstraat’ hoopt PA zijn publiek (12+) mee te geven hoe moeilijk het wordt als het systeem je onderdrukt en hoe belangrijk het dan is dat er mensen zijn die zich om jou bekommeren.

In de Willemstraat is tussen 21 april en 4 mei te zien in Parkvilla. Ga naar de website voor meer informatie en het bestellen van kaarten. 

Kaartprijs
€ 15,- 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

24 januari 2022 – 30 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

24 januari 2022 om 19:30 – 22:00 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Fotografie voor gevorderden

Verdiep je verder in de fotografie – creëer de mooiste foto’s