Alphens EV

Schaapscheerdersfeest

Alle wol verzamelen... Op zondag 22 mei organiseert Kinderboerderij Zegersloot het schaapscheerdersfeest, waar iedereen kan bewonderen hoe de schapen geschoren worden!

Ieder jaar ontdoet Stichting Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer! De afgelopen twee jaren hebben ze de schapen stilletjes geschoren. Geen feest en geen gezelligheid. Wat was dát saai!

Maar nu, zijn de schaapjes over de dam.... en kan het traditionele schaapscheerdersfeest op 22 mei echt weer doorgaan! Van 11.00 - 16.00 uur, zonder restricties. Alleen een feest zonder jou is natuurlijk helemaal geen feest.. ben je er ook gezellig bij? Alleen samen met jou kunnen wij er een zeer leuke dag van maken!

Op het erf is een ambachtelijke markt met een diverse leuke braderiekraampjes. Echt interessant zijn het ouderwetse wol spinnen, de bokkenwagen (wie kent dit nog) en het maken van kaas. Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; schminken, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk kan er een rondje gereden worden met de pony's!

Heb je van al die activiteiten trek gekregen? Bij de foodcorner kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook de limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.

Kom jij ook? Voor volwassenen vragen ze een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. Voor € 3 is er voor hen een activiteitenkaart te koop. Alle betalingen graag contant en dit komt ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel. En wil jij helpen of een kraampje bij ons uitstallen, mail dan naar: beheer@kinderboerderijalphen.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.