Klarinetensemble Hart van Hout

Klarinetensemble Hart van Hout speelt 'Elementair'

Het Klarinetensemble Hart van Hout geeft op zondagmiddag 26 juni 2022 een uniek concert in de Oudshoornsekerk in Alphen aan den Rijn. Ruim 35 klarinettisten uit de wijde omgeving brengen een gevarieerd programma ten gehore. Het programma is samengesteld rond het thema ‘Elementair’, met muziek rond water, vuur, lucht en aarde. Prachtige werken van o.a. Purcell, Händel en de Amerikaanse popgroep Earth, Wind & Fire worden ten gehore gebracht. Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten kosten €12,50 (t/m 18 jaar €8) en zijn te reserveren via muziek@oudshoornsekerk.nl.

In 2017 is het Klarinetensemble Hart van Hout opgericht door Evie-Janne van Noorel en Paul Verlaan, twee klarinettisten die elkaar kennen van Harmonie Arti uit Alphen aan den Rijn. Inmiddels zijn er twee succesvolle projecten uitgevoerd. Het eerste project ‘Hart van Hout in première’ in 2017 en het tweede project ‘Licht’ in 2019 leverde veel positieve reacties op. Opnieuw is er besloten om een nieuw project te starten.  

Inmiddels zijn er vele klarinettisten die mee willen doen aan deze projecten.  Evie-Janne van Noorel: “Ruim 35 klarinettisten uit de wijde omgeving hebben zich dit keer voor het project opgegeven. Zowel de hoge esklarinet als de lage contrabasklarinet zijn vertegenwoordigd en de bes -, alt- en basklarinet maken het brede spectrum compleet. De klarinet leent zich dus uitstekend voor een orkest op zich”. En dat is heel bijzonder. “De klarinet is een veelzijdig instrument met een rijke klank, waardoor de klarinet geschikt is voor veel muziekstijlen- en genres, van klassiek tot pop. Dat is ook wat wij laten horen tijdens dit concert”.

De deelnemende klarinettisten hebben in zes repetities een concertprogramma ingestudeerd onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers. Alle muziek wordt speciaal voor dit project gearrangeerd. Hierdoor klinken er uitdagende werken die veelal niet eerder voor deze bezetting uitgevoerd zijn.

Programma

Voor dit nieuwe project is gekozen voor het thema ‘Elementair’ met muziek rond water, vuur, lucht en aarde. Er worden stukken ten gehore gebracht uit verschillende stijlperioden. Er klinken werken van William Byrd, Henry Purcell, Henri Verley, het bekende Music for the Royal Fireworks en Water Music van Georg Friedrich Händel en het befaamde Riverdance. Het concert wordt afgesloten met een medley van de Amerikaanse popgroep Earth, Wind & Fire.

Het concert ‘Elementair' is op zondagmiddag 26 juni in de Oudshoornsekerk aan de Oudshoornseweg 90 in Alphen aan den Rijn. Het concert begint om 15:00 uur (zaal open om 14:30 uur). Kaarten kosten €12,50 (t/m 18 jaar €8) inclusief consumptie. Kaarten zijn te reserveren via muziek@oudshoornsekerk.nl. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina ‘Klarinetensemble Hart van Hout’ of stuur een mail naar klarinetchoir@gmail.com.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.