Archieffoto

SchaapscheerdersFEEST 28 mei

Alle wol verzamelen...

Ieder jaar ontdoet St. Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer!

Vorig jaar was het schaapscheerdersfeest een daverend succes. Ook dit jaar zijn de schaapjes weer over de dam... en wordt het traditionele schaapscheerdersfeest op zondag 28 mei, van 11:00 tot 16:00 uur gevierd. 

Alleen een feest zonder jou is natuurlijk hélemaal geen feest... ben jij er ook gezellig bij? Alleen samen met jou kunnen wij er een zeer leuke dag van maken! Tevens sponsor jij hiermee direct de kinderboerderij.


Op het erf is er een ambachtelijke markt met leuke braderiekraampjes en zelfgemaakte producten. Verwen jezelf met een leuk cadeau of maak iemand anders er blij mee. Voor de nieuwsgierigen onder ons, is er te zien hoe je kaas maakt én voor de creatievelingen zijn er kaaspakketten te koop om zélf thuis kaas te maken. Een kant-en-klaar kaasje bij de kaasboer kopen kan natuurlijk ook.


Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; skelter rijden, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk zijn er pony's. Voor de échte waaghalzen is er ook een bungee-trampoline. Wie durft? Wie het wat rustiger aan wil doen, kan met een scorekaart de allerhoogste score proberen te behalen met échte Oud-Hollandse spellen.


En heb je van al die activiteiten trek gekregen? Op het food-plein kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook onze limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.


Kom jij ook? Voor volwassenen vragen we een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. Dit jaar wordt er gewerkt met muntjes (deze zijn ieder evenement geldig). Pinnen kan, maar kost € 0,25 extra in verband met de kosten. Alle betalingen komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel. 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

8 april 2023 – 31 mei 2023 Bezoekerscentrum De Veenweiden
‘Natuur in Beweging’ door IVN Natuurkiekers

Kom jij ook naar de fototentoonstelling ‘Natuur in beweging’ in het Bezoekerscentrum De Veenweiden?

17 april 2023 – 31 mei 2023 Theater Castellum
Boys in Heels

Boys in Heels: vrij om jezelf te zijn

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.