Archieffoto

SchaapscheerdersFEEST 28 mei

Alle wol verzamelen...

Ieder jaar ontdoet St. Alphense Kinderboerderijen de schapen weer van hun warme wollen vacht. Weg met die dikke jas, kom maar op met het warme weer!

Vorig jaar was het schaapscheerdersfeest een daverend succes. Ook dit jaar zijn de schaapjes weer over de dam... en wordt het traditionele schaapscheerdersfeest op zondag 28 mei, van 11:00 tot 16:00 uur gevierd. 

Alleen een feest zonder jou is natuurlijk hélemaal geen feest... ben jij er ook gezellig bij? Alleen samen met jou kunnen wij er een zeer leuke dag van maken! Tevens sponsor jij hiermee direct de kinderboerderij.


Op het erf is er een ambachtelijke markt met leuke braderiekraampjes en zelfgemaakte producten. Verwen jezelf met een leuk cadeau of maak iemand anders er blij mee. Voor de nieuwsgierigen onder ons, is er te zien hoe je kaas maakt én voor de creatievelingen zijn er kaaspakketten te koop om zélf thuis kaas te maken. Een kant-en-klaar kaasje bij de kaasboer kopen kan natuurlijk ook.


Voor de kids zijn er ook leuke activiteiten; skelter rijden, broodjes bakken, springen op het springkussen en natuurlijk zijn er pony's. Voor de échte waaghalzen is er ook een bungee-trampoline. Wie durft? Wie het wat rustiger aan wil doen, kan met een scorekaart de allerhoogste score proberen te behalen met échte Oud-Hollandse spellen.


En heb je van al die activiteiten trek gekregen? Op het food-plein kun je oer-hollandse lekkernijen versmaden. Speciaal voor deze gelegenheid is ook onze limonadekoe van stal gehaald, dus melken maar. En het opleidingsorkest ‘Door Samenwerking Sterk’ zal samen met zanger Marco Laros gegarandeerd de voetjes van de vloer krijgen.


Kom jij ook? Voor volwassenen vragen we een kleine bijdrage van € 2. Kinderen kunnen gratis naar binnen. Dit jaar wordt er gewerkt met muntjes (deze zijn ieder evenement geldig). Pinnen kan, maar kost € 0,25 extra in verband met de kosten. Alle betalingen komen ten goede aan de geiten, schapen, konijnen, kippen en de rest van de beestenboel. 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

20 juni 2024 – 26 juni 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk' 2024

Van 13 juni tot 12 juli zijn in Bibliotheek Alphen-Centrum de finale-ontwerpen te bewonderen van scholieren van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum die meededen aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’. Neem een kijkje!

20 juni 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
20 juni 2024 om 10:00 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
TaalCafé

In het TaalCafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We praten elke keer met elkaar over een ander onderwerp. Kom jij ook?

20 juni 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
20 juni 2024 om 14:00 – 14:30 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Bijna elke donderdag in Alphen-Centrum! Bel wel even voor een afspraak: 0172- 475 771 (keuze 2 Digilijn) of geef je op via de site en stel al je vragen over e-books of e-reader!