ActiVite logo
Tip!

ActiVite

ActiVite gelooft in persoonlijke zorg
ActiVite biedt uitstekende en persoonlijke zorg op de momenten dat het nodig is. Hierdoor kunnen mensen met een beperking - door ziekte of ouderdom - zo lang mogelijk actief, vitaal en zelfstandig blijven. Ze zijn de enige zorgaanbieder in de regio met een compleet en breed aanbod. Ze bieden de beste zorg op elk moment van de dag, 7 dagen per week, altijd en voor iedereen. Van huishoudelijke ondersteuning tot gespecialiseerde verpleging, ActiVite doet het en is er goed in. Zij doen alles wat ze kunnen om de cliënt te leren kennen en van daaruit verder te werken. Zij leveren zorg die past bij de cliënt, in elke fase van zijn reis. 

Zij doen alles wat ze kunnen om de cliënt te leren kennen en van daaruit verder te werken. Zij leveren zorg die past bij de cliënt, in elke fase van zijn reis.

Activite als werkgever
Als werkgever investeert ActiVite in haar medewerkers. Zorgtalenten zetten ze in hun kracht. De ambitie die ze als organisatie laten zien, blijkt ook uit de eigen ActiVite Academy. Hier bieden ze leer-werktrajecten en scholingen aan hun eigen medewerkers, zodat zij kunnen doorgroeien op het gebied waar hun passie ligt. Specialiseren wordt gestimuleerd, kansen worden volop geboden.

Hun ambitie blijkt ook uit hun expertise. Ze hebben veel kennis in huis op de gebieden dementie, wondzorg en palliatieve zorg. Daarnaast doen ze (mee aan) onderzoek, zodat er steeds meer bekend wordt over complexe ouderenzorg.

ActiVite Zuidervaart is een verpleeghuis waarop het woord vrijheid in de ruimste zin van het woord van toepassing is. U woont er in een door uzelf ingericht zorgappartement en bepaalt uw eigen levensritme. Met andere woorden: u houdt de regie over uw eigen leven en uw keuzes worden gerespecteerd door zowel uw medebewoners als de medewerkers.

Wonen in Zuidervaart betekent niet wonen tussen alleen maar Alphenaren en van een bepaalde geloofsovertuiging. De bewoners hier vormen een gemêleerd gezelschap; ze komen uit alle delen van Nederland en zijn van alle gezindten. In Zuidervaart voelt u zich thuis, omdat u er vrij bent in uw keuzes.

Wat anderen zeggen over Zuidervaart

  • "Zeer goede zorg! De medewerkers zijn vriendelijk en doen wat afgesproken is. Zij staan altijd voor je klaar."

  • "De ouderen werden met liefde behandeld en aangesproken. Uit alles sprak hart voor het vak."

  • "Er is goed overleg met het teamhoofd en de bewoners. Het teamhoofd doet haar uiterste best om problemen op te lossen en tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners, voor zover dat haalbaar is."

ActiVite vind het belangrijk dat u zo lang mogelijk die dingen blijft doen, die u zelf nog kunt en de regie houdt waar u kunt. Wij bieden u ondersteuning daar waar u dat zelf niet meer kunt en maken hier met u afspraken over. In ActiVite Noorderbrink wonen alleen mensen met een lichamelijke zorgvraag. Dat betekent dat er geen mensen wonen bij wie de diagnose dementie is gesteld.

De locatie beschikt over 30 éénpersoons zorgappartementen voor langdurig verblijf en 6 éénpersoons appartementen voor kort verblijf. Ieder appartement heeft een douche/toiletruimte en een klein keukenblok met kookplaatje, magnetron en koelkast. De appartementen voor langdurig verblijf beschikken bovendien over een balkon.

Er is een gezellige en centrale recreatieruimte waar men elkaar ontmoet tijdens de koffie, maaltijden en diverse activiteiten.

Wat anderen zeggen over ActiVite Noorderbrink

  • "Ik woon hier nog niet zo lang, ik heb het erg naar mijn zin. Ik ben heel blij met het personeel hier, ze zijn hartelijk en attent. Ze zorgen uitstekend voor me. Ze hebben altijd een luisterend oor."

  • "Afspraken worden keurig nagekomen en ik word prima verzorgd. Ik ben erg tevreden met mijn woning, het is lekker ruim en ik heb een fijn balkon. Ik vind het eten prima, er is genoeg keus en is is genoeg variatie."

  • "Ik ben blij hier, ik voel me vrij en gelukkig. Ik vind mijn kamer erg mooi, de kamer is groot en ik kijk leuk op het groen. Het personeel is vriendelijk en ze helpen me goed als het nodig is. Ik ben dankbaar dat ik hier woon."

  • "Ik vind het buitengewoon goed. De verzorging is heel goed, het personeel is heel aardig en behulpzaam. Er wordt altijd naar me geluisterd en alles gebeurt volgens afspraak."

In Rietveld vinden we structuur, herkenning en aandacht voor het individu erg belangrijk bij de zorg voor mensen met dementie. Daarom werkt op elke woning een vast team, dat is opgeleid om het mensen met dementie zo prettig mogelijk te maken. Samen met de bewoners wordt een dagindeling gemaakt die is afgestemd op hun gewoonten en behoeftes. Rietveld ziet er niet uit als een zorginstelling, maar heeft een ontwerp met de uitstraling van een dorp met eengezinswoningen.

Rietveld is grootschalig van opzet, maar de zorg in de groepen is kleinschalig. Dat laatste is belangrijk om de bewoners zich veilig en thuis te laten voelen. Maar door de grootschaligheid zijn er faciliteiten, die kleinschalig moeilijk te exploiteren zouden zijn. In Rietveld zijn 19 groepswoningen voor acht bewoners met dementie.

Wat anderen zeggen over Rietveld

  • "Toen mijn moeder door haar Alzheimer niet meer thuis kon blijven wonen is zij tot haar overlijden 1,5 jaar liefdevol verzorgd in Rietveld. Complimenten voor de artsen, verzorgenden en verpleegkundigen. Ik ben geraakt door de wijze waarop na haar overlijden door de medebewoners en het personeel afscheid van haar is genomen."

  • "Het is een prachtige locatie met een mooie binnentuin. De verzorgsters zijn allemaal lief en zorgzaam. Er wordt goed voor de mensen gezorgd. Iedereen heeft een eigen ruime kamer die je met persoonlijke spullen echt 'eigen' kunt maken. Alles ziet er goed, gezellig, schoon, en verzorgd uit. Compliment voor ActiVite!"

  • "Sinds 2 maanden woont mijn moeder in het nieuwe woonservicecentrum Rietveld. Wat een prachtige omgeving voor bewoners met dementie. Hulde aan de architect. Het begint al bij de ontvangst bij de receptie, we worden altijd vriendelijk te woord gestaan en alle vragen worden duidelijk beantwoord. Het restaurant is top, goede prijs/kwaliteit verhouding. Een plek waar je gezellig met je vader of moeder kunt gaan zitten."

ActiVite is het vierde kwartaal van 2017 begonnen met de bouw van het nieuwe 'Rijnzate' in Alphen aan den Rijn. Dit verpleeghuis komt op de plek waar het voormalige Rijnzate ook heeft gestaan, aan de Magnoliastraat. Op deze mooie plaats nabij het centrum en het Bospark, ontwikkelt ActiVite een locatie voor ouderen met een lichamelijke zorgvraag. Een locatie die voldoet aan de steeds zwaardere en complexere zorg voor bewoners.

In de nieuwe locatie komen straks 85 zorgappartementen, waarvan 8 voor kortdurende opname. Daarnaast komen er ruimtes met een meer algemene functie, zoals bijvoorbeeld kantoren en een steunpunt voor de thuiszorg. Op deze manier heeft ActiVite vanaf 2019 een nog completer en moderner aanbod voor bewoners in Alphen aan den Rijn, en zijn we zo goed als mogelijk voorbereid op de nabije toekomst.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in