MTP Fysiotherapie logo
Tip!

MTP Fysiotherapie

MTP Fysiotherapie is gevestigd op de Utrechtstaat 100 te Alphen aan den Rijn in de wijk Kerk en Zanen. Door ons ruime aanbod aan specialisaties welke integraal met elkaar samenwerken, alsmede dat wij 7 dagen per week open zijn, maakt ons handelen uniek.

MTP Fysiotherapie is een middelgrote praktijk met onder andere algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie, craniofaciale therapie, MSK echografie, shockwave, dry needling, medical taping en rocktaping.

Daarnaast werken wij in onze praktijk samen met osteopathie, een psychomotorisch beweeg therapeut(sport) diëtistpersonal trainers en een sport- en ontspanningsmasseur

Ook kunt u bij onze partner MTP Sports terecht voor Small Group Fysio trainingen en medische personal training onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Door ons brede scala aan specialisaties en grote netwerk, is er altijd wel een manier waarop wij u verder kunnen helpen. 

(Orthopedische) Manuele Therapie
Manuele therapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van complexe (mechanische) rug- en gewrichtsklachten en bewegingsbeperkingen van gewrichten. Bewegingsbeperkingen doorgaans gepaard met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van een bepaald gewricht of gewrichten. Hierbij kunt u pijnklachten ervaren in het gewricht zelf, maar ook stijve en pijnlijke spieren en/of  uitstralende pijn.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; zo ervaart u direct een afname van pijnklachten, een toename van de mobiliteit van gewrichten en de houdingen en bewegingen verlopen gemakkelijker.

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is eveneens een master specialisatie binnen de fysiotherapie, en richt zich met name op het behandelen en begeleiden van sporters met sport gerelateerde (pijn)klachten. Hierbij maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sport specifieke analyses en testen om een duidelijk beeld van uw sportklachten/ problemen te krijgen. Tijdens de behandelingen begeleid de sportfysiotherapeut u met gerichte training en behandeling naar  een niveau dat u weer sport-, en wedstrijdfit bent. Net dat kleine stukje extra dan gewoon pijnvrij bewegen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Dry Needling
Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van pijnklachten in het houdings- en bewegingsapparaat en dan met name de spier en zenuw interactie.

Dry Needling letterlijk vertaald, droge naald, is een behandelvorm waarbij gebruik word gemaakt van acupunctuur naalden, technisch is dit echter een andere benadering dan acupunctuur. Hierbij wordt door middel van een naald door de huid in myofasciale triggerpoints aangeprikt. Myofasciale triggerpoints, in de volksmond ook wel spierknopen of spierverhardingen genoemd zijn lokale verkrampingen binnen een spier welke pijnklachten in een lokaal spiergebied kunnen geven.

Echografie
Sinds enkele jaren wordt  echografisch onderzoek steeds meer gebruikt in de fysiotherapiepraktijk ter ondersteuning van het diagnostische proces. Echografie geeft een duidelijk- en dynamisch beeld van alle (oppervlakkige) zachte weefsels van het menselijk lichaam. Hierbij kan je denken aan het in kaart brengen van spieren/ spierscheuren, pezen, slijmbeurzen en zwellingen in het lichaam. Al deze structuren zijn zichtbaar en in kaart brengen. Op deze manier verkrijg je een nog beter beeld van jouw blessure. 

Shockwave
Extracorporal shockwave-therapie (ESWT) is een van de meest innoverende ontwikkelingen op het gebied van pijnbehandeling van spieren, pezen en gewrichten. Met deze vorm van shockwave-therapie wordt de pijn bij de kern bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

De shockwave-therapie zorgt voor een versnelling van het genezingsproces door de zelf genezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Zo zorgt shockwave onder andere voor een verhoging van het metabolisme (stofwisseling) en een verbetering van de bloedcirculatie. Pijnlijk weefsel herstelt zich hierdoor en kan dus sneller genezen. Direct na de behandeling ontstaat er een pijnvermindering en een toename van de mobiliteit. 

Craniofaciale therapie
Craniofaciale therapie richt zich met name op het onderzoek en behandelen van de functies van het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van hoofd en aangezicht. Denk hierbij aan een breed scala aan hoofdpijnklachten, mond- en gezichtsklachten maar ook klachten zoals knarsen en oorsuizen. 

Massage
Massage wordt al eeuwen lang gebruikt ter bevordering van de gezondheid, het verkleinen of behandelen van blessures en het verminderen van stress. Voor iedere massage sessie word er een korte anamnese afgenomen. Hierin gaan wij in op uw wensen voor de massage, dit doen wij altijd om de sessie zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u ergens last van of een voorkeursgebied waar meer aandacht aan besteed moet worden. Geeft dit aan tijdens de anamnese.

Sportmassages
Iedereen die beweegt heeft wel eens last van een verhoogde spierspanning en/of pijnlijke of gevoelige spieren. Als je je lichaam gebuikt, bestaat er altijd de kans dat je lichaam overbelast of geïrriteerd raakt. Net als met een auto is het daarom belangrijk om af en toe je lichaam een check up te geven.

Ontspanningsmassages
Iedereen heeft wel eens last van drukte of stress en hierdoor behoefte aan wat ontspanning. De ontspanningsmassages van MTP Fysiotherapie zijn hiervoor zeer aan te raden. Kom tot rust, verlaag je hartslag, bevorder de doorbloeding, verbeter de stofwisseling en kom tot ontspanning in de relaxte behandelruimte van MTP.

Bij welke verzekeraar is MTP Fysiotherapie aangesloten?
MTP Fysiotherapie heeft met alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen een contract afgesloten, enkele voorbeelden ziet u hieronder:

Achmea, Agis, Confior, CZ, Delta Lloyd, De Friesland, DSW, Fortis, Goudse, Interpolis, Menzis, Ohra, ONVZ, OZ, SR, Univé, TRIAS, VGZ, VPZ en Zorg en Zekerheid.

Mocht u bij een van deze maatschappijen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben afgesloten, dan zal rechtstreeks worden gedeclareerd bij jouw verzekeraar en zijn wij gehouden aan de geldende contractvoorwaarden.

Heeft u geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie of bent u bij een andere maatschappij verzekerd, of overschrijdt het aantal behandelingen uw afgesloten dekking dan zullen de hieronder genoemde tarieven in rekening worden gebracht.

Wat wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

  • Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar
  • Vanaf de 21e behandeling voor mensen met een chronische aandoening (voorkomend op de chronische lijst)

Wil je precies weten welke vergoedingen er voor jouw wel of niet gelden, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Behandeling

Kosten

 Fysiotherapie

 € 30,50

per 30 minuten

 Manuele therapie

 € 41,50

per 30 minuten

 Kinderfysiotherapie

 € 41,50

per 30 minuten

 Dry needling

 € 40,00

per behandeling

 Sportfysiotherapie

 € 36,50

per 30 minuten

 Echografie diagnostiek MSK

 € 15,00

per echo

 Shockwave

 € 9,50

per behandeling

Behandeling

Kosten

 Screening

€ 14,00

 Toeslag behandeling aan huis

€ 12,50

 Intake en onderzoek

€ 39,50

1e behandeling

 Inrichtingtoeslag

€ 6,25

 Fysiotherapeutisch onderzoek

 € 52,00

per onderzoek

 Bewegingsanalytisch onderzoek

€ 52,00

per onderzoek

 Niet nagekomen / Te laat afgezegd

€ 23,50

per afspraak

 

Alle tarieven van MTP Fysiotherapie zijn onder voorbehoud voor het jaar 2018 en kunnen op ieder moment worden gewijzigd. Op onze tarieven is geen BTW van toepassing.

Onze aandacht gaat zoveel mogelijk naar onze patiënten. Om zo efficiënt mogelijk met onze tijd om te gaan, besteden wij een deel van onze administratie uit. De facturering wordt geregeld door infomedics.

In onze praktijk wordt gewerkt volgens de centrale richtlijnen fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) De rechten en plichten van de patiënt zijn binnen onze praktijk vastgelegd in de “modelregeling fysiotherapeut-patiënt” van het KNGF/NPCF. Jouw gegevens worden vastgelegd in ons computersysteem conform de Wet Persoons Registratie (WPR).

Naast de fysiotherapie biedt MTP Fysiotherapie in samenwerking met MTP Sports ook een aantal trainingen aan. Wanneer u een blessure hebt of u graag preventief wilt sporten om een blessure te voorkomen kan dat bij MTP Sports. Hiervoor bieden wij verschillende opties aan op individueel en groepsniveau. 

Personal Fysio Training
Naast de algemene welbekende personal training biedt MTP Sports in combinatie met MTP Fysiotherapie ook medische personal training aan. Hierbij treedt de fysiotherapeut op als trainer en personal coach. Vanuit diens achtergrond als fysiotherapeut, is de trainer gewend om veelal fysieke klachten en beperkingen op te trainen. Een fysiotherapeut werkt oplossingsgericht en helpt door middel van zijn trainingen, preventief klachten voorkomen en werkt daarnaast aan je andere persoonlijke doelen. Of dit nu afvallen is of een betere conditie krijgen, wij helpen je hier graag bij. 

Het grote voordeel van onze medische personal trainer is, dat hij erg gericht is op de juiste uitvoering van de oefeningen.  Tijdens de training kijkt hij in mogelijkheden in plaats van beperkingen, vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Training

Kosten

 

Intake

Gratis

Eenmalig

Los

€75,-

Eenmalig

10 rittenkaart

€712,-

Per kaart


Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, stuur uw vraag naar contact@mtpsports.nl of bel naar 0172-750475.

Small Group Fysio Training
Naast de verschillende Small Group trainingen van MTP Sports, bieden wij ook small group fysio aan. Dit zijn kleine small group trainingen van maximaal 5 personen onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut. 

Wanneer u graag wilt starten met de small group fysio trainingen, wordt er bij aanmelding een intake gedaan. Aan de hand van intake, uw blessure(s) en wensen, wordt er voor u een op maat gemaakt trainingsschema gemaakt. Tijdens de trainingen die u volgt, begeleiden onze fysiotherapeuten u in het correct uitvoeren van de oefeningen en passen zij deze aan waar nodig. Op deze manier proberen wij het beste uit u en uw trainingen te halen voor zo goed mogelijke resultaten.  Daarnaast zal er iedere 6 weken een kort overleg plaats vinden waarbij wij het huidige schema evalueren en waar nodig aanpassen of vernieuwen.  Op deze manier blijft het schema up to date en uitdagend op uw niveau.

Training

Kosten

 

Proefles

Gratis

Eenmalig

10 rittenkaart

€200,-

Per kaart

2x per week

€140,-

Per maand*

Onbeperkt

€200,-

Per maand*


* Bovenstaande prijzen gelden per maand bij een half jaar abonnement. Bij een periode van een abonnement per maand wordt €3,00 euro per maand extra in rekening gebracht. Lees meer over deze voorwaarden in onze abonnementsvoorwaarde op de website.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.