MTP Fysiotherapie logo
Tip!

MTP Fysiotherapie

MTP Fysiotherapie is gevestigd op de Utrechtstraat 100 in Alphen aan den Rijn.

Daarnaast hebben wij ook dependances in Purmerend, Crossfit Zoetermeer en Personal Motion in Leiderdorp. Wij hebben een ruim aanbod aan specialisaties die integraal samenwerken en wij zijn 7 dagen per week open vaarvan 5 avonden. Dat maakt ons erg uniek en zorgt ervoor dat wij u snel van dienst kunnen zijn.

MTP Fysiotherapie is een middelgrote praktijk met onder andere algemene fysiotherapie, sportfysiotherapie, (orthopedische) manuele therapie, craniofaciaaltherapie, echografie, shockwave, dry needling, handtherapie, arbeidsfysiotherapie, medical taping en rocktape.

Daarnaast werken wij in onze praktijk samen met osteopathie, een psychomotorisch beweegtherapeut(sport) diëtistpersonal trainers en een sport- en ontspanningsmasseur.

Bij onze partner MTP Sports kun je terecht voor Small Group Fysio trainingen en medische personal training onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Door ons brede scala aan specialisaties en grote netwerk kunnen wij jou altijd op een manier van dienst zijn.

(Orthopedische) Manuele Therapie
Manuele therapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van wervelkolomklachten en bewegingsbeperkingen van gewrichten. Bewegingsbeperkingen gaan vaak gepaard met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van een bepaald gewricht of gewrichten. Hierbij kun je pijnklachten ervaren in het gewricht zelf, maar ook stijve en pijnlijke spieren en/of uitstralende pijn hebben. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; vaak ervaar je direct een afname van pijnklachten, een toename van de mobiliteit van gewrichten en de houdingen en bewegingen verlopen gemakkelijker.

Dry Needling
Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van pijnklachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Dry Needling betekent letterlijk droge naalden. Het gaat om een behandelvorm waarbij men kleine acupunctuurnaalden gebruikt.

Dry Needling wordt ook wel gezien als de westerse vorm van acupunctuur en is gebaseerd op anatomische en fysiologische principes. Hierbij wordt door middel van een naald door de huid in myofasciale triggerpoints geprikt. Myofasciale triggerpoints, in de volksmond ook wel spierknopen of spierverhardingen genoemd, zijn kleine verkrampingen binnen een spier die pijnklachten kunnen geven.

Echografie
Sinds enkele jaren wordt echografie steeds meer gebruikt in de fysiotherapiepraktijk. En dit is met een goede reden; echografie geeft een duidelijk beeld van alle zachte weefsels van het menselijk lichaam. Hierbij kan je denken aan het in kaart brengen van spieren, spierscheuren, pezen, eventueel kleine stukjes kraakbeen en zwellingen van het lichaam. Al deze structuren kan je zien en in kaart brengen met een echo. Op deze manier krijg je een nog beter beeld van jouw blessure.

Shockwave
Extracorporal shockwave-therapie (ESWT) is een van de meest innoverende ontwikkelingen op het gebied van pijnbehandeling van spieren, pezen en gewrichten. Met deze vorm van shockwave-therapie wordt de pijn bij de kern bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

De shockwave-therapie zorgt voor een versnelling van het genezingsproces door de zelfgenezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Zo zorgt shockwave onder andere voor een verhoging van het metabolisme (stofwisseling) en een verbetering van de bloedcirculatie. Pijnlijk weefsel herstelt zich hierdoor en kan dus sneller genezen. Direct na de behandeling ontstaat pijnvermindering en een toename van de mobiliteit. 

Craniofaciale therapie
Craniofaciale therapie richt zich met name op het onderzoek en behandelen van de functies van het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van hoofd en aangezicht. Denk hierbij aan een breed scala aan hoofdpijnklachten, mond- en gezichtsklachten maar ook klachten zoals knarsen en oorsuizen. 

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie. Deze richt zich met name op het behandelen en begeleiden van sporters met sportgerelateerde (pijn)klachten. Hierbij maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sportspecifieke analyses zodat er een duidelijk beeld ontstaat van het probleem tijdens het sporten. Ook zorgt de sportfysiotherapeut met zijn behandeling ervoor dat je uiteindelijk weer sport en wedstrijdfit bent. Dit is nog een klein stukje meer dan gewoon pijnvrij bewegen tijdens jouw dagelijkse activiteiten.

Handtherapie
Uw hand, pols en arm zitten ingewikkeld in elkaar. Door de samenwerking van de botten, spieren, pezen en banden kan er veel kracht gezet worden, maar kun je ook hele nauwkeurige bewegingen maken met de hand. Een aandoening in dit gebied kan er al snel voor zorgen dat je in het dagelijks leven behoorlijk beperkt wordt, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van jouw werk of hobby. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk. Handtherapie is een specialisatie binnen de fysio- en ergotherapie. Je kunt bij een handtherapeut terecht voor klachten aan de hand, pols en arm. 

Arbeidsfysiotherapie
Een arbeidsfysiotherapeut informeert, adviseert en behandelt werkgerelateerde klachten om verzuim bij werknemers te voorkomen. Daarnaast kan een arbeidsfysiotherapeut ondersteuning bieden bij de re-integratie van werknemers door de pijlers: fysieke belasting, psychische belasting, ergonomie en werkplek(onderzoek) onder de loep te nemen. Ook kan de arbeidsfysiotherapeut jou professionele begeleiding bieden op het gebied van arbozorg. Dat houdt in dat de arbeidsfysiotherapeut ondersteuning biedt bij de re-integratie van een werknemer die tijdelijk of langere tijd uit de werksfeer is geweest.  

Bij welke verzekeraar is MTP Fysiotherapie aangesloten?
MTP Fysiotherapie heeft met alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen een contract afgesloten. Enkele voorbeelden zie je hieronder:

Achmea, Agis, Confior, CZ, Delta Lloyd, De Friesland, DSW, Fortis, Goudse, Interpolis, Menzis, Ohra, ONVZ, OZ, SR, Univé, TRIAS, VGZ, VPZ en Zorg en Zekerheid.

Mocht je bij een van deze maatschappijen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben afgesloten, dan wordt rechtstreeks gedeclareerd bij jouw verzekeraar en zijn wij gehouden aan de geldende contractvoorwaarden.

Heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie, ben je bij een andere maatschappij verzekerd of overschrijdt het aantal behandelingen jouw afgesloten dekking? Dan worden de genoemde tarieven bij jou in rekening gebracht.

Wat wordt vergoed vanuit de basisverzekering?

  • Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar
  • Vanaf de 21e behandeling voor mensen met een chronische aandoening (voorkomend op de chronische lijst)

Wil je precies weten welke vergoedingen er voor jouw wel of niet gelden, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Behandeling

Kosten

 

 Fysiotherapie

 € 35,50

per 30 minuten

 Manuele therapie

 € 46,50

per 30 minuten

 Kinderfysiotherapie

 € 46,50

per 30 minuten

 Dry needling

 € 36,50

per behandeling

 Sportfysiotherapie

 € 46,50

per 30 minuten

 Echografie diagnostiek MSK

 € 39,50

per echo

 Shockwave

 €39,50

per behandeling

Behandeling

Kosten

 

 Screening

€ 24,00

 

 Toeslag behandeling aan huis

€ 14,50

 

 Intake en onderzoek

€ 48,00

1e behandeling

 Inrichtingtoeslag

€ 14,50

 

 Fysiotherapeutisch onderzoek

€ 52,00

per onderzoek

 Bewegingsanalytisch onderzoek

€ 52,00

per onderzoek

 Niet nagekomen / Te laat afgezegd

€ 23,50

per afspraak

Alle tarieven van MTP Fysiotherapie zijn onder voorbehoud voor het jaar 2019 en kunnen op ieder moment worden gewijzigd. Op onze tarieven is geen BTW van toepassing.

Onze aandacht gaat zoveel mogelijk naar onze patiënten. Om zo efficiënt mogelijk met onze tijd om te gaan, besteden wij een deel van onze administratie uit. De facturering wordt geregeld door infomedics.

In onze praktijk wordt gewerkt volgens de centrale richtlijnen fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) De rechten en plichten van de patiënt zijn binnen onze praktijk vastgelegd in de “modelregeling fysiotherapeut-patiënt” van het KNGF/NPCF. Jouw gegevens worden vastgelegd in ons computersysteem conform de Wet Persoons Registratie (WPR).

Naast de fysiotherapie biedt MTP Fysiotherapie in samenwerking met MTP Sports ook trainingen aan. Wanneer je een blessure hebt/gehad of graag preventief wilt sporten om een blessure te voorkomen, dan kan dat bij MTP Sports. Hiervoor bieden wij verschillende opties aan op individueel en groepsniveau. Persoonlijke aandacht en gerichte trainingen zijn de speerpunten tijdens de traingen.

Personal Fysio Training
Naast de algemene welbekende personal training biedt MTP Sports in combinatie met MTP Fysiotherapie ook medische personal training aan. Hierbij treedt de fysiotherapeut op als trainer en personal coach. Vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut is de trainer gewend om veelal fysieke klachten en beperkingen op te trainen. Een fysiotherapeut werkt oplossingsgericht en helpt met zijn trainingen klachten voorkomen. Daarnaast werk je aan jouw persoonlijke doelen. Of dit nu afvallen is of een betere conditie krijgen. Wij helpen je hier graag bij. 

Onze medische personal trainer is erg gericht op de juiste uitvoering van de oefeningen. Tijdens de training kijkt hij in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Small Group Fysio Training
Naast de verschillende Small Group trainingen van MTP Sports, bieden wij ook small group fysio aan. Dit zijn kleine small group trainingen van maximaal 5 personen onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut. 

Wanneer je graag wilt starten met de small group fysio trainingen, wordt er bij aanmelding een intake gedaan. Aan de hand van de intake, jouw blessure(s) en wensen, wordt er voor jou een op maat gemaakt trainingsschema gemaakt. Tijdens de trainingen die je volgt, begeleiden onze fysiotherapeuten jou in het correct uitvoeren van de oefeningen en passen zij deze aan waar nodig. Op deze manier proberen wij het beste uit jou en jouw trainingen te halen voor zo goed mogelijke resultaten. Daarnaast vindt er iedere 6 weken een kort overleg plaats waarbij wij het huidige schema evalueren en waar nodig aanpassen of vernieuwen. Op deze manier blijft het schema up-to-date en uitdagend op jouw niveau.

Zie https://www.mtpsports.nl/tarieven/ voor de tarieven

Massage
Massage wordt al eeuwenlang gebruikt ter bevordering van de gezondheid, het verkleinen of behandelen van blessures en het verminderen van stress. Voor iedere massagesessie wordt er een korte anamnese afgenomen. Hierin gaan wij in op jouw wensen voor de massage. Dit doen wij altijd om de sessie zo goed mogelijk te laten verlopen. Heb je ergens last van of een voorkeursgebied waar meer aandacht aan besteed moet worden? Geef dit aan tijdens de anamnese.

Sportmassages
Iedereen die beweegt heeft weleens last van een verhoogde spierspanning en/of pijnlijke of gevoelige spieren. Als je je lichaam gebuikt, bestaat altijd de kans dat je lichaam overbelast of geïrriteerd raakt. Net als met een auto is het daarom belangrijk om af en toe je lichaam een check up te geven.

Ontspanningsmassages
Iedereen heeft weleens last van drukte of stress en hierdoor behoefte aan wat ontspanning. De ontspanningsmassages van MTP Fysiotherapie zijn hiervoor zeer aan te raden. Kom tot rust, verlaag je hartslag, bevorder de doorbloeding, verbeter de stofwisseling en kom tot ontspanning in de relaxte behandelruimte van MTP.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in