Uipkes Houten Vloeren logo
Tip!

Uipkes Houten Vloeren

Uipkes Houten Vloeren

Uipkes Houten Vloeren staat als specialist in houten vloeren, visgraatvloeren of hongaarse punten al jarenlang garant voor kennis, vakkundig advies en ambachtelijk vakmanschapDe vloeren worden voor iedere opdarchtgever 'op maat ' gemaakt. Wij leveren de houten vloer welke uitermate geschikt is  voor op vloerverwarming of vloerkoelingde vloer kan geleverd gekozen worden uit meer dan 90 uniek kleuren voor je houten vloer.

Particulieren en projecten

Uipkes levert vloeren aan particulieren in heel Nederland. Uipkes Houten Vloeren heeft in de afgelopen jaren een ruime ervaring opgebouwd in het managen en uitvoeren van grote projecten zoals kantoor-, winkelpanden en restaurants voor bekende opdrachtgevers in diverse steden door het hele land.

Houten vloeren en vloerverwarming gaan al jaren samen. Wij gebruiken hiervoor een gelaagde eiken vloer genaamd 'Vincent'. Dit lamelparket is verkrijgbaar in planken tot 28 cm breed. In andere legpatronen, zoals visgraat en hongaarse punt, is deze houten vloer verkrijgbaar in planken tot 18 cm breed en beschikbaar in 90 prachtige kleuren.

Houtsoorten en vloerverwarming
De Rc-waarde van een houten vloer geeft het warmte-isolerend vermogen of de warmteweerstand van een houten vloer weer. De Rc-waarde is de totale weerstand (R = Resistance) van de gehele vloerconstructie (c = construction). Een dikke vloer met een hoge Rc-waarde zal meer weerstand geven dan een dunne vloer met een lage Rc-waarde. Een hoge Rc-waarde betekent dat de houten vloer goed isoleert, waardoor de stookkosten hoger zijn, omdat de warmte van de vloerverwarming meer moeite heeft om aan de oppervlakte te komen.

Ook het warmte-effect en de opwarmtijd zullen bij een dikke houten vloer minder rendement opleveren. Voor het realiseren van een houten vloer met vloerverwarming voor het hoogste rendement adviseren wij daarom eiken lamelparket Vincent.

Deze eiken vloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Mocht jouw kleur vloer er niet direct tussenzitten, dan maken wij deze kleur vloer op aanvraag graag voor jou. De weerstand van dit 16 mm dikke parket is laag (Rc 0,088) en de levensduur van de vloer is lang. Dit maakt het tot een ideale houten vloer voor op vloerverwarming.

Heb je vragen over vloerverwarming of houten vloeren? Neem eenvoudig contact met ons op of plan direct een afspraak in! Wij beantwoorden al je vragen en geven je graag advies over de mogelijkheden op basis van jouw woonsituatie.

Uipkes Houten Vloeren uit Alphen aan den Rijn/Amsterdam staat als specialist in houten vloeren al jarenlang garant voor kennis, vakkundig advies en ambachtelijk vakmanschap met een passie voor hout. Ze vervaardigen en leggen duurzame houten vloeren van hoge kwaliteit, zodat je zonder zorgen kunt genieten van jouw handgemaakte vloer.

Het personeel informeert je graag eerlijk en deskundig over de diverse houtsoorten, de mogelijke legmethodes en de manieren van afwerken. Ze delen onze visie en passie voor houten vloeren graag met jou, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Alle houten vloerdelen die wij leveren, worden in Nederland in een ambachtelijke schaverij geproduceerd. Uipkes Houten Vloeren koopt het ruwe hout gezaagd en gedroogd in bij vaste leveranciers in Nederland en België. In de showrooms kun je de houtsoorten, de verschillende legwijzen en de vele verschillende kleurafwerkingen van de houten vloeren bekijken en ervaren. Het personeel ziet je graag terug in de showroom voor een vrijblijvend advies op maat!

Ondervloeren vormen de basis voor jouw nieuwe vloer. Of je nu een zandcementvloer, houten ondervloer of een ondervloer in combinatie met vloerverwarming heeft, alle ondervloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen en bijzonderheden waarmee rekening gehouden moet worden.

Houten vloeren kunnen zowel zwevend als verlijmd gelegd worden, ongeacht het oppervlak van de woning. Zwevende vloeren kunnen door voldoende geluidsreductie ook gebruikt worden in appartementen. In principe zijn onze houten vloeren toepasbaar in alle type woningen en kantoorpanden. Wil je zelf de houten vloer leggen? Lees dan onze instructie met uitgebreide informatie over hoe je houten vloeren kunt leggen. Voor vragen en deskundig advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in