Sabine van Nistelrooij / Gluren bij de Buren

Ga op cultuursafari en bezoek 141 optredens in de gemeente Alphen aan den Rijn

In alle kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn kun je zondag 3 juli genieten van podiumkunst in de tuinen en huiskamers van bewoners. Dan gooien Alphenaren hun deuren en tuinhekken wagenwijd open voor optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers en tuinen.

Het is tijd om weer eens op avontuur te gaan naar cultuur. Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten vertonen hun kunsten in intieme setting. Op elke deelnemende locatie treedt een act drie keer op tussen 13:00 uur en 18:00 uur. In totaal zijn er 141 optredens op 42 locaties. 

Hoofdpartner van Gluren bij de Buren is dit jaar SPAR, bekend van de winkels in dorpen, steden, langs de snelweg, op universiteiten/ hogescholen en op vakantieparken. John van der Ent, Algemeen Directeur van SPAR: “Onze kracht als gemakswinkel ligt in de lokale aanpak. Net zoals Gluren bij de Buren dat doet. Daarom dragen wij graag bij aan de ontmoeting en verbinding tussen bewoners binnen verschillende wijken en gemeenten die meedoen.”

Op glurenbijdeburen.nl is het volledige en meest actuele programma te vinden. Ook kun je een eigen route uitstippelen. Deze route kun je printen of delen met goede buren en verre vrienden. Dan kun je samen gluren bij de buren!

TIP: 

Aan de Raadhuisstraat 229 (het voormalige kantoor van Alphens.nl) spelen de bekende Alphenaren René Driesen, Ton vd Nagel, Simon Francken, Emiel vd Bosch en Machiel van der Schoot met hun gelegenheidsband lekkere oude rockmuziek. Gast is de beroemde gitaris Rudy de Queljoe, bekend van Brainbox, Vitesse en Massada. Hij speelde ondermeer op Pink Pop, Rockpalast van de WDR en met Pink Floyd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits!