Advertorial Algemeen

Geef tweedehands een kans

Dat ouderwetse keukentrapje van Brabantia. Het theekastje van overgrootmoeder. Of die staande lamp uit de jaren ’70. Vintage is trend maar dan moet het meubel er natuurlijk wel goed en netjes uitzien. Op De Werf krijgt tweedehands een nieuwe kans.

Weet je geen raad met het meubel dat opgeknapt moet worden? Kom dan zaterdag 8 februari naar De Werf, de hotspot van de Alphense maakindustrie. Daar vind je ambachtslieden, kunstenaars en andere creatieve dienstverleners.

Een aantal van hen wil je graag helpen bij het pimpen van je meubelstuk. Ze demonstreren bijvoorbeeld hoe je een kast kunt opknappen of ze leggen uit hoe je zo’n klus moet klaren.

Maandag 3 februari begint de landelijke week van de Circulaire Economie. Er bestaan uiteenlopende definities voor circulaire economie maar waar het op neer komt is dat je probeert niets zomaar te vernietigen. Afval wordt dus weer een grondstof. In de landelijke campagneweek worden daarvan allerlei mooie voorbeelden gegeven. De Werf sluit hierbij aan met een opknapdag. Immers: bij Circulair Economie draait het om de vermindering van afval. Hergebruik helpt daarbij. Dat laten verschillende ondernemers op de Werf zien.

De opknapdag begint zaterdag 8 februari om 10:00 uur. De Werf is te vinden op het terrein van het voormalige Biesterfeldcomplex (Eikenlaan/Industrieweg) bij de nieuwe Haven van Alphen.

Een week eerder, zaterdag 1 februari, houdt De Werf ook een open dag. Dan is de opening van de boetiek in tweedehands kleding: ‘Word eens wakker’. Het is de bedoeling dat voortaan op elke eerste zaterdag van de maand op De Werf iets extra’s wordt gedaan.

Kijk voor meer informatie op www.dewerf.info.


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.